Esteban Chaves, Danny Pate, Annemiek van Vleuten

woensdag 22 augustus 2018 om 20:00
Esteban Chaves, Danny Pate, Annemiek van Vleuten

foto: ASO

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de onwaarschijnlijke rentree van Esteban Chaves in 2018, het pensioen van Danny Pate en de reactie van Annemiek van Vleuten na haar winst in Veenendaal-Veenendaal.

Matt White schat kansen op rentree Chaves in 2018 laag in

Volgens ploegleider van Mitchelton-SCOTT Matt White is het onwaarschijnlijk dat Esteban Chaves dit jaar nog zijn rentree in het peloton maakt. “Het is onnodig om risico te nemen, dus nemen we een voorzichtige houding aan bij de rentree van Chaves in het peloton”, vertelt White tegen VeloNews.

Chaves oogde sterk in de eerste week van de Giro dit jaar, maar zakte na de eerste rustdag weg uit de top-10 van het klassement door de ziekte van Pfeiffer. De Vuelta en de Tour kwamen vervolgens te vroeg voor de vrolijke Colombiaan. Alhoewel Chavito nu genezen is verklaard, is White nog voorzichtig: “Je kunt de carrière van een renner vernietigen als je hem te vroeg in het peloton terug laat keren.”


Danny Pate beëindigt wielerloopbaan na twintig jaar

De bijna twintigjarige carrière van Danny Pate zit erop. De 39-jarige Amerikaan heeft met de Colorado Classic zijn laatste koers gereden, zo laat hij weten in gesprek met Cyclingnews. Pate begon zijn carrière in 2000 bij het Italiaanse Saeco, maar keerde al snel terug naar Amerika.

Hij reed in zijn loopbaan vervolgens voor onder meer Garmin (2007-2010), HTC-High Road (2011) en Sky (2012-2015), om de laatste drie seizoenen te rijden voor Rally Cycling. Hij wist in zijn loopbaan één profoverwinning te boeken: een etappe in de Tour de Missouri. Hij reed in totaal acht grote rondes, waaronder viermaal de Tour.


Annemiek van Vleuten wint Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen: “Mooi om als eerste op de erelijst te staan:”

Annemiek van Vleuten toonde zich gelukkig met haar zege in de eerste editie van Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen. De renster van Mitchelton-SCOTT – die vandaag uitkwam voor de nationale selectie – klopte in Veenendaal de Poolse Malgorzata Jasinka in een sprint-a-deux. “Ik wilde de koers hard maken en dat heb ik op dertig kilometer van de meet gedaan. Floortje was daarvoor in de aanval geweest en nu sloeg ik een gat. Jasinska was mee en we hebben lang moeten werken om de voorsprong in stand te houden. Maar toen gaven ze het op en konden we ons opmaken voor de sprint. Ik wist niet helemaal wat ik aan mijn tegenstandster had in de sprint, maar ik kan je vertellen dat ze goed partij gaf. Maar gelukkig was de zege voor mij. Mooi om hier als eerste op de erelijst te staan”, vertelt de winnares van de Giro Rosa tegen CyclingOnline.

Dit artikel delen:

2 Reacties

leegloper 22 augustus 2018 om 15:56

Volgend jaar een trident in de Tour?

Jan Blokland 22 augustus 2018 om 18:01

Verstandige keuze hem niet meer te laten koersen in wedstrijdverband.

Headlines

Materiaalzone

Populair