Mathieu van der Poel zegeviert in Stadsprijs: “Zijn moeilijke koersen om te winnen”

donderdag 1 september 2022 om 10:04
Mathieu van der Poel zegeviert in Stadsprijs: “Zijn moeilijke koersen om te winnen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel slaagde er woensdag in om zijn favorietenrol waar te maken in de Stadsprijs van Geraardsbergen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck kwam solo binnen op de Vesten, voor zijn broer David en landgenoot Bart Lemmen. Na afloop keek MVDP terug op zijn koers.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voor Van der Poel is het zijn eerste zege sinds zijn opgave in de elfde etappe van de Tour de France. Vorige week hernam hij de competitie in de Druivenkoers. “Dit is nog maar de tweede kermiskoers die ik ooit weet te winnen. Dat lijkt altijd heel makkelijk, maar het zijn heel moeilijke wedstrijden om te winnen. Ik heb hier in de BinckBank Tour al eens een heel mooie etappe gewonnen. Het is natuurlijk een lastige omgeving.”

Van der Poel wist een solo met succes af te ronden en kwam met een minuut voorsprong over de streep. “De uitloper na de Muur was lastig en er stond ook veel wind. Bovendien reed ik een groot deel van de koers met een klein groepje voorop. Ik denk dat het bij iedereen wel pijn deed op het einde”, liet hij weten aan TV Oost.

Van der Poel hoopt zich de komende weken nog op tijd klaar te stomen voor het WK in het Australische Wollongong, waar hij een gooi wil doen naar de wereldtitel.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Vangenechten 1 september 2022 om 10:19

Voor iemand als Mathieu is dit niet zo moeilijk denk ik. Ik begrijp sowieso niet goed wat hij eigenlijk in al die kleine wedstrijden zoekt. Kan hij niet beter wat WT eendagskoersen rijden zoals Bretagne en Hamburg? Hij mag mij verrassen, maar volgens mij is de stadsprijs Geraardsbergen geen ideale voorbereiding voor een WK.

1
DJ63 1 september 2022 om 10:22

Zijn ploeg heeft tot aan de WK vrijwel niks op het programma staan buitenom de Vuelta dus dit is een soort noodoplossing. Zeker niet ideaal maar gezien zijn Strava gegevens toch een intensief ritje.

1
Fast Freddy 1 september 2022 om 12:58

Gaan ze niet naar de Tour of Britain?

0
keesje 1 september 2022 om 10:38

Kermiskoers in België is niet te vergelijken met een profcriterium in Nederland. Hier wordt serieus gekoerst met hoge gemiddelde, mooie trainingen voor belangrijke wedstrijden.

6
meestre 1 september 2022 om 10:55

Moest het remco zijn die zo’n klein wedstrijdje won ….

-7
Mooie Sjors 1 september 2022 om 11:03

Er wordt nu toch ook smalend over gedaan, meestre?

1
Fast Freddy 1 september 2022 om 12:55

De Vuelta bedoel je? Tegen Janneke en Mieke.

0
Retep 1 september 2022 om 12:56

Tsjerzusss heb je Calimero ook weer

1
Eroba 1 september 2022 om 13:24

Dan was de rest verkeerd afgeslagen en kwam hij met veel armgebaren over de finish

0
Geit in mijn Kelderman 1 september 2022 om 12:58

Hoezo rijdt zijn ploeg eigenlijk niet de Tour of Britain?

0
Fast Freddy 1 september 2022 om 13:08

Bij de volgende kermiskoers op de fiets er naartoe in plaats van naar huis. Ook leuker voor de andere deelnemers.

0
djboven 1 september 2022 om 13:10

Go Matje, onze topper, zou wat zijn als hij de concurrentie verslaat Down Under.

4
Stabanger 1 september 2022 om 14:03

de 2de van 4 door Adrie voorgeschoten Regenbogen…

-1
Stabanger 1 september 2022 om 14:05

voor de toppers: zijn broer David en Bart Lemmen. Ja ja, wie kent ‘m niet?

Zou Matje de draak steken met de interviewer? Of toch met zichzelf?

-2
evelineroos 1 september 2022 om 14:42

Waarschijnlijk alleen met jou.

0
Wieler-Joke 1 september 2022 om 15:38

Op basis van zijn strava zie ik hem top zijn op het WK hij vertrekt wel vrij laat naar daar doordat hij wedstrijdritme moet op doen in het laatste weekend er voor omdat zijn ploeg voor de rest niks deftig rijdt deze periode. Ik had hem graag ook in Canada zien starten zoals praktisch alle andere toppers die niet in de vuelta zijn.

1
Jean Dumas 2 september 2022 om 06:24

Mocht Remco hier gereden hebben, dan had hij Mathieu ongetwijfeld verslagen. Maar de Stadsprijs is natuurlijk geen Gullegem Koerse, al kun je in het laatste geval spreken van een thuisvoordeel voor Quick Step.

0
Romāns Vainšteins 2 september 2022 om 06:33

MvdP is een ster in vanuit het relatieve niets weer een puike eendaagse koers rijden en aankomend wk zal het wel weer van dat zijn. Dat staat natuurlijk los van de overdreven aandacht voor deze marginale koers en met name hoe wf het hier poneert. Eigenlijk op een manier die bedelt naar grappen en smalen. Iets voor Mathieu om over na te denken, mocht hij daar zin voor kunnen maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone