Van der Poel wint zijn allereerste Wereldbeker MTB na duel met Schurter

zondag 26 mei 2019 om 14:58
Van der Poel wint zijn allereerste Wereldbeker MTB na duel met Schurter

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze zijn allereerste Wereldbeker Mountainbike gewonnen. De Nederlander reed de hele race in Nové Mesto (Tsjechië) samen met wereldkampioen Nino Schurter en wist de Zwitser in de slotronde met een indrukwekkende demarrage van zich af te schudden. Daarna hield Van der Poel knap stand tot aan de finish.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel voert de druk op
Mathieu van der Poel begon als leider van de Wereldbeker op de voorste rij. Bij zijn start hield hij in, maar op de technische stukken in de eerste ronde nam de Nederlander al het initiatief. Het zorgde voor een afscheiding aan kop. Van der Poel behoorde samen met Avancini, Schurter, Cink, Indergang, Sarrou en Flückiger tot de besten.

Schurter kan volgen
In de tweede ronde wisten Van der Poel, wereldkampioen Schurter en thuisrijder Cink zich los te maken van de rest. Vooral in de veelal technische afdalingen wisten de Nederlander en de Zwitser het verschil te maken met de rest. Hierdoor werd het een interessante tweestrijd tussen de wereldkampioen en zijn grote uitdager.

Schurter mag Mister Nové Mesto genoemd worden; hij wist zes van zijn acht deelnames in Tsjechië te winnen. Dit keer moest hij opboksen tegen de regerend wereldkampioen veldrijden, die hem vooral op de klimmetjes onder druk zette.

Indrukwekkende tweestrijd
In de vijfde van zeven rondes sloeg Van der Poel een klein gat op de top van de zwaarste klim. Dat was voor de Nederlander reden om door te trekken, maar Schurter wist het gat te dichten vlak voor de eerstvolgende finishpassage. Het bleef aftasten tussen de twee koplopers, waardoor pas in de slotronde de beslissing zou vallen.

Schurter zette Van der Poel even onder druk op een van de beklimmingen, maar hij kwam niet van zijn opponent af. Op een volgende klim wist de Nederlander met een splijtende demarrage van kop af de wereldkampioen af te schudden. Als een kanonskogel was Van der Poel verdwenen in de verte en kon hij solo naar de zege rijden.

Wereldbeker Mountainbike 2019
Podium, flag-cz Nové Mesto

1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-ch Nino Schurter op 19s
3. flag-ch Mathias Flückiger op 1m53s

Dit artikel delen:

55 Reacties

jibi verboort 26 mei 2019 om 23:36

Vooruitziende blik Adrie van der Poel

In een leuk filmpje zegt Adrie van der Poel op 23 mei “dat de eerste overwinning in een wereldbeker zondag binnen gaat zijn “. En dat maakte Mathieu waar.
Eerst is Mathieu aan het woord; daarna Adrie.

Van der Poel krijgt opnieuw kippenvel door beelden Gold Race – NU.nl
https://www.nu.nl/…/video/van-der-poel-krijgt-opnieuw-kippenvel-door-beelden-gold-r.

0
Pol 27 mei 2019 om 08:16

Net terug uit Tsjechië met de auto. Nog nooit zoveel mensen zien juichen voor onze Poeleke .Ook alle journalisten waren dol. Weer een geweldig weekend gehad.

0
mtber_1978 27 mei 2019 om 10:48

Mooie race en mooi beeld na die tijd van Nino en Mathieu…iets met respect voor elkaar hebben.

0
sooike 27 mei 2019 om 22:43

Fedor…..ja, een bijzondere coureur. Ik zag hen nog ooit in Limburg Nederlans kampioen worden na een prachtige koers. Of werd hij door een tactische fout verslagen? Soms laat mijn geheugen mij in de steek..!

0
Joachim Agostinho 27 mei 2019 om 23:01

Fedor ging ook op hoogtestage, in een tentje op zijn balkon….

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone