Mathieu van der Poel wint direct bij rentree in Ruddervoorde
zondag 3 november 2019 om 16:05

Mathieu van der Poel wint direct bij rentree in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft bij zijn terugkeer in het veld direct zijn eerste seizoenszege geboekt. De regerend wereldkampioen was tijdens de Superprestigecross in Ruddervoorde op een modderig parcours de sterkste, nadat hij zich in de vijfde ronde ontdeed van Laurens Sweeck.

Iserbyt voortvarend van start
In de vierde wedstrijd om de Superprestige kregen de renners in West-Vlaanderen acht rondjes een glibberig modderparcours voorgeschoteld. Het weerhield Eli Iserbyt er niet van om snel van start te gaan. Van der Poel koos zijn wiel en in de openingsfase namen de twee wat afstand van de rest.

Tot een tweestrijd tussen de revelatie van de eerste weken en Van der Poel kwam het echter niet. Nadat enkele renners aan wisten te sluiten, namen de twee wederom wat afstand. Ploegennoot bij Pauwels Sauzen-Bingoal Laurens Sweeck nam vervolgens het initiatief en nam de rol van Iserbyt over nadat deze wat verder terugzakte. De aanvallende Sweeck zette druk op Van der Poel, die zich echter niet van de wijs liet brengen.

Sweeck en Van der Poel – foto: Cor Vos

Van der Poel stelt orde op zaken
In de vijfde ronde stelde de Nederlander orde op zaken. Hij reed weg bij Sweeck en nam gaandeweg steeds meer afstand. Sweeck zou de regenboogtrui pas bij de finish weer terugzien.

Van der Poel gaf zijn voorsprong niet meer af en wint daardoor ondanks een korte voorbereiding de eerste veldrit waar hij deze crosswinter aan de start staat. Volgende week komt hij opnieuw in actie tijdens het Europees Kampioenschap in het Italiaanse Silvelle.

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 4: Ruddervoorde

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) in 1u03m56s
2. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 23s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) op 36s
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) op 44s
5. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m38s
6. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing) op 1m49s
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet Baloise Lions) op 2m06s
8. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 2m26s
9. flag-be Quinten Hermans (Telenet Baloise Lions) 2m32s
10. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) 2m51s
Volledige uitslag

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
3 november 2019 18:23
VDP met basisconditie de beste. Zal ook zo zijn de rest van het seizoen, zonder tegenslag of lichamelijke problemen. Hij miste duidelijk nog de versnelling, de turbo sloeg nog niet aan, maar eenmaal zijn diesel op temperatuur, was er geen houden aan.
Een kanttekening. Zonder de wedstrijd van de Koppenberg, twee dagen geleden, zouden we wel tot diep in de wedstrijd een leuk gevecht gezien hebben. Na een behoorlijke start zakten alle tegenstanders weg. Eerst Aerts die zich wel kon herstellen, dan Vanthourenhout, dan Iserbyt, tenslotte de mooi teruggekomen Pidcock die zijn remonte niet kon doortrekken. Allen duidelijk nog met dikke benen van vrijdag. Niet toevallig was Sweeck de sterkste tegenstander. Die gaf vrijdag met een slechte dag al snel op tijdens de Koppenbergcross. Het was ook geen toeval dat Sanne Cant bij de vrouwen voor het eerst goed presteerde, en heel wat Nederlandse en Amerikaanse vrouwen voorbleef. Zij bleef namelijk vrijdag door rugproblemen aan de kant. En was duidelijk frisser dan de rest, met uitzondering van de winnares die een geweldige indruk maakte.
3 november 2019 18:49
Pfff, wat ging het moeizaam bij MvdP! Een versnelling zat er niet in. En dan toch ruim de beste... Voor de spanning hoeven we wellicht bij de mannen niet meer te kijken. Toch heb ik enorm genoten. :-)

Jammer dat hij al 3 WBs en 3 SPs heeft laten schieten, dat is echt TEVEEL om in te halen. Podium zou nog kunnen lukken als hij ervoor zou gaan. DVV kan sowieso nog natuurlijk, dat zal nog spannend kunnen worden!
3 november 2019 19:00
Zo. Vandaag effe op stoom komen en vanaf volgende week de rest degraderen. O ja Isebyt was vandaag al op minuut en 40
3 november 2019 23:41
Mathieu na afloop: "Het echte crossgevoel had ik vandaag nog niet".....iedereen meegeluisterd ?
4 november 2019 00:20
Tijdens Sportweekend op één hoorde ik zeggen dat dit de 27ste zege op rij is voor VDP in het veldrijden waar hij start.

Die jongen is gewoon een fenomeen.

Vrijdag was ik in Hulst en er is een garage met de naam Van Der Poel. Het zou me niet verwonderen dat hij dat ook gewoon is aangezien hij gewoon alles kan.

Laat VDP petanque spelen en hij wordt daar ook gewoon wereldkampioen.

Reacties zijn gesloten.