Mathieu van der Poel wil Parijs halen: “Al is het zonder uitslag”

zondag 10 juli 2022 om 12:56
Mathieu van der Poel wil Parijs halen: “Al is het zonder uitslag”

foto: Cor Vos

Het lijkt de laatste dagen weer wat beter te gaan met Mathieu van der Poel. De renner van Alpecin-Deceuninck kende enkele zeer moeilijke dagen in de openingsweek, maar had in de rit van vrijdag al een beter gevoel en stak zaterdag ook even zijn neus aan het venster. Toch verwacht Van der Poel geen wonderen.

Van der Poel keek voor de start van de negende etappe nog even terug op de rit naar Lausanne, waar hij in de finale in dienst reed van Jasper Philipsen en zich even liet zien op kop van het peloton. “Of dat de burger moed geeft? Nou, zo indrukwekkend vond ik het zelf niet”, antwoordt Van der Poel met de glimlach in gesprek met de NOS. “Het was ook op een moment dat ze me wat lieten doen. Mijn taak was om Jasper in goede positie naar de slotklim te brengen.”

“Dat heb ik dan maar geprobeerd. Het was geen test. Als ik mezelf had willen testen, had ik wel geprobeerd om er zo lang mogelijk aan te blijven hangen. Dat zit er voor nu echt nog niet in”, is de Nederlander eerlijk in zijn analyse. “Dat het niet goed is, dat is wel duidelijk. Hopelijk kan ik een beetje blijven doordoen. Vandaag zal weer overleven worden tot de rustdag. Misschien dat er na de rustdag beterschap is voor de tweede week.”

“Je weet nooit wat er in de tweede week kan gebeuren”
“We bekijken het dag per dag, al ben ik wel blij dat ik het weer iets makkelijker heb om in het peloton rond te rijden. Daar moet ik voor nu tevreden mee zijn, hoe gek dat ook klinkt. Je weet alleen nooit wat er in de tweede week kan gebeuren”, vervolgt Van der Poel. “Op mentaal vlak is dit niet leuk, maar het is toch al anders dan als je echt moet afzien om het peloton te volgen. Het is niet leuk als je gewend bent om voor de prijzen mee te doen, maar het is nu eenmaal zo.”

“Dat moet je even accepteren en er doorheen gaan. Zoals het nu gaat, is het wel te doen. Ik ga sowieso proberen om tot het einde te gaan, al is het zonder uitslag”, is Van der Poel strijdbaar.

Dit artikel delen:

8 Reacties

roeleur 10 juli 2022 om 13:25

“Het is nu eenmaal zo.” Maar waardoor? De strategie van de performence manager blijft gevolgd worden omdat die er van overtuigd is dat MvP volgend jaar sterker en beter zal zijn na twee grote rondes achter elkaar. Maar zeker weten doet hij het niet.

HSV 10 juli 2022 om 13:43

Ja, dat is een rare theorie. Doorgaans is de Kegel behoorlijk trefzeker maar nu is het toch gissen geblazen. Jammer. Niet leuk om Mathieu zo te zien

Al Phila 10 juli 2022 om 14:11

Lastig voor een Performance Manager: Mvdp heeft pas 1 grote ronde (Giro) uitgereden, en het is nog onduidelijk hoe zijn lichaam daarop reageert, zeker, als je daarna even niets doet, dan op hoogtestage gaat en weer voor 3 weken aan de bak gaat. Maar het is een goed leermoment !

Murcia 10 juli 2022 om 13:42

Door de rugproblemen heeft hij volgens mij een (te) smalle basis voor prestaties gedurende het hele seizoen wat hem hier opbreekt. Daar staat een winst in een Monument en een goede Giro tegenover. Kan hij en de ploeg niet ontevreden over zijn lijkt mij. Uitrijden snap ik wel mits hij zich niet hoeft te forceren. De ploeg krijgt hier wel de bevestiging dat in de breedte men echt kwaliteit mist. Wordt nog verduiveld lastig om een rit te pakken, al zie ik het Jasper nog wel doen ook.

Lalsacien 10 juli 2022 om 13:49

Lesje in nederigheid is nooit weg. Hij had vorig jaar aangegeven Parijs te willen halen bij zijn volgende deelname. Dat houdt hem op de been.

Zwarte Panter 10 juli 2022 om 13:52

Mee doen us belangrijker als winnen maar toch denk ik dat ie vaat vlammen

Romāns Vainšteins 10 juli 2022 om 16:39

Vind het heel moeilijk om hier wat over te stellen. Op zich lijkt hij nu min of meer in staat om rustig in de bus uit te kachelen. Hij zal sowieso eens in zijn carriere de CE op willen draaien?

Polleke 10 juli 2022 om 20:49

Dan sleep je een compleet gevolg van sport en andere performance managers mee en elke dag krijgen we in een andere versie te horen dat niemand een flauw idee heeft waarom MVDP niet op zijn normaal niveau presteert…. Als het goed loopt echter…

Net binnen

Populair

Materiaalzone