Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden
zondag 1 februari 2015 om 15:08

Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste wereldtitel bij de profs beet. De 20-jarige Nederlander nam van in de openingsronde het initiatief en won uiteindelijk met een klein verschil. Wout van Aert had meermaals met materiaalpech te maken, maar reed alsnog naar de tweede plaats. Lars van der Haar zorgde voor een tweede Nederlandse medaille.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Dubbele pech Van Aert
De verwachte titanenstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert barstte in de eerste ronde los. Maar Van Aert werd opeens teruggeslagen met een kettingprobleem, waardoor Van der Poel plots alleen aan de leiding reed. De Belg zette de situatie samen met landgenoot Kevin Pauwels nog wel recht, maar even later deed hetzelfde probleem met zijn ketting zich voor. Van Aert verloor bijna een minuut en Van der Poel kreeg op die manier opeens vrij spel.

Van der Poel gaat solo
Een tiental seconden achter de Nederlander nam de 30-jarige Kevin Pauwels de handschoen op, met Lars van der Haar als waakhond in zijn wiel. Pauwels kwam nog tot op een vijftal seconden van de koploper, maar dan brak de veer bij de stille Kempenaar. Lars van der Haar kreeg op die manier de ideale kans om alleen achter Van der Poel aan te gaan. Ook hij reed de ziel uit zijn lichaam en kwam zelfs heel dichtbij, maar de aansluiting werd nooit een feit.

Van der Haar pakt brons
Wout van Aert was intussen aan een sterke achtervolging begonnen. Ronde na ronde naderde hij op de koplopers en op die manier kreeg hij weer uitzicht op het podium. In de laatste bocht kwam de poulain van Niels Albert voorbij Van der Haar en was hem te snel af in de sprint. Maar dat gebeurde een vijftiental seconden na de geëmotioneerde winnaar: Mathieu van der Poel. Na zijn Nederlandse titel in Veldhoven en zijn zege in Hoogerheide is het voor hem zijn derde grote zege van het jaar.

Wereldkampioenschappen veldrijden 2015, flag-cz Tabor
Uitslag heren elite

1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Wout van Aert
3. flag-nl Lars van der Haar
4. flag-be Kevin Pauwels
5. flag-be Klaas Vantornout
6. flag-be Tom Meeusen
7. flag-be Gianni Vermeersch
8. flag-de Marcel Meisen
9. flag-de Philipp Walsleben
10. flag-it Marco Fontana
Volledige uitslag