Mathieu van der Poel: “Wanneer niemand verwacht dat je verliest, moet je het altijd nog waarmaken”

zondag 12 januari 2020 om 15:10
Video

Mathieu van der Poel bevestigde vandaag in Rucphen zijn favorietenrol en won voor de zesde keer op rij het rood-wit-blauw. “Wanneer niemand verwacht dat je verliest, moet je het altijd nog waarmaken. Dan is het wel mooi dat het lukt”, aldus Van der Poel.

“Het was iets te veel draaien en keren vandaag. Maar er stond wel weer heel volk, dus dat maakte het wel aangenaam”, kijkt hij terug. Toen Van der Poel al vrij snel in de wedstrijd alleen kwam te zitten, leek de koers beslist. “Toen ik meer dan dertig seconden voorsprong had, wist je wel dat er wel iets fout moest gaan mocht de titel nog verliezen”

De kans dat Van der Poel zijn verworven driekleur als regerend wereld- en europees kampioen ook daadwerkelijk gaat dragen, is klein. “Hopelijk niet. Het is meestal een goed teken wanneer ik hem niet moet dragen.”

Morgen rijdt Van der Poel nog in Otegem, waarna hij op stage vertrekt naar Spanje. “Wannneer ik terug ben rijd ik in Zonnebeke en Hoogerheide, voordat het WK komt”, geeft hij aan.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jan Blokland 12 januari 2020 om 16:02

Je kunt bij Van der Poel iedere week een bandje afdraaien. Iedere keer hetzelfde verhaaltje. Gefeliciteerd met de overwinning door de reporter. En vervolgens het antwoord van Van der Poel: Het was toch wel een lastig rondje. Het is hier altijd een lastig rondje. Met de blubber maakte het deze keer een lastig rondje. Omdat het een snel rondje was, was het toch een lastig rondje. Het draaien en keren maakte dat het een lastig rondje was. Etc.., etc.. Maar ja, hoe lastig ook. Hij wint wel.

0
toke 12 januari 2020 om 16:43

Bij een 25 tot 30 overwinnigen per cross seizoen valt het niet mee om iedere keer iets nieuws te vertellen.

0
VerstandOpNul 12 januari 2020 om 21:42

Mee eens.. Nou stelde de interviewer ook wel heel erg standaard-vragen..

0
KennyKlimmen 12 januari 2020 om 23:56

Wat ging er door je heen toen je als eerste over de streep kwam?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone