Mathieu van der Poel voegt vier veldritten toe aan crossprogramma
foto: Cor Vos
woensdag 24 november 2021 om 11:11

Mathieu van der Poel voegt vier veldritten toe aan crossprogramma

Mathieu van der Poel zal straks ook te zien zijn in drie manches van de X²O Badkamers Trofee. De organisatie van het regelmatigheidsklassement heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat de regerende wereldkampioen zal deelnemen aan de crossen in Loenhout, Herentals en Hamme. Ook deelname aan de Superprestige van Diegem is inmiddels bevestigd.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Dinsdag werd bekend dat Van der Poel op zaterdag 18 december weer het veld zal induiken voor de Wereldbeker van Rucphen. De wereldkampioen zou meteen voor een dubbel weekend kiezen, want één dag later doet hij naar verluidt ook de wereldbekercross van Namen aan. De renner van Alpecin-Fenix kiest voor een programma met de nodige Wereldbekers. De reden: Van der Poel wil in aanloop naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville zoveel mogelijk UCI-punten sprokkelen.

Op die manier kan MVDP een goede startpositie bemachtigen voor de belangrijkste cross van het seizoen. De UCI heeft de ranking aan het begin van het seizoen bijna op nul gezet. Alleen de punten die behaald zijn op het WK in Oostende zijn blijven staan. De 26-jarige Nederlander pakte daar de wereldtitel, goed voor 400 UCI-punten. Omdat Van der Poel nog geen cross reed deze winter, is dat zijn totaal. Hij staat daarmee 21ste op de UCI Ranking, twee plekken onder broer David.

Aanloop richting het WK 
Van der Poel heeft nu ook enkele X2O Badkamers Trofee-crossen aan zijn programma toegevoegd. De eerste X2O-cross is die van Loenhout op donderdag 30 december. Een week later, op woensdag 5 januari, wordt de cross in Herentals zijn ultieme voorbereidingswedstrijd op het Nederlands kampioenschap dat in het daaropvolgende weekend in Zaltbommel zal plaatsvinden. Op zaterdag 22 januari, in het weekend voor het WK in Fayetteville, zal Van der Poel ook in actie komen in de Flandriencross van Hamme.

Verder heeft Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, ook zijn deelname aan de Superprestigecross van Diegem en de Wereldbeker van Hoogerheide bevestigd. Zijn grote concurrent Wout van Aert presenteerde eerder al een – intens – veldritprogramma.

Voorlopig crossprogramma flag-nl Mathieu van der Poel 
18-12-’21: flag-nl Wereldbeker Rucphen
19-12-’21: flag-be Wereldbeker Namen
26-12-’21: flag-be Wereldbeker Dendermonde
29-12-’21: flag-be Superprestige Diegem
30-12-’21: flag-be X²O Badkamers Trofee Loenhout
02-01-’22: flag-nl Wereldbeker Hulst
05-01-’22: flag-be X²O Badkamers Trofee Herentals
09-01-’22: flag-nl NK veldrijden in Zaltbommel
22-01-’22: flag-be X²O Badkamers Trofee Hamme
23-01-’22: flag-nl Wereldbeker Hoogerheide
30-01-’22: flag-us WK veldrijden in Fayetteville

 
13 Reacties
Sorteer op:
24 november 2021
Snap ik helemaal. Die wil natuurlijk ook een paar van die reusachtige badeenden.
Weer een extra artikel hierover
  24 november 2021
  Gewoon weer met de sponsorlogos in beeld, slimme jongens daar.
24 november 2021
Had ie dat niet gisteren al kunnen doen? Moeten ze weer een heel artikel extra typen.
24 november 2021
Hahaha, punten pakken? Startgeld innen wil je bedoelen? Die punten heeft hij heus niet nodig, hij mag vanop de laatste rij starten in het WK en dan rijdt ie nog minimaal podium, wat een bullshit seg!
  24 november 2021
  Nee, hij staat nu 21e in de World ranking, - 4 beloften. Plek 17 dus dat wordt zeker 2e rij en misschien 1e
  25 november 2021
  Hij wil natuurlijk wel een goede startplaats, met arrogantie win je geen wereldkampioenschap maar kan je het wel mooi verliezen. Wil je op een startplek staan waar je tussen valpartijen van mindere goden kan terecht komen? In theorie is hij zelfs snel genoeg van op allerslechtste startplek nog te winnen, maar inhalen in de praktijk is een energievretende bezigheid en zelfs een duracellkonijn raakt ook leeg hé :-)
24 november 2021
Jammer dat hij Baal niet doet en Van Aert niet aanwezig is in Namen, dat zouden de interessantere duels kunnen geweest zijn. Mathieu is sowieso de betere, maar de onderlinge duels gaan dan ook nog eens in Mathieu-crossen plaatsvinden, dan zal er niet al te veel te beleven vallen.
24 november 2021
Ik zei t gister al, hij kan alleen bekend maken als zijn contract rond is.
24 november 2021
Edit redactie: Niet uitlokken.

Reacties zijn gesloten.