Mathieu van der Poel vloert Alaphilippe en Bernal in Strade Bianche

Mathieu van der Poel vloert Alaphilippe en Bernal in Strade Bianche

foto: Cor Vos

zaterdag 6 maart 2021 om 16:27

Mathieu van der Poel kan de Strade Bianche op zijn al indrukwekkende palmares bijschrijven. De renner van Alpecin-Fenix vloerde in de steile slotkilometer vluchtgenoten Julian Alaphilippe en Egan Bernal.

De geluiden om van de Strade Bianche het zesde monument te maken onderstrepen nog maar eens het belang van deze Toscaanse wedstrijd. Voor veel renners aan de start was de wittewegenklassieker dan ook het eerste grote doel van het seizoen.

Acht koplopers krijgen de ruimte
In de beginfase van de wedstrijd reed het peloton stevig door, maar toch lukte het drie renners om op de eerste grindstrook een verschil te maken: Philipp Walsleben, Kevin Ledanois en Simone Bevillacqua.

Omdat het tempo achter de drie koplopers hoog bleef, waren Walsleben, Ledanois en Bevillacqua niet in staat om een grote voorsprong uit te bouwen. Enkele renners in het peloton beschouwden de vlucht zelfs als een uitnodiging om in de tegenaanval te gaan.

Zodoende zagen we Tosh Van der Sande, Samuele Rivi en Filippo Tagliani op de vierde grindstrook de aansluiting maakten. Eerder slaagden ook Samuele Zoccarato en Simone Petilli al in hun poging. De acht koplopers konden nu wel een voorsprong uitbouwen. Deze liep al snel op naar vier minuten.

Nieuwe aanvallers tonen zich
Het peloton, waar we UAE Team Emirates en Jumbo-Visma op kop zagen rijden, begon daarna met achtervolgen. Voor de zevende grindstrook van de dag bleef er nog maar een minuut van de voorsprong over. Van de vluchters hadden Rivi, Tagliani en Bevillacqua al de rol moeten lossen.

Vliegen probeert het eens – foto: Cor Vos

Opnieuw zag een aantal coureurs in het peloton hun kans om de oversteek te maken. Eerst Loic Vliegen en Rudy Molard, daarna ook Gonzalo Serrano, Andreas Kron en Gianni Vermeersch. De hoofdrolspelers van eerder in de wedstrijd verdwenen vervolgens van het toneel.

Een nieuwe vlucht van Serrano, Kron en Vermeersch had daarna meer succes. De Spanjaard, Deen en Belg kregen op 57 kilometer van de meet zelfs gezelschap van een groepje outsiders voor de zege: Kasper Asgreen, Quinn Simons, Greg Van Avermaet waren een paar van de vijftien namen in de spits van de koers.

Vijf kilometer later maakte het restant van het peloton onder aanvoering van Jumbo-Visma weer de aansluiting. Ondertussen werd duidelijk dat er niet meer dan dertig renners bij elkaar reden.

Speldenprikjes van Van Aert en Alaphilippe – foto: Cor Vos

Negen renners blijven over
De koers begon daarna echt. Op de 11,5 kilometer lange Monte Sante Marie zagen we met Wout van Aert en Julian Alaphilippe de eerste favorieten speldenprikjes uitdelen. Niet meer dan negen renners bleven daarna over: Kevin Geniets, Mathieu van der Poel, Tom Pidcock, Tadej Pogacar, Simons, Egan Bernal en Michael Gogl.

Achter de negen overgebleven renners probeerden renners als Pello Bilbao, Jakob Fuglsang, Robert Power, Simon Carr, Peter Vakoc, Simon Clarke, Tim Wellens en Vermeersch met man en macht terug te keren. Alhoewel ze aanvankelijk steeds verder uit beeld verdwenen, kwamen ze op 35 kilometer toch weer bijna terug aansluiten. Daarna brak de veer geleidelijk.

Simmons en Geniets vallen weg, Van Aert en Pidcock kraken
Zeven koplopers, want Simmons en Geniets bevonden zich inmiddels niet meer vooraan, begonnen daarna aan de negende strook van de dag: de 800 meter lange Monteaperti. Aldaar was het Alaphilippe die een nieuwe demarrage plaatste. De wereldkampioen zag Van der Poel, Bernal, Pogacar en Gogl snel weer aansluiten, maar Van Aert en Pidcock moesten verrassend passen.

De koplopers met Van Aert en Van der Poel – foto: Cor Vos

Op karakter sloten de Belg en de Brit op de voorlaatste strook van de dag weer aan. Met nog 18 kilometer voor de boeg stond alleen de gravelstrook van Le Tolfe nog op het menu. Van de zeven koplopers maakten Van der Poel en Alaphilippe de beste indruk.

Van der Poel maakt indruk met splijtende demarrage
Le Tolfe maakte daarna veel duidelijk. In de steile laatste meters van de gravelstrook plaatste Van der Poel een venijnige demarrage. Niemand was in staat om de Nederlands kampioen te volgen, maar binnen een kilometer maakten Bernal en Alaphilippe toch weer de aansluiting.

De drie renners reden vervolgens samen naar het Piazza del Campo. Een van hen zou er met de zege in de Strade Bianche vandoor gaan, want de achtervolgers volgden snel op meer dan tien seconden.

Van der Poel haalt uit in slotkilometer en wint Strade Bianche
De steile slotkilometer moest vervolgens de winnaar uitwijzen, want ook een nieuwe poging van Van der Poel op vijf kilometer van de meet kon Bernal en Alaphilippe niet breken. In de slotkilometer braken zij dan toch: Van der Poel reed na een nieuwe versnelling onbedreigd naar de zege. Alaphilippe werd tweede, Bernal derde.

Laatste kilometer:

Dit artikel delen:

228 Reacties

Apemantus 6 maart 2021 om 16:28

Wielrennen op z’n allermooist!

Met kippenvel op beide armen die laatste 15km. Schitterend!

Spirit 6 maart 2021 om 16:35

prachtige wedstrijd inderdaad en wat een machtsvertoon van van der Poel

CechRepublic 6 maart 2021 om 16:40

Vanochtend met de hond een heerlijke strandwandeling gemaakt, daarna hardloop interval training gedaan en na afllop daarvan met wat Kwaremont-bier (top bier voor wielrennen) de mooiste wielrenwedstrijd gekeken #winwinwin. Hoop wel dat Matje nooit in het Gianetti rijtje belandt.

Apemantus 6 maart 2021 om 16:46

Op elk feestje is er altijd wel iemand, die met een lang en zuur gezicht, helemaal alleen in een hoekje staat met z'n biertje (Kwaremont in dit geval). Wat een nare, vreemde en misplaatste opmerking. Weet je wel zeker dat je van de koers genoten hebt?

HSV 6 maart 2021 om 16:57

Apemantus, helemaal mee eens. Zo’n kopgroep en koersverloop maakt het de mooiste kijksport die er is! En elk van de 9 uit de kopgroep, voordat die brak, ook gewoon ongelooflijk sportief. Niks geen rare fratsen. Elk van de drie op het podium was een mooie winnaar geweest maar Mathieu is voor mij de mooiste.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:00

@Ape, dat heb ik zeker gedaan. Maat laten we even rewinden naar etappe 20 van de TdF 2020. Toen stonden er heul veul WF- volgers “eenzaam” Kwaremont te drinken in een best vol hoekje van de kamer.

Apemantus 6 maart 2021 om 17:10

Volgens mij valt dat best wel mee. Snap alleen niet zo goed wat dat met de koers van vandaag te maken heeft.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:15

Ik wil heeeeel graag dat dit briljante sport is, maar zoals heel veel mensen op dit blog kritisch waren over de tijdrit van Pod vind ik deze prestatie van MvdP best verwarrend.

roeleur 6 maart 2021 om 17:42

@Czechrepublic Gelukkig hoeft vdPoel niet eerst door “wespen” te worden gestoken om hard te gaan. Met die geniepige vleugeltjes werd zelfs Gianetti voorbij gestoken. Weet je nog? Proost.

Panache 6 maart 2021 om 19:21

Feltet (gerenommeerd) tipte Mathieu als favoriet, zelfs in een sprint tegen Alaphilippe.

Om det også rækker til at køre alene, tvivler jeg til gengæld stærkt på, men det er heller ikke nødvendigt. Blandt de tre favoritter tillægger jeg umiddelbart Alaphilippe og Van der Poel de bedste afslutterevner på bakken i Siena, hvor de er mere eksplosive end Van Aert. Van der Poel drager til gengæld fordel af, at der ikke er mål på toppen, og selvom Alaphilippe måske er en bedre puncheur på en 12% stejl mur, har Van der Poel mere power til at gå forbi inden det afgørende sving. Den kombination gør, at jeg anser Van der Poel som det bedste kort på bakken op til Piazza del Campo, og derfor tror jeg, at han vinder.

biggy 6 maart 2021 om 22:54

@CechRepublic

Als je er zo naar kijkt zet je dan diezelfde vraagtekens dan ook bij Wout van Aert vorig jaar? In 2019 amper meer kunnen fietsen en het jaar later alles winnen? De prestatie van Pogu is toch compleet iets anders dan dit? Beetje jammer dit soort opmerkingen. Wout en Matje zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Flip zit er gewoon nog bij op 500 meter van de streep maar omdat Matje iets meer in de tank heeft zitten (dankzij de cyclocross) ga je daar opeens moeilijk over doen…?

Koers 6 maart 2021 om 16:28

Wat een ubermensch!

vevie 6 maart 2021 om 16:29

Sterk, hoor. Jeetje. Echt een krachtpatser die Poel. De te kloppen man dit voorjaar. Om Ala zo uit het wiel te rijden is toch echt beest. Op langere klimmen heb ik Ala vaker zien kraken, maar toch niet vaak op een kort steil klimmetje. Top, man.

CechRepublic 6 maart 2021 om 16:41

Heb er toch een beetje buikpijn van.

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 18:10

Nee joh Cech. Dit zei meer over Alaphilippe dan over Van der Poel. Alaphilippe is nog niet scherp, zag je in de Omloop ook al. Hij is heel erg goed, maar (nog) niet uitmuntend. Mathieu heeft zijn seizoensaanvang gewoon goed gepland en is nu in bloedvorm. De Tirreno zal in het teken staan van van vormbehoud richting de RVV en PR. Dan wordt er weer gepiekt. Alaphilippe verwacht ik in MSR messcherp.

CechRepublic 6 maart 2021 om 19:27

Barry, ik vertrouw jou. Desondanks vind ik het wel bizar sterk. Drink nu een Früh, dus ben mellow en heb volledig vertrouwen in je :)

Staf V 6 maart 2021 om 19:35

34.9km van de meet.

Michelangelo 6 maart 2021 om 19:40

Barry,
Heb vanuit de buik van de ploeg begrepen dat Alaphillipe wel degelijk goed was, en klaar was voor Strade. Hij zou er een stuk beter voor staan dan vorig jaar.

Als je tweede wordt in Strade, dan ben je wel degelijk in orde. Want hij poeft wel de rest van de toppers gewoon uit het wiel. Ik denk alleen dat Mathieu er op dit moment gewoon bovenuit steekt.

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 21:27

Há, uit de buik van Patlev zeker. Die zegt wel meer lovende woorden over de diverse leden van zijn Wolfpack. Ik neem die berichten graag met een strooiwagentje zout. Ik denk dat we vandaag nog niet de allersterkste Alaphilippe in bloedvorm gezien hebben, die kan echt wel beter. Al was hij volgens mij al wel beter dan in de Omloop. Een kwestie van nog iets meer aanscherpen. De komende weken zullen het uitwijzen.

Michelangelo 6 maart 2021 om 21:32

Neuh, ben geen vriendjes met Patje… en alles wat hij zegt neem ik met een korreltje zout. Maar dat is hier algemeen bekend ;-)

martini151 6 maart 2021 om 16:30

Bij andere zou je twijfels gaan maken nu. Maar sommige sporters zijn gewoon bijzonder. Usain Bolt had het, Mathieu heeft het. Bizar!

Spirit 6 maart 2021 om 16:37

Zijn prestaties zijn ongekend en het lijkt allemaal heel natuurlijk inderdaad.
Ik heb zelf weinig reden tot twijfel bij hem, maar je weet het nooit zeker in het wielrennen. Het zou niet de 1e keer zijn…

Michelangelo 6 maart 2021 om 16:43

Kijk even terug naar het WK in Firenze, waar hij wereldkampioen werd. Ook door op een helling van een kleine kilometer hetzelfde te doen als nu.

Zijn prestaties zijn buitengewoon, maar zonder echte grilligheid die je bij sommige anderen wel ziet. Steek voor niemand mijn hand in het vuur, maar ik heb hier toch echt geen “hmm, is dat wel zuiver…” gevoel.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:06

Ik kom uit de atletiek. Daar gelooft helemaal niemand Usian Bolt.

007 6 maart 2021 om 17:44

Daar kenner ze ook geen Usian CR…. zuurpruim, ga toch genieten en niet direct twijfels trekken. Hij is niet de eerste die op deze manier wint

martini151 6 maart 2021 om 21:14

Wat ik bedoel is dat je gewoon een aantal sporters hebt die zo genieten van de sport en zoveel talent hebben dat het gewoon natuurlijk is. De sporters die alleen voornaam nodig hebben om te weten wie je bedoelt. Mathieu, Usain, Lewis, Tiger, Michael, Mohammed, etc.

VerstandOpNul 6 maart 2021 om 21:30

Michael?
Jordan? Schumacher? Woods?

Gilberto 6 maart 2021 om 21:39

van Gerwen

Romāns Vainšteins 6 maart 2021 om 22:22

Wat een zwemelig gewauwel joh, je lijkt Ivo Niehe wel.

Hans Hoogvliet 6 maart 2021 om 16:31

WAT EEN GIGANT !

Mardai 6 maart 2021 om 16:31

Klasbak! Niet normaal goed hoor!

nasibal 6 maart 2021 om 16:32

Matje heeft uitstekend naar Chantal gekeken :)

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 16:40

Geef hem eens ongelijk…

Sven.99 6 maart 2021 om 16:32

Beste wielrenner van het moment !

A.M.M. Jonkers 6 maart 2021 om 16:32

Fenomenaal……….

Bij Sporza spreken ze van een “Wout van Aert die ritme mist”!

Thijs E 6 maart 2021 om 16:35

1e wegkoers van het jaar

Spirit 6 maart 2021 om 16:38

Lijkt me een terechte opmerking eigenlijk.
zoals gezegd, zijn 1e wedstrijd

richard van wijngaarden 6 maart 2021 om 16:39

Ja en ze probeerde MvP ook nog fff als Vlaming te claimen door te zeggen “van ons want uit…(vul in zijn Belgische woonplaats)….

nasibal 6 maart 2021 om 16:47

Precies de reden dat ik hem ondanks de reclameblokken gewoon op Eurosport had staan. Hebben ze het nog over de ondersteuning van Wout gehad? Die had hier natuurlijk énórm verschil kunnen maken ;)

Brabander 6 maart 2021 om 16:53

@richard: dat klopt ook gewoon hoor

richard van wijngaarden 6 maart 2021 om 16:58

@Brabander het feit dat hij in Belgie is geboren maakt hem nog geen Belg.

Zijn genoeg Nederlanders met expat ouders welke in het buitenland zijn geboren, zijn ook allemaal GEEN Nederlander ofzo??????

HennieK 6 maart 2021 om 17:00

@Apemantus, het respect en de bewondering waarmee ze bij Sporza over MvdP spreken is ongekend, dus jouw opmerking raakt kant nog wal.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:05

Niemand op Sporza heeft gezegd at MvdP eigenlijk een Belg is of whatever. jullie klinken nu als Wuyts over Roglic op het WK: ronduit sneu.

Brabander 6 maart 2021 om 17:09

@richard: ze zeiden dat-ie van Kapellen is. En nogmaals: dat klopt gewoon

Koers 6 maart 2021 om 17:09

@cech, ik zag net een kort filmpje van sporza van de laatste km, daar zegt de commentator iets als “hij van nl nouja van kapelle bij ons” Denk dat ze dat bedoelen. Maargoed maakt het wat uit of hij nl of be is. Straks gaan we Frans Duits nog als nl’er claimen.

Peter Lippens 6 maart 2021 om 17:13

bwa, als Belg vind ik Matje een hoger belggehalte hebben dan Wout, is geboren en getogen in België, rijd voor een Belgische ploeg, heeft een Belgisch lief en zijn taalgebruik is ook al Belgischer, tja …. ze wonen in ieder geval beiden in mijn provincie, laten we zggen, als Brabanter ben ik fier op beide Brabanters :)

Handige Harry 6 maart 2021 om 17:14

@cech

Weet je wat wel de overtreffende trap van sneu is, dopingbeschuldigen.

Lalsacien 6 maart 2021 om 17:17

@Peter Lppens en hij heeft een Nederlandse vader en een Franse moeder, precies de twee talen die in België gesproken worden. Mathieu is een kosmopoliet!

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:17

@Harry, dus jij beschuldigt Pogacar van dopinggebruik?

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:19

@Lalcasien, Frans en Nederlands, de twee. meest gesproken talen in de wereld :)

Handige Harry 6 maart 2021 om 17:22

@cech

Wat verkoop je nu weer voor onzin?
Ik heb het nergens over Pogacar gehad.

Jij bent hier het zielige figuur die met insinuaties over van der Poel komt aanzetten.

KnightBiker 6 maart 2021 om 17:24

Wat ik eigenlijk kwalijker vond was dat artikel op Sporza gister waarin veldrijders gingen zeggen waarom MVDP niet zou winnen in Strade. (Olie op het vuur)

Verder blij dat ik GCN/Eurosport kijk, weinig nationalisme, geen reclame (Angelsaksische bias, een beetje) en echte liefhebbers als commentatoren.

Apemantus 6 maart 2021 om 17:25

@HennieK, weet je wel zeker dat je de juiste persoon aanspreekt? Ik heb namelijk helemaal niet gereageerd in dit betreffende draadje.

richard van wijngaarden 6 maart 2021 om 17:28

Hahhahahhaaha….TUURLIJK jongens MvdP is een Belg ondanks het feit dat hij zelf al talloze malen heeft aangegeven zich 100% Nederlander te voelen en totaal geen Belg.

https://www.ad.nl/wielrennen/als-ik-mij-belg-voelde-zou-ik-niet-in-het-oranje-rijden~a821436a/

Hij is inderdaad in Kapellen geboren wat gewoon zo'n typische grensregio is waar veel Nederlanders en Vlamingen door elkaar wonen. Ligt ook op half uurtje van Bergen op Zoom waar grootste gedeelte vd familie vd Poel woont en vandaan komt.

LACHWEKKEND hoe Belgie hem probeert te claimen met NON-argumenten als "hij rijdt voor een Belgisch team", of "hij heeft een Belgische vriendin".

En hij praat helemaal niet VLAAMS maar meer een mix tussen Bergen op Zooms/Nederlands zeeuws-vlaams. Heb je vd Poel sr. wel eens horen praten?

Om hem uberhaupt als Belg te claimen zou hij op zn minst de Belgische Nationaliteit moeten hebben….heeft hij niet.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:33

@H Harry, als je nooit iets over Pog hebt gezegd, mijn excuses. Je bent dan wel één van de weinigen hier.

Mijn ervaring is dat als iemand zoveel beter is dan anderen dat het zelden fris is. Als MbdP een Sloveen was geweest had je dit blog eens moeten lezen. Ik hoop dat ik helemaal ongelijk heb.

Gilberto 6 maart 2021 om 17:33

Je hysterische drang om zo serieus te gaan lopen bleren om te bewijzen dat Matje Nederlander is, maken je nog kinderachtiger dan waar je tegenin gaat…. Kalm aan joh

Apemantus 6 maart 2021 om 17:35

Ik snap de commotie niet zo goed. Die rood, wit, blauwe trui pontificaal in beeld kan niet duidelijker volgens mij.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:37

@Gilberto, hij klinkt waarschijnlijk opgewondener dan hij is zoals mijn lichte buikpijn bij deze overwinning zwaarder klinkt dan hij is. # socialmediagrrrrrrrrrrrrrr

Romāns Vainšteins 6 maart 2021 om 17:39

Gaat ie wel goed Richard, heb je een Baudet ingeslikt of zo?

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 17:42

Het Wilhelmus was op zich wel een heel behoorlijke indicatie van zijn nationaliteit. Vind ik dan hè, het is maar een mening.

Gilberto 6 maart 2021 om 17:44

Aparte uitvoering van het Wilhelmus overigens

assen 6 maart 2021 om 17:46

WvA was indrukwekkend. Denk dat hij van alle renners vandaag weer de beste tijdrit heeft laten zien (dwz, over tien minuten gemiddeld het hoogste wattage weggetrapt).

Brabander 6 maart 2021 om 18:07

@richard: ik kom uit Halsteren. En wat Mathieu praat lijkt nog geeneens op Bergs ;)

richard van wijngaarden 6 maart 2021 om 18:24

@Cech Republic jij bent gewoon zo’n typische Nederlander hater, speelt het minderwaardigheidscomplex op?

Jij maakt het schitterende land Tsjechie trouwens te schande met die gebruikersnaam van jou….

CechRepublic 6 maart 2021 om 19:32

@Richatd van Wijngaarden, klopt. Oikofobie is my middle naam.

Btw, CechRepublic is niets meer dan een woordgrapje als naam voor mijn PL FF-team. Denk dat ze er in Tsjechië niet echt wakker van liggen.

mouseDown 6 maart 2021 om 16:33

Wat heb ik genoten zeg. Maakt me een trotse Nederlander! Mathieu vernedert de wereldtop!

antilek 6 maart 2021 om 16:33

Hebbes. Super. Nu San Remo nog.

Sven.99 6 maart 2021 om 16:33

Wat een geweldige koers en geweldige elitegroep. Wat mij betreft is dit nu definitief het 6e monument en degene met het meest uitgebreidde deelnemersveld.

Koers 6 maart 2021 om 16:41

Heeft de amstel doorgaans niet de meeste wt punten aan de start?

Sven.99 6 maart 2021 om 17:26

Durf te zeggen dat hier een beter deelnemersveld aanwezig was

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:40

Ik kan me geen beter deelnemersveld dan deze wedstrijd bedenken? MvdP, WvA, Flip, Pog en Bernal in een kopgroep van zeven op een bepaald moment. Hoe goed en divers wil je het hebben?

assen 6 maart 2021 om 17:48

Inderdaad, AGR heeft vrijwel elk jaar het beste deelnemersveld. Alleen dit seizoen heeft Strade een superdeelnemersveld.

Trouwens, vandaag miste ik Tom… paar jaar geleden deed hij hier ook heel goed mee. Ik hoop dat het je goed gaat Tom!

ProfrondeZevenbergen 6 maart 2021 om 18:58

De Tour is qua deelnemersveld niet te overtreffen.

Limal 6 maart 2021 om 19:06

Je moet een ééndagskoers natuurlijk niet vergelijken met een grote ronde waarin er voor elk type renner etappes te vinden zijn…

john 7 maart 2021 om 09:07

Ben benieuwd hoeveel kleppers/toppers gaan mee doen (als het al door gaat ) aan het criterium .Je zou hem maar winnen en dan durven ze het ook nog AGR te noemen

Murcia 6 maart 2021 om 16:34

Uitmuntend werkstuk van Matthieu!!

Op de laatste strook al getoond de beste te zijn en dat op de slotklim bevestigd. Weer een nederlandse overwinning deze week, het kan niet op. Julian prima maar nog niet in staat mee te gaan en ik was zelf geïmponeerd door Bernal die al met al aan een prima route richting Giro bezig is. Wout was zoals Lamberts al had voorspeld, goed maar nog net niet goed genoeg desondanks ook van hem weer genoeg gezien om te voorspellen dat hij ook nog wel wat gaat binnenhalen dit jaar. Grootste pechvogel: Simmons en verder valt Qhubeka op met Gogl en Clarke.
Heerlijke start van hopelijk een mooi wielerjaar.

Gonzalez_de_Galdeano 6 maart 2021 om 16:34

Wat een heerlijke koers. Strijd tussen de kopmannen op meer dan 50 kilometer. En wat een finish van Matje.

S'mon 6 maart 2021 om 16:34

Mathieu was outstanding vandaag! Veni, vidi, vici!

Alaphilippe was ook in orde. Bernal ook zeer goed. Wout komt ook in orde voor de RVV en PR. Pogacar stelde mij wat teleur. Pidcock opnieuw goed. Gogl is een mooie verassing.

lander luypaert 6 maart 2021 om 16:41

Eens! En gohh Gogl verrassing ja en nee. Was vorig jaar ook al 9e.

AdZ 6 maart 2021 om 16:51

De verrassing in dit veld was voor mij Carr. Ook nog maar 22 en 1e jaar WT.

S'mon 6 maart 2021 om 16:59

Carr natuurlijk ook zéér sterk gereden, daar heb je een punt!

nickdt 6 maart 2021 om 17:22

De grootste verrassing is Simmons. Had zonder pech gewoon top 10 gereden.

CechRepublic 6 maart 2021 om 17:35

@nickdt, en ik had het hem van harte gegund o.b. v. zijn wedstrijd, hoewel hij en ik maar beter nooit over politiek kunnen praten :)

richard van wijngaarden 6 maart 2021 om 18:39

@Cech Republic Simmons is juist een HELD door zich openlijk positief uit te laten over Trump….geen Politiek correct en gewenst slap gelul maar gewoon zijn mening geven. PRIMA.

CechRepublic 6 maart 2021 om 19:36

Ik zeg toch niet dat hij daar niks over mag zeggen? Zeg alleen dat hij en ik het niet met elkaar eens zijn. Zou me neg zo goed ergeren aan een wielrenner die een diepe bewondering voot Sigrid Kaag uit.

bartp25 6 maart 2021 om 16:35

Prachtige koers gezien. WvA die nog net wat te kort komt maar zeer knap dat hij nog 4e wordt. Zelden gezien dat alaphilippe zo wordt weggeblazen bij een sprintje bergop. MvdP beresterk en de terechte winnaar. MvdP, WvA en alaphilippe gaan het voorjaar domineren.

Handige Harry 6 maart 2021 om 16:35

Duidelijk de sterkste.
Het kan toch niet anders dat hij over enkele jaren alle monumenten heeft gewonnen.

tendam 6 maart 2021 om 16:35

Wat een mooie koers, nu ook met een heel mooi verloop, en een bizar sterke MVDP.

Dolfy 6 maart 2021 om 16:36

Wat een sterke sprint op die slotklim van Van der Poel. Carr 11e best de verrassing die vooraan meestreed.

Thijs E 6 maart 2021 om 16:37

Prachtig spektakel met een prachtige winnaar, de superlatieven raken onderhand een beetje op.

Guushovd 6 maart 2021 om 16:37

Mooiste sport ter wereld

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 16:38

Dit was speciaal. Genieten. Wat een kanonschot op de eindklim. Op zijn Blaaks!

Alto de angliru 6 maart 2021 om 16:38

Van der Poel heeft zijn flits terug, zo kennen we hem weer.

AdZ 6 maart 2021 om 16:53

Hij deed een Gulpenerbergje… helaas voor Alaphilippe kwam er geen Kruisberg meer achteraan en lag de streep bovenop :-)

Marik 6 maart 2021 om 16:38

Het meest verrassende is dat Mathieu ons nog kan verbazen. Ik dacht dat ik alles van de man wel gezien had wat zijn potentie betreft. Maar hij zet vandaag gewoon nog een stap, bizar.

fietsvriend 6 maart 2021 om 16:59

Niet normaal maken wat niet normaal is. AGR, RVV en nu Strade, als van de Poel een grote wedstrijd wint is het bijzonder en onvergetelijk. Wat een wedstrijd weer.

Michelangelo 6 maart 2021 om 16:39

Een leeuw die een wolf opvreet met huid en haar…

Wat een koers, wat een finale. Alaphillipe op zijn eigen specialiteit afgedroogd. Goede koers ook gewoon van Alpecin Fenix.
Nog wel een klein beetje werk aan de winkel voor Wout. Alhoewel ik ook denk dat dit te maken heeft met het coronaseizoen van vorig jaar, waarbij alles perfect viel voor Wout en minder perfect voor veel anderen. Maar nu komt hij toch echt wel explosiviteit tekort, en dat kondigde zich eigenlijk al aan in de crosswinter.

Barry Batsbak 6 maart 2021 om 16:42

Zeer verdienstelijke Vermeersch en Vakoc pakken hier nog een paar mooie UCI punten mee. Ze kunnen tellen eind 2021.

Lendilonus 6 maart 2021 om 16:53

Denk niet dat Wout echt slecht was of explosiviteit tekort komt, mist nog een beetje ritme maar was echt wel goed hier. Mathieu was outstanding en lijkt op dit moment een klasse beter dan de rest, kan me niet voorstellen dat iemand hem op waarde(eventueel wel met een tactische move natuurlijk) kan kloppen als hij zo rondrijdt. Wout is echt wel explosief maar die kon vorig jaar in dat superjaar Alaphillipe niet volgen op de minder steile Poggio waar Mathieu diezelfde Alaphillipe hier kansloos achter laat op een nog steilere strook.

fietsvriend 6 maart 2021 om 17:00

Alpecin, het nieuwe DQS. Deze week althans.

Michelangelo 6 maart 2021 om 17:16

@Lendilonus,
Ik denk wel degelijk dat hij nog de explosiviteit mist. Neem de crossen in afgelopen seizoen: de crossen waar Wout boven kwam drijven, dat waren de crossen waar het vooral lang poweren was. Maar waar het meer aankwam op “de flits”, dan zag je dat Mathieu daar eigenlijk altijd de overhand had.
En ook nu: Wout kon op inhoud terug komen / naar de 4e plek rijden, dus dat geeft echt wel aan dat hij in orde is. Maar als je ziet hoe snel het gat groot werd op het moment dat er echt aangezet werd bergop…

Ik weet overigens niet of dit ook te maken kan hebben met zijn manier van trainen, en het erg dicht op het randje leven qua gewicht. Is namelijk een hele delicate balans om wel licht te staan en toch al je krachten te behouden. Hij leek me namelijk een stukje scherper dan in de cross (maar ik kan me vergissen), en dat is nog niet zo heel lang geleden.

Lendilonus 6 maart 2021 om 17:50

Ja maar heeft Wout ooit ‘de flits’ gehad? Hij heeft een gigantische inhoud en ook een flinke topsnelheid maar hij heeft nooit die ‘poef’ van Mathieu gehad die met 3 trappen op topsnelheid is. Aangezien hij die flits nooit echt heeft gehad, vind ik ook niet dat je kan zeggen dat hij die nog mist. Niets ten nadele van Wout overigens want ik vind hem een groot coureur die denk ik nog vele koersen gaat winnen en minimaal een Roubaix of 2 maar tegen deze Mathieu is er vrees ik voor hem geen kruid gewassen.

trigger 7 maart 2021 om 08:47

Mooi, heel erg mooi van Mathieu! Die van Wout was ook mooi vorig jaar, maar toegegeven: deze was nog mooier, omdat het tegen Alaphilippe, Bernal en Pogacar was, de crème de la crème van de wielersport. Diegenen die zeggen dat het nog te vroeg op het wielerjaar is, dat anderen nog niet pieken of insinuaties maken naar verboden middelen, zijn slechte verliezers: de koers is voor iedere renner even lang en ze moeten er maar klaar voor zijn. Het seizoen is nog lang, maar het ziet er naar uit dat de kleppers dit jaar MvdP en Evenepoel worden, very exciting!

Headlines

Materiaalzone

Populair