Mathieu van der Poel verlengt contract bij Corendon-Circus tot eind 2023
foto: Marcel Koch
maandag 6 augustus 2018 om 12:31

Mathieu van der Poel verlengt contract bij Corendon-Circus tot eind 2023

Mathieu van der Poel heeft zijn tot eind 2020 doorlopende contract bij Corendon-Circus opengebroken en verlengd, zo heeft teambaas Christoph Roodhooft bevestigd tegenover Het Nieuwsblad. Over de duur van de verlenging wordt niet gesproken, maar het zou gaan om enkele jaren extra. Er wordt ook gesproken over een wegprogramma in het voorjaar, wat zou kunnen betekenen dat het Corendon-Circus is gelukt om een ProContinental-licentie te krijgen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Nederlandse alleskunner krijgt bij Corendon-Circus alle vrijheid om zich te bewijzen op meerdere fronten, zo is Van der Poel op dit moment actief op de EK waar hij zowel bij het mountainbiken als bij de reguliere wegwedstrijd de Nederlandse trots verdedigt. Men ging er eerder van uit dat Van der Poel na de Olympische Spelen van 2020 full-time naar de weg over zou stappen, maar dit besluit heeft hij mogelijk met een aantal jaar uitgesteld.

Later deze week komt Corendon-Circus met meer informatie over de contractverlenging en de aanvraag voor het ProContinental-niveau.

UPDATE 12:31

Van der Poel heeft tegenover de Veldritkrant zijn contractverlenging bevestigd en bovendien bekendgemaakt tot minstens 2023 aan Corendon-Circus verbonden te blijven.

RIDE Magazine
102 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 09:43
Hij ambieert geen grote carrière op de weg. Dat is een persoonlijke keuze. Ik vind het wel erg jammer. Voelt alsof Tom Dumoulin zojuist een contract heeft getekend bij Tarteletto - Isorex.. of zoiets..
6 augustus 2018 09:44
Laten we nu niet alles te letterlijk nemen en even de communicatie afwachten. Hoezo einde weg carrière?

En Tuubke schrijft t al... een verlengd (hoger?) contract geeft ook een hogere afkoopsom en daar worden MvdP en de ploeg beter van (gunfactor).
6 augustus 2018 09:50
tsja mountainbiken is nou eenmaal gaver om te doen op de weg fietsen..;-) waarom zou hij op de weg moeten fietsen als liever iets anders doet?
6 augustus 2018 09:54
Het is geen voetbal, in het wielrennen worden contracten uitgediend en slechts bij hoge uitzondering (Wiggins, Dennis) afkoopsommen betaald. Maar hij kan wel een clausule in z'n contract hebben waardoor hij zo naar een WT-ploeg kan, zoals bv. Tolhoek en Groenewegen ook hadden.
6 augustus 2018 09:55
Vreemd dat iedereen meteen denkt dat hij hierdoor niet (volledig) op de weg gaat. Niemand weet wat er is getekend. Kan best zijn dat MvdP met Roodhooft een goede wegploeg wil gaan vormen en dat hij hier een bijdrage aan wil leveren. Ze willen nu voor PCT gaan. Wie weet wat het over 3 jaar is. Al zie ik hem zelf liever na de OS naar Quickstep gaan.
6 augustus 2018 09:56
Waarschijnlijk wisten ze dit al een tijdje bij TLJ en hebben zij daarna Van Aert binnen gehengeld.
6 augustus 2018 09:57
Blijkbaar durft hij gewoon het echte werk op de weg niet aan. Zal wel iets mentaals zijn.
6 augustus 2018 09:58
Was dat niet een UCI regel, dat je altijd je contract mag breken om van Conti naar WT te gaan?
6 augustus 2018 10:02
Wel mooi dat sommigen denken dat ie het mentaal niet kan. Hij heeft de Olympische spelen als meerjaren doel, waarbij 1 wedstrijd doorslaggevend is. Ik denk dat hij prima de druk van wegwielrennen aan kan.
6 augustus 2018 10:04
Maar ik begrijp dat de ploeg waarschijnlijk de wegambities gaat opvoeren. Dat kan natuurlijk wildcards voor het Vlaamse en Nederlandse werk betekenen, maar ik weet niet zeker of dat noodzakelijk het terrein van MvdP als wegrenner is. En qua coaching en begeleiding en materiaal en ondersteuning kan de ploeg natuurlijk nooit tippen aan Sky of Quickstep. Met andere woorden: Matthieu zal het vast verdienstelijk doen, maar hij zal niet tot de wereldtop op de weg horen. En dat is jammer want hij heeft daar wel het talent voor.
6 augustus 2018 10:07
Hij moet doen waar hij zich het beste bij voelt, het is zijn carriere en hij verdient ook daar een hele mooie boterham! Voor de fans van de NL wegwielrenners is het natuurlijk jammer al ben ik wel benieuwd welke koersen hij in het voorjaar gaat rijden en of zijn ploeg daadwerkelijk sterker wordt.
6 augustus 2018 10:09
@ b0bob0: VdP heeft eerder aangegeven dat hij juist in het veld veel meer verdient dan op de weg
6 augustus 2018 10:11
Wat doe je als je Asfalt-fobie hebt? Dan ga je in het "Circus" werken!
Zonder alle gekheid, dit is echt jammer en slecht voor het veldrijden als er 1 persoon alles gaat winnen. Maar hopen dat hij toch zich bedenkt en dat we de komende jaren hem zien kunnen strijden tegen Sagan in de klassiekers.
6 augustus 2018 10:15
Vreemd carrièreverloop toch wel... Benieuwd hoe het verder gaat, misschien ontwikkeld hij zich zo net beter en gaat hij langer mee, tijd zal het moeten uitwijzen!
6 augustus 2018 10:41
Mooie keuze. Kwaliteit en gevoel, prima toch. Gaat echt wel mooie koersen op de weg rijden.

Mensen die dit op iets mentaals schuiven, onbegrijpelijk..
6 augustus 2018 10:58
@Laatste man
Voor welke "mooie koersen" zou dit ploegje zogenaamd worden uitgenodigd dan?
6 augustus 2018 11:10
@krypton
De wedstrijden waar nu Verandas Willems voor wordt uitgenodigd?
6 augustus 2018 11:11
Voldoende koersen in Belgie. MvdP is altijd welkom in Belgie. En wie weet komt er wel een leuke ploeg te staan of een samenwerking.

Maar het zal wel mentaal zijn...
6 augustus 2018 11:27
Laten we eerst even afwachten wat het totale plaatje gaat worden. Ook Van Aert heeft dit jaar bij een in sommigen ogen 'minderwaardige' ploeg op de weg schitterende dingen laten zien.
6 augustus 2018 11:27
Misschien een circusact met een wt ploeg
6 augustus 2018 11:27
Komisch om de slecht nieuwsberichten te lezen hier. Mag hij het zelf nog bepalen? Het zou me niet verbazen als hij in de toekomst wel het klassieke wegseizoen gaat rijden, maar de grote rondes geheel of grotendeels aan zich voorbij laat gaan. Als hij echt goed is komen de overwinningen in monumenten ook wel.
6 augustus 2018 11:32
Wow, wat een controverse altijd weer als het om vd Poel gaat. Samengevat geluid: "Ik wil dat vd Poel de weg op gaat, dus dit is stom".

Gelukkig dat vd Poel nergens naar luistert. Ik ben er vrij zeker van dat daar een van zijn grootste krachten ligt. Laat hem wat dat betreft maar altijd tegendraads zijn en met team Corendon op onconventionele wijze de wielerwereld op z'n kop zetten.
6 augustus 2018 11:33
Voorziet de UCI niet in de mogelijkheid dat als een renner uit een continentale of pro-continentale ploeg naar een WT ploeg kan zijn contract ontbonden wordt?
6 augustus 2018 11:36
@tetedelacourse
Hij is niet conventioneel in zijn keuzes, en dat maakt hem controversieel hier, terwijl het te prijzen is.
6 augustus 2018 11:38
Als we niet weten wat de ploeg van MvdP de komende jaren gaat doen, dan is de verlenging van het contract van MvdP vrij moeilijk te beoordelen.

Reacties zijn gesloten.