Mathieu van der Poel: “Vandaag kan het er helemaal anders uitzien”

vrijdag 24 maart 2023 om 12:21
Video

Mathieu van der Poel staat door zijn overwinning in Milaan-San Remo vorige week een stuk relaxter aan de start dan normaal, maar dat betekent niet dat de Nederlander vandaag niet probeert te winnen. “Ik rijd nog maar drie koersen en het doel is om het in elke koers zo goed mogelijk te doen.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik zou niet willen zeggen dat ik vandaag in een zetel zit, maar ik ben wel relaxter dan normaal. Die overwinning van vorige week maakt het makkelijker koersen”, doet Van der Poel zijn verhaal voor de start. “Ik had de afgelopen week wel iets meer decompressie dan vroeger, maar dat hoort er tegenwoordig bij. Ik heb geprobeerd te genieten van mijn overwinning.”

“Vandaag kan het er helemaal anders uitzien”, denkt hij. “Op de Poggio gaat het om details, hier wat minder. Ik sta tussen de favorieten, maar er zijn meer renners die deze koers kunnen winnen. Het wordt sowieso oorlog.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 24 maart 2023 om 12:39

Zou hij echt niet de Amstel er nog bij pakken als er nog wat in het vaatje zit?

1
Peel Rijder 24 maart 2023 om 12:28

“Ik rijd nog maar 3 koersen”, we zullen hem missen

0
KopOverKop 24 maart 2023 om 13:24

Altijd mooi vooral die zelfbewuste mannen zoals MvdP, WvA, REV, Pogacar. Het mogen verliezen en daardoor vrijwel altijd aanvallend rijden geeft veel vertrouwen aan die mannen.
Zodra het echt minder gaat kunnen sommige ook daarin gewoon nuchter blijven hoewel dat een kunst op zich is met alle druk van de omgeving.
Zoals een Wout die zich daarvan steeds minder is gaan aantrekken naarmate hij ouder wordt, dat is vooruitgang.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone