Mathieu van der Poel tevreden met vierde plek in Stellenbosch: “Mooie opsteker”

zaterdag 10 maart 2018 om 19:53
Mathieu van der Poel tevreden met vierde plek in Stellenbosch: “Mooie opsteker”

foto: WielerFlits

Het nieuwe mountainbikeseizoen begon vandaag met de eerste manche van de Wereldbeker in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Mathieu van der Poel kwam naar Stellenbosch om zijn startpositie te verbeteren voor de volgende Wereldbekerwedstrijden. Met een vierde plaats slaagde hij hier in. Op de website van Corendon-Circus vertelt hij: “Ik ben blij dat het is gelukt.”

Van der Poel startte op een 47e plek, maar reed na één ronde alweer op een achtste plek: “Het was de bedoeling om zo snel mogelijk helemaal vooraan te geraken. Anders kom je vast te zitten achter renners op de single track-stroken en dan ben je gezien. Maar van die snelle opmars moest ik wel bekomen.”

Het podium leek zelfs nog even haalbaar voor Van der Poel, die voor halverwege koers samen met de Fransman Maxime Marotte op jacht ging naar de koplopers Nino Schurters en Sam Gaze, maar hij moest de Fransman even later laten gaan: “Dat is misschien wel mijn enige teleurstelling vandaag. De Fransman zat al even in mijn wiel en leek niet meteen veel beter, maar toen hij versnelde moest ik wel even passen.”

`VDP´ zal nu enkele weken rust houden voordat hij zich verder gaat focussen op het mountainbiken.

Dit artikel delen:

39 Reacties

xistnc 10 maart 2018 om 19:55

Tevreden kunnen zijn, dat is een grote kwaliteit. Ook voor een kampioen. Mooie race gereden.

dprins128 10 maart 2018 om 21:00

Goed van Mathieu uiteraard, maar het zijn weggegooide jaren, op de weg kan hij onsterfelijk worden.

52voor11achter 10 maart 2018 om 21:11

Dprins, ik ben het geheel met je eens. Leuk maar jammer.

ghostwriter 10 maart 2018 om 21:31

@dprins128
Vd Poel heeft na Tokyo (2020) nog vele jaren de tijd om zich onsterfelijk te maken op de weg.

Arry1337 10 maart 2018 om 21:57

Voor sommige mensen is het niet zo belangrijk wat anderen van hen vinden. Ik denk dat Mathieu graag doet wat hij leuk vind, dat daar zoveel media bij komt kijken is een bijzaak. Onsterfelijk is niemand, zelfs niet als je honderd keer de tour wint.

tetedelacourse 10 maart 2018 om 22:06

Ach die obsessie voor de weg. MTB, wat een schitterende sport is dat. En genoeg ex-mtb'ers die daarna een geweldige carrière op de weg opbouwden.

dprins128 10 maart 2018 om 22:18

Mathieu van der Poel maakt een grote fout. Hij vergelijkt zich met Vertappen maar kiest voor de mountainbike. Je moet trouwens grote moeite doen om een mtb wedstrijd te volgen. Ik vind het zonde omdat zijn potentie skyhigh ligt.

schipperaar 10 maart 2018 om 22:32

Mathieu weet gelukkig wat ie wil en laat zich ook door vdp senior niet op het rechte pad brengen, heeft meer passie dan Adrie lijkt het en duikt liever de diepte in dan veilig aan het oppervlak te blijven, bravo.

dprins128 10 maart 2018 om 22:41

Een carierre duurt net 10 tot 12jaar in topsport. Mathieu verbrast er al 3

yo-eddy 10 maart 2018 om 23:07

Prachtige wedstrijd gezien! Heerlijk dat VdP nog zeker 2 jaar blijft mountainbiken, heel verstandige jongen die zijn hart volgt en daar ook nog eens een dik belegde boterham mee verdient.

badnoire 10 maart 2018 om 23:10

Ik denk dat je er vandaag het maximale uit gehaald hebt Mathieu; je ging nog even voor de aansluiting maar die fransman liet je doodbloeden en begon toen aan een opmars die evenwel niet meer opleverde dan de derde plek. Geweldig gereden en kijk de streaming nog maar eens terug naar een bange Shurter die alsmaar keek waar jij toch maar bleef! Hij gaat je zeker nog tegenkomen dit seizoen…

tetedelacourse 10 maart 2018 om 23:53

Mathieu verbrast niks. MTB is misschien minder gekend, maar net zo hard topsport. Voor geld hoeft hij het niet te doen, in het veld loopt ie toch binnen. Hulde aan een multi talent dat zich niet in de kaders van het klapvee laat duwen.

leegloper 11 maart 2018 om 00:13

Als je al onsterfelijk kan worden door te sporten, dan is VDP nu toch goed op weg? Lijkt me geweldig als hij wereldtitels met veldrijden, MTB en op weg haalt. Maar zo ver is het nog lang niet.

girardengo 11 maart 2018 om 00:15

Inderdaad. Er is helemaal geen sprake van verbrassen, integendeel. De hinderpaal hier is dat de grote meerderheid voor het wegwielrennen is. De baanrenners, de veldrijders en de mountainbikers zijn voor mij gelijkwaardig. Qua intensiteit zijn deze sporten waarschijnlijk zelfs zwaarder.

Scotty 11 maart 2018 om 01:16

Verbrassen, weggooien, allemaal subjectieve termen. Maar ik ben het er wel mee eens. Ik houd van wielrennen op TV, veldrijden houdt me in de winter op de been, maar daar blijft het bij.

Ik vind het persoonlijk geen reet aan om naar MTB te kijken en het is ook amper live te volgen (oorzaak-gevolg of andersom, maar toch, anders was ik wel lid geworden op MTBflits). Om te doen daarentegen wel erg leuk. Over een half jaar, als de reacties rond het vriespunt liggen bij weer een wereldbekeruitslag in Costa Rica of Taiwan, waarin hij vijfde wordt, zal de interesse door WF ook steeds minder worden. En op den duur wellicht verdwijnen. Komende winter in het veld en in 2020 in Tokyo op de OS zie ik m wel weer langskomen. Tot dan is mijn interesse in MvdP niet groot.

Jammer. Ik zie hem graag rijden op de weg, afgelopen zomer was hij zeker een smaakmaker in de koersen waar hij mee deed, prachtig om te zien. Een jongen die gaat als hij zich goed voelt en niet bang is gecounterd te worden. Daarvan mogen er best wat meer zijn in het wegwielrennen. Daarom is het juist jammer dat we nog 2 jaar moeten wachten, en nog 2 jaar om zich aan te passen.
Ik snap alle nuances, maar diep van binnen (als echt liefhebbers van de koers) weten jullie ook wel dat het gewoon enorm jammer is dat hij niet voor de weg kiest.

Fast Freddy 11 maart 2018 om 08:05

Er zijn sporten waarbij er eens in de 4 jaar een belangrijke wedstrijd is. MTB is er een van. Wielrennen niet. Ik begrijp de keuze van een topsporter voor het eerste soort dan ook niet. Verbrassen? Tsja. Halverwege een carrière nog eens switchen heeft ook risico’s. Kijk maar naar Theo Bos.

ikbenprocycling 11 maart 2018 om 09:01

Wie wil er nou niet de nieuwe Bart Brentjes worden ?

horsm 11 maart 2018 om 09:13

Ik vind 25 oud om de overstap naar de weg te maken. Evans was 23 toen hij full time wegrenner werd.

sooike 11 maart 2018 om 09:29

@dprin
Dus Mathieu heeft al drie jaar ‘verbrast”? Ooit gehoord van iemand die al drie jaar lang heerlijk plezier aan zijn sport beleeft en dat plezier ook nog eens lardeert met succes? Van der Poel trekt zich niks aan van zwartkijkers als jij. Ga eens naar een veldrit of MTB-wedstrijd en constateer dan met mij dat het genieten is van deze man. Er is nog tijd genoeg om over te stappen naar de weg. En als Mathieu vindt dat hij meer plezier beleeft aan crossen en MTB-en, wie ben jij dan wel om over een wegcarrière te blijven zaniken? Laat hem lekker doen waar hij lol aan beleeft ! Laat hem lekker verder “verbrassen”!

marehoek 11 maart 2018 om 09:51

is deze wedstrijd ergens te zien ?

maurits1972 11 maart 2018 om 09:53

Gelukkig mag Mathieu zelf kiezen wat hij wil en is hij niet verplicht te luisteren naar alle beterweters.
Al gaat hij op paardrijden!!

assen 11 maart 2018 om 09:55

Dank yo-eddy!

Ik zie MvdP ook liever op de weg, maar het zou ook kunnen dat deze weg de beste is. Kijkend naar de afgelopen decennia, dan blijkt dat er via het MTB veel super-renners overstappen naar de weg. Ik denk dat MTB beter voorbereid voor de weg, omdat de wedstrijden een stuk langer zijn dan in het veld.

assen 11 maart 2018 om 10:00

@yo-eddy
Sowieso een coole site, als je MTB beter wilt volgen.

Baik-Baik 11 maart 2018 om 10:01

@marehoek
In her volgtopic was een link naar de livestream waar de gehele wedstrijd ook terug te kijken is. Heb ik vannacht ook gedaan en mooi om te horen hoe het fenomeen Schurter “bang” is voor Van der Poel.

Leuke sport trouwens om zowel te kijken als te doen. Zeker leuker om te kijken dan 90% van de wegwedstrijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair