‘Mathieu van der Poel start wegseizoen in UAE Tour’
foto: Cor Vos
zaterdag 2 januari 2021 om 19:44

‘Mathieu van der Poel start wegseizoen in UAE Tour’

Mathieu van der Poel zien we volgende maand nog niet aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Volgens Het Nieuwsblad begint de Nederlands kampioen zijn seizoen in de UAE Tour, die van 21 tot en met 27 februari op de planning staat.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Daarna maakt Van der Poel zijn opwachting in Tirreno-Adriatico of Parijs-Nice, afhankelijk van het parcours. Voor de rest is er nog veel onzeker: de renner van Alpecin-Fenix heeft alleen nog maar zijn deelname in Dwars door Vlaanderen toegezegd, de wedstrijd die hij twee jaar geleden wist te winnen.

De Nederlander is nog tot en met 30 januari in de cross te zien, als hij op het wereldkampioenschap in Oostende zijn seizoen afsluit. Daarna heeft hij nog twintig dagen om zich voor te bereiden op de WorldTour-koers in het Midden-Oosten. Vorig jaar begon Van der Poel zijn wegseizoen in de Ronde van de Algarve, het jaar daarvoor in de Ronde van Antalya.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
2 januari 2021 19:53
Van Der Poel FTW op Hatta Dam. Als iemand Ewan daar kan kloppen is het wel MVDP.
    2 januari 2021 19:57
    Hirschi, Cosnefroy,... Ik kan er nog wel een paar opnoemen.
    2 januari 2021 20:17
    Roglič of toch Van Aert? ;)
    2 januari 2021 20:23
    De Hatta Dam is maar 250m lang en zij beginnen eraan met enorm veel snelheid. Dat is veel te kort voor Hirschi. Hirschi is een renner die excelleert op hellingen van 1kilometer of langer. Zie WK, LBL, WP en de tour. Cosnefroy houdt ook meer van iets langere hellingen en Cosnefroy werd er vorig jaar in de BP door VDP en Alaphilippe eraf gereden op soortgelijke hellingen als de hatta dam. Hij kon alleen terug aansluiten na de hellingen.

    Hatta Dam is ook meer gemaakt voor klimmende sprinters dan voor sprintende klimmers. Ewan, Colbrelli, Lobato en Degenkolb zijn niet voor niets de winnaars op Hatta dam. Renners als Valverde en Roglic kwamen ook tekort. Vorig jaar werd Pogacar ook pas negende. Ik denk dat Pogacar qua explosiviteit erg vergelijkbaar is met Hirschi.
2 januari 2021 19:57
Het zou me verbazen als deze wedstrijd doorgaat
    2 januari 2021 20:10
    +1
    2 januari 2021 20:23
    Ik vermeod niet dat deze koers de theedoek zelf zal gooien, die willen net iets te graag hun exposure hebben.
    3 januari 2021 07:26
    Het zal mij verbazen als ie niet doorgaat. Nul publiek, en veel geld.
2 januari 2021 20:21
Wat een vreemde keuze. 2 knallers van keienkoersen in zijn achtertuin die naadloos aansluiten op zijn blubbertrapescapades verruilen voor een duffe koers die enkel voor de nerds onder de nerds cachet heeft. Ook niet echt corona & stikstof proof, laat staan nog het klimaathoppen waarvan het me sowieso een raadsel is waarom renners dat uit vrije wil zouen doen. Ligt er een ondergronds leidinkje met toelages als je daar met je kopstukken aantreedt of zo?
    2 januari 2021 21:38
    Ook een van de weinige kansen om een degelijke basis aan wedstrijdkilometers op te bouwen met een voorbereidingsrittenkoers.
    Maar gezien ook zijn uitstapje naar het midden-oosten in het tussenseizoen zal er ook wel van een ander belang sprake zijn zeker?
    2 januari 2021 21:41
    VDP gaat alleen naar de kasseienkoersen om te winnen. Dan zou de rustperiode tussen WK cross en aanloop naar deze wedstrijden te kort zijn. Zeker gezien het (hopelijk) volle seizoen met meerdere piekmomenten dat volgt.
    2 januari 2021 21:46
    Misschien liever koersen in korte mouwtjes dan in de ijsregen?
    2 januari 2021 23:55
    het blijkt wel vaker dat het financiële ook een rol speelt in de planning van/voor mvdp
    3 januari 2021 07:28
    Ik vermoed ook dat ze in de Emiraten een zak geld hebben getrokken. En daarnaast kan ik me voorstellen dat het wel lekker koersen is in 25/30 graden. En daarna kan je ook nog even lekker met de Porsche over Yas Marina, vindt ie ook wel leuk ;)
2 januari 2021 21:42
Inderdaad een vreemde keuze.
Dit was vorig jaar de eerste koers met een corona-uitbraak.
Voor hetzelfde geld zit je ook 2weken ginds vast op een hotelkamer.
Vooral omdat VDP een renner voor de klassiekers reed. Is dat nu een eigen keuze of een keuze van de sponsors die liever hebben dat het uithangbord ginderachter gaat koersen?
    3 januari 2021 07:57
    'Eerste koers met corona uitbraak'

    Wat een bizarre opmerking, dat was in februari, nog voor er sprake was van een pandemie toen iedereen nog dacht dat de voorjaarsklassiekers gingen doorgaan. Er waren trouwens ook nog niet zo veel wedstrijden gereden in januari en februari.

    In Europa was er natuurlijk geen corona uitbraak in de wielerwedstrijden, want die waren namelijk geannuleerd :)

    Ondertussen is het hier 1 van de veiligste Corona proof - sorry RV - regios om op vakantie te komen omwille van de strenge regels.

    Oh ja, 200.000 gevallen en 600 doden en 20.000.000 PCR testen gedaan tot dusver, daar mag je Nederland, België en ter uitbreiding de rest van de wereld even naast zetten ter vergelijking.

    Ik ga wel met je akkoord dat het risico van quarantaine bestaat, niet zozeer hier in de Verenigde Arabische Emiraten, maar wel in Europa wanneer je terugkeert.
    3 januari 2021 11:24
    Nu nog werken aan de mensenrechten.
2 januari 2021 22:54
Volgens mij is deze keuze puur sportief genomen om de basis te vergroten. Vorig jaar was het initiële plan ook Catalonië te betwisten in plaats van E3 en Wevelgem
3 januari 2021 13:06
Dus Strade slaat hij sowieso over?

Reacties zijn gesloten.