Mathieu van der Poel slaat terug in de Druivencross

zondag 15 december 2019 om 16:02
Mathieu van der Poel slaat terug in de Druivencross

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn eerste nederlaag in 408 dagen in Overijse weer een overwinning op zijn naam mogen bijschrijven. De wereldkampioen reed iets voor halfcross weg bij Tom Pidcock en Quinten Hermans.

Na de zware opdracht van gisteren in Ronse, was het vanmiddag weer klimmen geblazen op en rond de Tenotsberg van Overijse. Voorin zagen we meteen twee ultrafrisse renners opduiken: Quinten Hermans en de Britse kampioen Tom Pidcock. Vooral eerstgenoemde deinsde niet terug om het heft in handen te nemen, en zo zagen we duidelijk het verschil met de vermoeide rennerslijven van gisteren. Zo zag bijvoorbeeld Ronsewinnaar Toon Aerts zich door een heel aantal renners van de tweede lijn voorbijrijden in de openingsfase.

Het werk van Hermans en Pidcock kreeg navolging van een snel herstelde wereldkampioen Mathieu van der Poel én Eli Iserbyt, die doorgaans minder goed presteert bij een tweede confrontatie in twee dagen. Opvallend feitje: aan het einde van de tweede ronde doemde er plots een losgeslagen hond in de aankomstzone op. De hond joeg de renners te stuipen op het lijf, maar hinderde de leiders amper.

Van der Poel ziet Aerts en begint eraan
De vier leken er een mooi en spannend spektakelstuk van te gaan maken, tot we plots Toon Aerts zijn tweede adem zagen vinden. Aerts sprintte in een ruk naar het leiderskwartet toe, maar dat was niet naar de zin van Van der Poel. Die wilde zich duidelijk geen tweede keer laten ringeloren door de Belgische kampioen en gaf er na twintig minuten cross een lap op. De wereldkampioen oogde een pak frisser en explosiever dan gisteren en reed Hermans en Pidcock zo in een klap op een tiental seconden.

Voornamelijk op de Tenotsberg vlak na de aankomst maakte Van der Poel in de daaropvolgende ronden telkens het verschil. Daar lapte hij Hermans en Pidcock telkens een vijftal seconden extra. Vooral Pidcock bleef wel druk zetten, maar maakte het Van der Poel in het laatste wedstrijdkwart nooit meer lastig. Een dag na zijn eerste nederlaag in het veld in 408 dagen, oogt de wereld zo plots weer een pak rooskleuriger voor Van der Poel.

foto: Cor Vos

Uitslag Druivencross 2019
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-gb Tom Pidcock (Trinity)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise)
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise)
5. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads)
6. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
7. flag-be Wietse Bosmans (Sport IT-Isorex)
8. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal)
9. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dolfy 15 december 2019 om 16:13

Zo en weer terug op niveau. Aerts betaald de superdag van gister wat, Mooi dat Hermans een tijd tegengas weer gaf, kan het alleen net niet volhouden. Pidcock ook uitstekend.

Tuubke 15 december 2019 om 16:14

Hè gelukkig. Ik was gisteren toch een beetje ontregeld door die rare uitslag.

Covadonga 15 december 2019 om 16:16

@redactie
Aerts heeft VdP nooit gezien bij zijn inhaalrace.

Emergo 15 december 2019 om 17:18

Jammer dat die hond de finish niet haalde, hij/zij was nog ver gekomen.

Scibby 15 december 2019 om 17:34

Dit is toch ongelofelijk, het hele jaar door zo goed zijn.

yo-eddy 15 december 2019 om 17:45

De VdP trein dendert weer door…… diep gaan in een traingskamp met de wegploeg, even een crossje herstellen en dan gewoon volgas door …… genieten, maar vraag me al jaren af wanneer ie een keer terugslag krijgt. Fenomeen!

Martino87 15 december 2019 om 18:23

Dat herstellen is misschien wel zijn grootste kracht. In Nokere Koerse lag ie voor dood op het asfalt en de dag er na was in de Ronde van Vlaanderen alweer aan het verkennen. Kan me ook nog herinneren dat ie zijn enkel en schouder blesseerde en de volgende dag won. In wedstrijden zelf kan ie het ook, remember AGR. Wat betreft is het jammer dat het WK niet nog 50 km langer duurde. :D

koos verrek 15 december 2019 om 18:19

Denk ie gaat nieuwe reeks neerzetten

Pol 15 december 2019 om 18:29

Volgens de site van Sporza had Mathieu gisteren een offday, als je tegenwoordig 3e wordt heb je een offday. Hij had een mindere dag naar een zwaar training kamp. Als je dan nog op het podium staat mag je toch niet spreken van een offday. Dan had Toon Aerts vandaag zeker vandaag ook een offday naar zijn geweldige prestatie van gisteren.

boenk 15 december 2019 om 22:48

Als je altijd met 2 minuten en de vingers in de neus alles wint, en plots verlies je met 2 minuten en loopt het voor geen meter, dan heb je’n offday. Aerts die 3de eindigt is voor hem een prima resultaat. Ik begrijp je argumenten niet. Of ga je zeggen dat Mathieu van het zelfde niveau als Aerts is, misschien?

Pol 16 december 2019 om 08:48

@boenk Goed lezen is ook een kunst, je snapt er helemaal niets van.

Domestique 15 december 2019 om 19:17

#laclasse

Barry Batsbak 15 december 2019 om 20:28

Bij de materiaalpost halverwege de 2e ronde zag ik hem zijn neusvleugels optrekken. Op start/finish zijn schoenen nog wat strakker zetten. Eigenlijk weet je het dan al; Van der Poel gaat weer fietsles geven… Pidcock ook erg goed trouwens.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair