Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in Baal

dinsdag 1 januari 2019 om 15:56
Mathieu van der Poel slaat dubbelslag in Baal

Foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel heeft de Grote Prijs Sven Nys gewonnen. Zelfs een valpartij en een lekke band konden de Europese kampioen niet stoppen. Van der Poel neemt ook de leiding over in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee van Toon Aerts.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De GP Sven Nys kende een turbulente openingsronde. Door een valpartij van onder andere Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch kreeg topfavoriet Mathieu van der Poel plots alle ruimte om zijn verwachte aanval al snel in te zetten. Maar Van der Poel was nog maar net naar de leiding gesneld of hij ging zelf al tegen de vlakte. Weliswaar zonder fysieke schade, maar Van der Poel verloor wel een twintigtal seconden en kwam in achttiende positie terecht.

Dat liet Toon Aerts, die overigens ook zijn start had gemist, zich geen twee keer zeggen. De Kempenaar ging op het juiste moment aan de leiding rijden om de 15 bonificatieseconden voor de DVV Verzekeringen Trofee te pakken bij de tussensprint en breidde zijn voorsprong in het klassement zo uit tot 26 seconden.

Maar Van der Poel was duidelijk in zijn dagje en had nog geen ronde nodig om weer aan de kop van de wedstrijd te verschijnen. De Europese kampioen trok zijn inspanning meteen door en sloeg zonder al te veel problemen een kloof op de rest. Halfkoers was dat verschil opgelopen tot een twintigtal seconden, maar net dan kreeg Van der Poel met een lekke band af te rekenen. Aerts halveerde de tijdskloof en kreeg terug hoop om zijn leiderspositie in de DVV Verzekeringen Trofee te behouden.

Maar Aerts, die onderweg wel steun kreeg van ploegmaat Corne van Kessel, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck, moest in de laatste ronden toch zijn meerdere erkennen in Van der Poel, die als leider naar de voorlaatste manche in Brussel mag. Aerts volgt op acht seconden.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 6: Baal

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 34s
3. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 49s
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 54s
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 57s
5. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) in z.t.
7. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 1m08s
8. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing) op 1m10s
9. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 1m31s
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 1m42s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

16 Reacties

Dolfy 1 januari 2019 om 16:08

Best een zwaar parkoers wel met deze modder die niet diep is. Van der Poel weer de beste ondanks de lekke band en die val, die hij zelf veroorzaakte zei-ie zelf. Sterk gereden van Aerts, weer met een strek slot.

0
Dolfy 1 januari 2019 om 16:10

En die millimetersprint van Van Kessel en Pauwels voor de vijfde plek. Ik denk toch net Pauwels, maar het beeld kan een verkeerd beeld geven. In eerste instantie dacht ik net aan Van Kessel… :)

0
EddyB1958 1 januari 2019 om 16:10

Als je tegen de grond gaat, zeggen dat het je eigen fout was,dat doen alleen de allergrootsten. Spijtig dat Wout Van Aert er niet was, dan was de overwinning nog mooier geweest.

0
AlfredoBinda 1 januari 2019 om 16:22

Wordt Mathieu nu zelfs al opgehemeld omdat ie toegeeft dat ie een foutje maakte? Als alleen de 'allergrootsten' dat doen, dan is het lijstje met allergrootsten wel erg lang..

Die obsessie met van Aert begint inmiddels ook een beetje treurige vormen aan te nemen trouwens. Zelfs als ie er niet is moet je hem nog benoemen(en kan je zijn naam niet eens normaal noemen).

0
EddyB1958 1 januari 2019 om 16:49

Ok ik verbeter het, alhoewel meestal lees ik 'Van' maar soms ook 'van'. Wat is nu juist?

0
Dolfy 1 januari 2019 om 17:02

Het is Wout van Aert, maar als je het zonder de voornaam schrijft wordt het Van Aert, dat geldt ook voor Van der Poel, Van der Haar en Van Kessel… :)

0
EddyB1958 1 januari 2019 om 17:13

Vlaanderen V Nederland v ,dus je bent mis. Maar laten we nu over de koers posten.

0
Dolfy 1 januari 2019 om 17:54

Van Aert heeft een Nederlandse familienaam, vandaar de kleine v bij Wout van Aert…

Zie zijn eigen twitternaam, https://twitter.com/WoutvanAert en op zijn webstek: https://www.woutvanaert.be/biografie :)

0
BlancoProCycling 1 januari 2019 om 16:18

Wat een manoeuvre om overeind te blijven ook van Poelie, magisch hoe hij daar op zijn fiets bleef.

0
Baik-Baik 1 januari 2019 om 16:36

Stybar uiteindelijk 17de ondanks een zeer goede start waarin hij eventjes zelfs tweede reed.

0
Joachim 1 januari 2019 om 17:31

Bij die val van Van der Poel dacht ik “goed voor de spanning”, maar lang is die er niet geweest. En zelfs ondanks die lekke band daarna kon hij nog vlot winnen, wat een kampioen.

0
Jean Dumas 1 januari 2019 om 18:34

Schitterend parcours. Jammer dat Wout er niet bij was.

0
EddyB1958 1 januari 2019 om 18:35

Een vraagje, zou Lars Boom hier niet starten?

0
Nick Doup 1 januari 2019 om 18:44

Nee, hij begint komend weekend in Brussel.

0
Taliesin 1 januari 2019 om 21:25

Magnifieke overwinning weer, wat opviel is de enorme kracht. Terug geslagen worden door die lekke band, daarvoor een half veld moeten oprapen om bij te komen, en dan steeds weer wegrijden op een achtervolgende groep waarin de Telenet mannen afwisselend zichzelf te pletter reden om dichterbij te komen. Uiteindelijk dan ook nog ronde op ronde uitlopen. Echt geen maat op in dit veld. Zonder pech was het zeker een minuut verschil geweest.

0
yo-eddy 2 januari 2019 om 09:33

Ja, een vol seizoen MTB heeft hem nóg sterker gemaakt. Vooral hoe hij op het EK van Aert uit het wiel reed op een vlak stuk grasland was ongekend. Vorig jaar kon hij 30 sec. tot een minuut vol gas om een gaatje te slaan en te consolideren nu kan hij ronde na ronde dat verschroeiende tempo blijven rijden, inmiddels 21 zeges op 23 wedstrijden …. ooit moet het minder worden, hopelijk niet op het WK

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone