Mathieu van der Poel rijdt NK bij profs

maandag 22 december 2014 om 15:22

Mathieu van der Poel zal zijn Nederlandse titel bij de beloften niet verdedigen. In plaats daarvan zal het 19-jarige toptalent tijdens het Nederlands kampioenschap veldrijden in Veldhoven bij de eliterenners van start gaan. “Het zal heel lastig worden om daar de titel te pakken, maar die uitdaging ga ik graag aan”, vertelt de BKCP-Powerplus-crosser aan WielerFlits. Volgende winter overweegt hij een heel seizoen bij de profs mee te draaien.

Van der Poel is tweedejaars belofte en zou in principe nog tot en met het NK van 2017 uit mogen komen in de U23-categorie. De zoon van zesvoudig Nederlands kampioen veldrijden Adrie van der Poel is echter duidelijk: “Ik start in Veldhoven bij de elite.” De reden waarom is simpel: “Mocht ik kampioen worden bij de beloften, dan heb ik daar vrij weinig aan. Ik rij dit seizoen namelijk nog maar één wedstrijd in die categorie, wat dan de Wereldbeker-wedstrijd in Hoogerheide zou zijn. En dat zou ik jammer vinden.”

“Ik laat het rood-wit-blauw liever bij de profs zien”
De jongeling gaat verder: “Maar stel dat ik het rood-wit-blauw bij de profs win – wat heel moeilijk gaat zijn – kan ik de trui wel veelvuldig laten zien. Dan probeer ik dat liever dan dat ik tracht de nationale driekleur bij de beloften te pakken.” Of daarop uit gemaakt kan worden dat de jongste Van der Poel net als broer David komende seizoen volledig bij de profs mee gaat draaien, antwoordt hij het volgende: “Daar hebben we eigenlijk nog niet naar gekeken. Maar als je dit seizoen bekijkt, dan rij ik vijf wedstrijden bij de beloften en een stuk of twintig, 25 bij de elite. Dan is dat niet meer dan logisch, denk ik.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair