Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”

zondag 9 augustus 2020 om 15:50
Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”

Mathieu van der Poel heeft alsnog gereageerd op zijn prestatie in Milaan-San Remo. De Nederlander van Alpecin-Fenix kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de Italiaanse klassieker, waarin hij dertiende werd.

Van der Poel zegt niet te zijn meegesprongen met Wout van Aert en Julian Alaphilippe omdat hij gokte op een eindsprint. “Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-San Remo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voren de Poggio op te draaien, en dat is gelukt. Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio.”

“De twee besten (Wout van Aert en Julian Alaphilippe, red.) zaten vooraan, ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint omdat de achterstand bovenop de Poggio klein was en er nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep zaten. In de sprint voor plaats drie geraakte ik daarna wat ingesloten.”

“Ondanks dat het niet het gehoopte resultaat was, heb ik toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat. Nu woensdag Gran Piemonte, ondanks dat ik het parcours nog niet uitgebreid bekeken heb hoop ik vooraan mee te spelen.”

Dit artikel delen:

88 Reacties

Franco Ballerini 9 augustus 2020 om 16:04

Van der Poel gaat nog wel wat mooie dingen laten zien dit seizoen, maar is duidelijk nog niet in topvorm. Als hij ziet dat de winnaar van vorig jaar er samen met de winnaar van de SB vandoor gaat moet hij natuurlijk altijd reageren. Het rekenen en afwachten op een massasprint is on-Van der Poels en gaat hem niets brengen.

tommyws1 9 augustus 2020 om 16:07

Volgens mij zegt hij ook dat de beste vooraan zaten ,dus nadat hij niet mee kon gokte hij op een sprint. Zo lees ik het althans.

HSV 9 augustus 2020 om 16:14

@tommys zo lees ik het ook. Hoewel summier geeft hij toe dat de besten voorin zaten. Ik denk dat hij een mentale groeispurt moet gaan maken van bijna altijd winnen naar soms winnen. Een professionele inhaalslag omdat de wereldtop breder is dan in het veld en MTB. Hij moet knokken nu. Denk wel dat het gaat lukken.

boenk 9 augustus 2020 om 16:08

“De vernieling”? Volgens mij ligt zijn piek bij doelen iets later op het seizoen, de koersen waar hij volgens mij ook meer kans maakt. In de eerste plaats RVV. In de tweede plaats PR. Ik verwacht dat hij daar zal uitpakken.

Wel akkoord dat de excuses wat flauw overkomen. Lek rijden op 60km van de meet is normaal niet genoeg om je kansen op te blazen. En hij was gewoon niet genoeg om mee te zijn met Ala en van Aert. Maar dat toegeven ligt precies moeilijk. Ik vrees dat Adri hem een beetje te veel heeft opgehemeld het laatste jaar. Hij zou overal kunnen winnen. Zelfs wereldkampioen tijdrijden en Lombardia… Ik denk dat Adri een slagje van de molen heeft gekregen. Oh, en de Waalse Pijl niet vergeten. Hahaha.

Marik 9 augustus 2020 om 16:09

Die pakt zijn overwinningen nog wel dit seizoen. Wel grappig dat als vd Poel een wedstrijd niet wint, de reacties zo fel zijn. Dat geeft aan dat hij van buitencategorie is.

Samirdurran 9 augustus 2020 om 16:13

Ik denk niet dat de reacties zo fel zijn omdat hij niet wint, maar eerder omdat de excuses nadien van een laag niveau zijn. Prachtige renner, maar zijn eerlijkheid is voor verbetering vatbaar.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 16:13

De reacties zijn zo fel omdat hij nooit kan toegeven wanneer er iemand beter is. Ik weet niet of je het al gemerkt hebt, maar buiten NL is VDP niet zo populair op sociale media. Dat komt deels door zijn fans die denken dat hij overal gaat winnen, maar ook deels omdat hij vaak met excuses op de proppen komt wanneer hij eens niet wint.

Mille 9 augustus 2020 om 16:14

Z’n excuses zijn ook buitencategorie.

Verwacht hem verder ook gewoon in de RVV en PR. Het gaat nu even iets minder, maar de echte klasbakken komen altijd terug.

de_nis_ 9 augustus 2020 om 16:20

@HK, lees de quote van VDP nog een?

Wheely 9 augustus 2020 om 16:22

Really, who gives a shit about the “populairiteit van VdP” on social media. :)

Marszzz 9 augustus 2020 om 16:29

@HK meen je dat echt serieus? Ik zou bijna gaan denken dat je op een eiland leeft. Ja de winnaar heeft altijd gelijk en voor de anderen zijn er altijd redenen waarom ze niet gewonnen hebben. Zo was het altijd en zo zal het altijd blijven.

Je punt is nu wel duidelijk mbt MvdP dus graag na woensdag eens een andere reactie? (Knipoog)

Mille 9 augustus 2020 om 16:37

Ik ben het gewoon eens met HK. Zo vreemd is zijn reactie niet hoor.

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 16:41

De reacties zijn zo fel omdat hier mensen lopen te trollen die alles door een zwart-geel-rode bril lezen. Het hangt me mijlenver de keel uit.

Mille 9 augustus 2020 om 16:46

Trollen volgens Nederlanders: Belgen die een andere mening hebben en die durven verkondigen. Het wordt nog een compliment zo.

Marik 9 augustus 2020 om 16:53

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 16:59

Soort verzetsheld? Nee, dat zie je toch verkeerd. Met opzet ergens heen gaan om ‘lekker dwars’ te doen, met een door niets dan zurig nationalisme gedreven visie, dat is geen verzet, dat is trollen. Maar ik bijt, dus het werkt.
Misschien moet ik ook eens naar Remcoflash.be gaan om daar tegen de dwerg aan te pissen, kijken of zoiets wellicht een kick geeft. Zijn er eigenlijk websites in Vlaanderen?

Samirdurran 9 augustus 2020 om 17:01

@man met de hamer:

Maar jongen toch, doet het zoveel pijn dat er 2 Belgische renners aan het domineren zijn sinds de heropstart van het seizoen?

Mille 9 augustus 2020 om 17:06

Man met het Hamertje; dit is gewoon een Nederlandstalige Wielernieuwssite. Het is niet dat we hier op vijandig grondgebied zitten of zo hé. Natuurlijk vinden Belgen het niet leuk dat jullie op Belgen zitten te kappen terwijl jullie VDP in maart ’19 al tot wereldkampioen uitroepen. Nu er wat tikjes terug worden uitgedeeld, pikt het blijkbaar. Raar hé?

Marik, jou laatste postje, is dat eigenlijk niet trollen? Niets inhoudelijks, gewoon wat uitdagen. Zoals 99% van je post eigenlijk.

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 17:07

@Samir: het zal je verbazen, maar dat speelt geen enkele rol.Ik zie het gefascineerd en geamuseerd aan, zoals ik al decennia Belgische renners met plezier zie excelleren.

Romāns Vainšteins 9 augustus 2020 om 17:15

Nogmaals, de aanname dat bepaalde posters Belg/Nederlander zijn is volledig onbewijsbaar en om die reden stompzinnig. We weten niet wie wat is.

Mille 9 augustus 2020 om 17:20

Misschien zijn het wel Letten.

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 17:56

Dat ben ik niet met je eens, Vainsteins. Los van het taalgebruik (taalmisbruik, zo u wilt) verraadt de nationalistische trol, van beiderlei lande, zich door met enorme gretigheid en veel aplomb een standpunt in te nemen waarvan de onzinnigheid en kwaadaardigheid alleen kan worden verklaard door patriottisme. Het achtergestelde kleine broertje laat zich daarbij het eerst van al gaan, zoals de Nederlanders in het verleden ten opzichte van de Duitsers. Een minderwaardigheidscomplex is taai.
Maar zonder gekheid, die eeuwigdurende animositeit die blijkbaar voor sociale media door moet gaan, kan me gestolen worden. Ik zeg: meer Europese geest op wielerflits! En de Colombianen mogen ook meedoen.
Werken gaat dat natuurlijk nooit. Niet voor niks hebben Ajax en Feyenoord hun eigen fora, gescheiden werelden waar ieder zijn eigen werkelijkheid waarneemt naar voorkeur en believen. Je ziet daar trouwens zelden een Anderlecht supporter rondhangen, gek genoeg.

Marik 9 augustus 2020 om 18:12

Man met de hamer, je schrijft ware poëzie. Ik zit echt te genieten van je zinsopbouw en de woorden die je gebruikt. Hulde! (Voor de mensen die alles verkeerd lezen wat ik schrijf: nee dit is geen sarcasme)

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 19:09

Haha, dank Marik. Al te veel eer is voor niemand goed, maar ik neem het dan toch maar aan als compliment. ;)

vocsnor 9 augustus 2020 om 19:43

Belgen en Nederlanders kunnen er allebei goed in slagen om het niveau van voetbalhooligans te halen. Met uitzondering van Vainsteins haalt iedereen in dit draadje een bedroevend niveau

jan jansen 10 augustus 2020 om 00:16

Rare jongens die Nederlanders.
Hebben ze eindelijk een renner buitencategorie, en dan hebben ze voortdurend kritiek op hem

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 16:11

Ik denk dat Piemonte te zwaar voor hem is, daarmee.

Voor de kasseiklassiekers zal hij er wel staan, dat weet ik ook wel.

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 16:11

Niks leuker dan weer een topic zien beginnen met twee Belgen die trollen op een .nl site. Gezellige boel zo.

Michael Bianchi 9 augustus 2020 om 16:17

@HK; Vriendje aan het werk dit weekend?

Wheely 9 augustus 2020 om 16:17

Hij deed bijna alles goed, ik denk dat een dichtere ereplaats er in had gezeten als hij in de achtervolging zich iets meer had weggestoken. Je zag hem daar erg van voren nog pogen er naar toe te gaan met allerlei lui in zijn wiel. Sagan en Matthews zag ik echt pas de laatste 100 meter, die hadden ook een sterkere ploeg natuurlijk. Die ereplaatsen zeggen me ook weinig eerlijk gezegd, bij MSR telt enkel winnen.

Arry1337 9 augustus 2020 om 16:39

Maar dat komt dus ook omdat je niet hebt gezien dat Matthews juist probeerde het gat te dichten tijdens de afdaling. En daarbij zijn hand blesseerde. Zie het andere artikel.

Wheely 9 augustus 2020 om 17:00

Nou volgens mij probeerde hij anderen te volgen die in de achtervolging reden of er naar toe wilde springen, zo interpreteerde ik het. Matthews lijkt me ook niet de renner die even de sprong maakt. Hoe dan ook ik heb hem niet gezien zal de finale eens terugkijken, denk ook dat Bling het in principe prima heeft gedaan hoor.

Argyll 9 augustus 2020 om 16:32

Hij is gewoon niet tevreden met iets anders dan de eerste plek. Goeie instelling. Niks mis mee.

Arry1337 9 augustus 2020 om 16:40

edit wf: ongepast

Chris Van Uden 9 augustus 2020 om 20:51

Een ban waard wat mij betreft.

Murcia 9 augustus 2020 om 16:44

Dat hij ingesloten raakte was een direct gevolg van het feit dat hij tijdens de sprint in eerste instantie veel te vroeg op kop kwam. Iedereen had zoiets van begin jij maar en vervolgens hield hij in. Zijn kansen komen nog wel en ik verwacht zeker mooie dingen in het vlaamse najaar. Hoop wel dat we een beetje verder kunnen kijken dan Holland vs België. Dat wordt steeds vermoeiender en iemands populariteit op social media is nou niet bepaald een prioriteit voor de deelnemers op dit forum lijkt me.

Abdullah Ouahim 9 augustus 2020 om 16:46

Altijd smoesjes, heb hem nog nooit horen zeggen dat ie niet gwn niet goed was. Hij is gwn niet in topvorm, als die meekon met met wva en ala dan had ie dat ook zeker gedaan

Dirty Derrick 9 augustus 2020 om 16:54

Misschien heeft hij die vorm die Van Aert nu heeft nog nooit gehad? Kan ook een redenering zijn. De Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen winnen is nog iets anders dan deze 2 Italiaanse koersen.

Mille 9 augustus 2020 om 17:07

Zo is het. Zelfs het derny-criterium van Valkenburg zet ik onder Milaan-Sanremo en de Strade.

Panache 9 augustus 2020 om 18:28

“Misschien heeft hij die vorm die Van Aert nu heeft nog nooit gehad? Kan ook een redenering zijn.”

Wat een sprong in performance heeft die Dion Smith gemaakt dan.

Dirty Derrick 9 augustus 2020 om 20:38

Mathieu is outstanding in het veld en op de mtb, maar op de weg verloopt het moeizamer, waarschijnlijk omdat de top veel breder is. Vorig jaar werd gesteld dat hij alle klassiekers ging winnen, maar daar stond ik al sceptisch tegenover. Dit seizoen botst hij precies wat tegen zijn limieten en dat deed hij eigenlijk ook al in de Amstel vorig jaar. Ik ben er wal van overtuigd dat hij nog mooie koersen, waaronder klassiekers zal winnen. Feit is wel dat Van Aert hem ondertussen op de weg ver achter zich laat.

tuinstraat 9 augustus 2020 om 16:57

Winnaars hebben een plan verliezers een excuus

007 9 augustus 2020 om 17:35

Verschrikkelijke dooddoener

Romāns Vainšteins 9 augustus 2020 om 19:41

blegh

erwin van zype 9 augustus 2020 om 17:02

Raar dat hij de warmte er niet bij te pas brengt . Niet elk kan er tegen , hij dus wel . Heeft nog kansen genoeg om vele klassiekers te winnen . Maar ja , een riant en gigant jaarloon , vragen prestaties , en niet op termijn , maar onmiddelijk . Laat ook rap zijn moed zakken , al meermaals ondervonden . Moet ook nog veel leren op de weg , zie laatste wereldkampioenschap , vergeten te eten , of niet nodig achtende . Soms te ontstuimig , en vallen . We zien wel in de nabije toekomst , maar als ze er veel tegen zagen wordt het niets .

boenk 9 augustus 2020 om 17:03

Moet je mij eens zeggen waar ik sta te trollen, meneer Hamer. Ik zeg eenvoudig dat hij niet in de vernieling werd gereden en zijn doelen later op het seizoen zullen vallen. Maar als je werkelijk denkt dat hij Lombardije, Waalse Pijl en WK tijdrijden gaat winnen, sja, dan vrees ik dat je -net als papa Adri- bedrogen uit gaat komen. Heeft niks met trollen te maken maar met een beetje zin voor realisme.

Panache 9 augustus 2020 om 17:05

Hebben we de flapdrollen weer die aangeven niet van Ned-Bel fanboy gedrag te houden, maar wel iedere mogelijkheid aangrijpen om Calimero te spelen.

Limal 9 augustus 2020 om 17:07

Ik heb op Eurosportplayer de beelden nogeens bekeken vanaf de aanval van Alaphillipe, want live had ik vooral oog voor de eerste twee ;-)

Op de Poggio, zowel tijdens het klimmen als in de afdaling, zat Mathieu de hele tijd in het wiel op posities 2-4. Op het vlakke gekomen nemen er enkele anderen over, waaronder Benoot in de voorlaatste kilometer met Mathieu in het wiel. Dan is er een korte onderbreking in de beelden die we van de achtervolgende groep zien (wanneer Julian het slim begint te spelen en Wout alleen het kopwerk begint te doen). Wanneer het helicopterbeeld uitzoomt aan de boog van de laatste km geeft Benoot de achtervolging op. Van deze vertraging maakt Mathieu gebruik om onderlangs te komen in de eerste bocht. Tussen deze en de volgende bocht freeweelt hij op kop, constant achteromkijkend en wachtende tot er iemand overneemt. Op dat moment vergroot de voorsprong van Ala en Wout terug een beetje, waarop een man van Bahrein aanzet om alsnog dichterbij te komen. Met ong 500m te gaan zakt Mathieu zo weg in het groepje zonder dat hij moeite lijkt te doen om bij de eersten in te pikken. Na een sprint waarin hij geen aanstalten maakt om nog op te schuiven ondanks enkele gaten buigt hij het hoofd (of vloekt?) wanneer hij over de finish komt.

Mijn conclusie: hij heeft nergens kopwerk verricht en ondanks het kleine verschil met AlaWout ook nooit in de overwinning geloofd of die actief nagejaagd, itt anderen die het verschil wél nog trachtten te overbruggen via een lange sprint. Het "ingesloten" verhaal klinkt deze keer als een excuus dat voortkomt uit ontgoocheling.

Geen probleem, zelfs vdP heeft het recht om eens onder de verwachtingen te blijven, en hij zal er in de na-Tour klasiekers wel staan.

Romāns Vainšteins 9 augustus 2020 om 18:53

Goede analyse in die zin dat ik het er helemaal mee eens ben. Dat MvdP durft te verliezen en daarop chagerijnig laat lopen vind ik overigens in zijn voordeel spreken, ereplekken doen hem niet al te veel.

En beide interviews achteraf, tsja, renners hoeven niet per se een eerlijk of waterdicht verhaal op te hangen. Uiteindelijk hebben we het zelf gezien dit keer.

Gelei 9 augustus 2020 om 17:08

Och, vorig jaar veranderde alles in goud (behalve op het WK), en nu wordt hij confronteerd met het feit dat het soms toch niet allemaal vanzelf gaat.
No big deal, het is niet dat hij een slechtere renner geworden is. Gewoon lessen uit trekken.

Limal 9 augustus 2020 om 17:15

Inderdaad. Ik denk ook dat het er op vlak van voorbereiding bij WT ploegen nét iets professioneler aan toe is gegaan dan bij Alpecin. Zijn momenten komen nog wel na de Tour wanneer de rest vermoeid is.

James Highsand 9 augustus 2020 om 17:15

Redactie, kan deze persoon niet van dit forum verbannen worden? U zult veel echte wielerliefhebbers verliezen als deze persoon zijn gal mag blijven spuwen! Voor zulke personen is zo’n forum toch niet bedoeld.

Marco Willems 9 augustus 2020 om 17:18

Ik begrijp niet helemaal hoe hij ingesloten heeft kunnen zitten. Je ziet hem 2 bochten voor het eind aan kop(waarom?) En dan is ie zelfs achterom aan het kijken.

Hij heeft het echte vuur nog niet, en dat mag ook wel een keertje, 13e is dan wel heel matig en kost je ploeg gewoon centjes

Michelangelo 9 augustus 2020 om 17:21

Blijkbaar hoort iedereen wat hij wil horen. Om er vervolgens lekker op los te hakken.

Wat hij zegt:
– de besten zaten vooraan (dus geen excuus dat hij zelf de beste was)
– ik ging niet mee en gokte op de sprint (dus gevoeld dat hij zich daar niet op moest blazen in een poging te volgen, op 100 meter te hangen van Flipke en Van Aert en dan uiteindelijk weer ingehaald te worden door de groep met sprinters. Om daarmee ook meteen je kans in de sprint te vern..ken)
– uiteindelijk te vroeg op kop (al in laatste boch) en vervolgens ingesloten. Kijk de sprint na. En 4e of 12e, dat maakt dan uiteindelijk ook niet zoveel meer uit.

Kortom: degelijke wedstrijd, niet sterk genoeg en uiteindelijk ook niet het geluk om de koers te winnen ook al ben je niet de sterkste… Da’s Milaan-San Remo.

Je kunt hem “vd Smoes” noemen. Of gewoon nuchter en eerlijk. Het is wat je wilt lezen.
Helaas lopen er sneue types rond hier die menen meteen te moeten bashen. Alles voor de clicks en reacties. Hoe sneu je post ook is…

Rendo 9 augustus 2020 om 17:47

MVP is een klasbak, maar laat toch soms te snel zijn kopje hangen als hij niet meer kan winnen. Zou hem alleen maar sterker maken denk ik!

Paul Bus 9 augustus 2020 om 18:03

Michelangelo@waren er maar meer zoals u,maar dat is wishfull thinking,want er zitten hier een paar koekebakkers op dit forum waar je stil van wordt.

Panache 9 augustus 2020 om 18:33

Komt je goed uit die uit z’n verband getrokken opmerking over een geblesseerde renner, Mille. Zo denk je niet inhoudelijk te hoeven reageren op Michelangelo die in plaats van de titel en inleiding gewoon even focust op de quotes zelf.

vocsnor 9 augustus 2020 om 19:57

Mille en Michelangelo, ik ben even benieuwd wat er ooit tussen jullie is gebeurd.
Ik zie heel vaak een opmerking over blessures gunnen, van Mille in een reactie op Michelangelo.
Tikje irritant als het onderwerp daar verder niks mee te maken heeft, maar kennelijk zit het bij Mille heel diep.
Misschien in naam van meerdere wielerliefhebbers: kunnen jullie dit aub even uitpraten? Misschien excuseren en vergeven? En als dat niet kan, dan mailadressen uitwisselen en onderling ruzie maken zonder ons te storen

de nieuweMerckx 9 augustus 2020 om 17:31

Hij deed het gewoon heel erg goed.

girardengo 9 augustus 2020 om 17:32

Hij is niet in topvorm en komt vanzelf wel weer een keer bovendrijven. Meer is het niet. Dit zijn overigens zinloze discussies, omdat het afrekenen op een of enkele koersen een renner geen recht doet.

Ben Geerts 9 augustus 2020 om 17:39

James, helemaal met je eens. Zo’n loser die onder een fakenaam hier alleen maar zwarte gal spuwt. Wf. Denk aan de echte wielerliefhebbers…flikker hem eruit

Man met de hamer 9 augustus 2020 om 18:00

Bent u Vlaming, of dyslectisch? ;)

vladimir 9 augustus 2020 om 18:14

Reageer niet vaak hier, maar waarom ben je toch altijd negatief Hollow? Geniet toch gewoon een beetje van het leven vent!

Paul Bus 9 augustus 2020 om 18:25

@Mille wat is dit toch een stomme reactie

Headlines

Materiaalzone

Populair