Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”

Mathieu van der Poel reageert alsnog op Milaan-San Remo: “Raakte ingesloten”

Mathieu van der Poel heeft alsnog gereageerd op zijn prestatie in Milaan-San Remo. De Nederlander van Alpecin-Fenix kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de Italiaanse klassieker, waarin hij dertiende werd.

Van der Poel zegt niet te zijn meegesprongen met Wout van Aert en Julian Alaphilippe omdat hij gokte op een eindsprint. “Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-San Remo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voren de Poggio op te draaien, en dat is gelukt. Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio.”

“De twee besten (Wout van Aert en Julian Alaphilippe, red.) zaten vooraan, ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint omdat de achterstand bovenop de Poggio klein was en er nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep zaten. In de sprint voor plaats drie geraakte ik daarna wat ingesloten.”

“Ondanks dat het niet het gehoopte resultaat was, heb ik toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat. Nu woensdag Gran Piemonte, ondanks dat ik het parcours nog niet uitgebreid bekeken heb hoop ik vooraan mee te spelen.”

Dit artikel delen:

88 Reacties

sjoerdtjen 9 augustus 2020 om 18:52

Toen WVA en ALA ervan door gingen, zag je dat hij het wel probeerde via het wiel van GVA, maar hij had de macht niet. Toen koos hij er inderdaad voor verder geen krachten te verspelen en te gokken op een sprint.

Hij is niet de beste verliezer en ook niet in topvorm. Dus ik verwacht dat hij straks mét topvorm weer goed boven komt drijven om zelf de koers te maken. Deze strategie was uit onmacht.

Go Mathieu en terechte overwinning van de sterkste van het moment WVA!

Krul 9 augustus 2020 om 19:30

Ik hoop voor directe omgeving van Hollow Knight dat hij niet ook altijd zo in het echt is. Je ziet overal alleen maar negativiteit in. Zelfs op positieve berichten pik jij het enige negatieve eruit en ga je daar helemaal op los. Laat dingen eens iets sneller los en raak niet zo snel opgefuckt. Geniet van de koers. En als dat allemaal niet lukt, reageer je af met een hobby en reageer eens iets minder negatief op het forum. Merk je niet dat 99% van de forum leden je negativiteit helemaal zat is? Of geil je daar juist op?

vocsnor 9 augustus 2020 om 19:34

Het zit bij veel mensen erg diep. Ja, er is vervelend trolgedrag op de site en terecht dat velen er zich aan ergeren.
Maar tegelijk moeten we oppassen dat normale kritiek niet meteen bestempeld wordt als trollen.
De opener van HK was op het randje, maar met de reactie van boenk was niks mis. En de latere reactie van HK evenmin. Kritisch, maar niet vuil.
En dan past het niet om meteen te spreken over 2 Belgische trollen.

Het hatelijke gedrag soms, is een belangrijk onderwerp, maar we moeten ook nog vrijuit kritisch kunnen zijn

boehoe 9 augustus 2020 om 19:34

Ik mis een beetje de bron. Waar zei hij dit tegen wie?

Romāns Vainšteins 9 augustus 2020 om 19:57

Trollen, in welke gradatie dan ook, horen bij fora net zoals die overmatig genuanceerde lui die wanen ‘er boven te staan’ Het is net als profrenners, schors de eerste 200 en de volgende 200 staan al klaar

Fast Freddy 9 augustus 2020 om 21:15

@redactie, gaat lekker hè, hier op de site. Toegevoegde waarde van aanvullende wielerinfo neemt af en bedroevend be-ne gezeik neemt in rappe mate toe. De ene ongenuanceerde tranentrekkende reactie na de andere. Doe er iets aan zou ik zeggen.
Ik geloof niet dat ik alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat dit gedrag de site wielerfans gaat kosten. Maar misschien gaat het jullie daar wel niet om.

Max1 9 augustus 2020 om 21:59

Van Der Poel zal er wel staan in de klassiekers in oktober. Wel zal hij voor de toekomst eens moeten kijken voor een iets professionelere ploeg. Bij Alpecin werkt men niet op het niveau van Jumbo Visma, Deceuninck Quick Step of Ineos.

Maarten_85 10 augustus 2020 om 07:12

Dus als VDP eens minder goed is, dan ligt het aan zijn ploeg? Waar blijven jullie de excuses halen!

Sbaragli was trouwens beter als knecht in MSR dan om het even welke TJV'er (zelfs Jansen, maar dat heb ik uitgelegd onder het artikel met het wedstrijdverslag). Geen moment liet hij VDP in de steek, van km 40 (of eerder) tot km 10.

En nogmaals, als jullie niet met harde argumenten komen dat de begeleiding van VDP ondermaats is voor een kampioen, dan zijn jullie grieven niet meer dan kreten. Ja, WVA heeft eens een hoogtestage gedaan met Tourfavorieten. Ja, het zal wel geholpen hebben dat hij zich bergop een paar keer moest forceren om met hen mee te kunnen. Maar om nu plots het verschil in klasse tussen beide renners volledig daaraan te wijten? Kom op, zeg, je weet toch ook wel dat dat overdreven is! Kijk ook eens naar de inspanningen die huidige en vroegere renners in hun eentje gedaan hebben om formidabele vooruitgang te boeken. Dat kan VDP toch ook, als hij bereid is zichzelf tot het uiterste te drijven?

Maar misschien is dat wel zijn grootste probleem. Hij kreeg de laatste jaren haast altijd de overwinningen in de schoot geworpen omdat er geen tegenstand was. Als hij plots wel met stevige tegenstand geconfronteerd wordt, ligt het helemaal aan het karakter en het doorzettingsvermogen van de renner of hij zichzelf kan pushen en op training diep in het rood durft te gaan. Ik kan me vergissen, maar die indruk gaf VDP de vorige wedstrijden niet, juist in deze periode waarin van iedere renner verwacht wordt dat hij 100% klaar is omdat elke wedstrijd de laatste kan zijn. En ook in het verleden vond ik hem vaak te nonchalant en speels. Dat hij dus eerst eens zelf in de spiegel kijkt! De ploeg kan dat niet in zijn plaats doen, maar hoopt waarschijnlijk vurig dat die jongeman, de grootste investering ooit van die ploeg, dat inderdaad ook eens echt gaat doen!

Romāns Vainšteins 10 augustus 2020 om 07:46

Ik snap je vermoeden Maarten. Of MvdP even gemakkelijk de monnik-mode aanzet, maandenlang op bergtoppen wil zitten en zichzelf tot de nok vol rare suikers wil volproppen is ook voor mij de vraag. Zijn team deed het in ieder geval toch weer naar behoren zaterdag.

deffil 9 augustus 2020 om 22:51

Ik vind het eigenlijk raar dat iedereen zo snel conclusies trekt (en afrekend). Na een ongewone voorbereiding in coronatijden worden de eerste koersen gereden die mee tellen. In bijzondere omstandigheden (gn ritme, selectieve ploegen, andere agenda, nieuwe druk…) Niemand is normaal al top in San remo.
Vdp komt er wel door en wordt in veel koersen mede favoriet/smaakmaker/en afwerken.
Mss is Wout Van Aert goed en is de concurrentie net als Vdp nog niet top.
En Remco…, is buiten categorie

Panter 9 augustus 2020 om 23:07

Ga 1 zaak zeggen doe eens een vergelijking sagan kwiatkowski. Wie is de betere renner?? Wie was als eerste WK wie won er als eerste MSR en strade. Tja meer woorden ga ik niet aan vuil maken toekomst gaat laten zien wie van de 2 veldrijders uiteindelijk meer succes zal hebben. Het zijn allebei toppers vergelijk ze niet. Heb gewoon plezier als 1 van de 2 wint ipv mekaar op te jutten. Trouwens ze zijn allebei meer nederlander en belg. De een is er geboren en getogen de andere zijn opa was een nederlander.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 23:50

Wat een rare vergelijking. Wout van Aert is een totaal andere renner dan Kwiatkowski.

– Sagan heeft nog nooit MSR of SB gewonnen
– Sagan won een Monument voor Kwiatkowski er eentje won (RvV in 2016 vs MSR in 2017)
– Kwiatkowski heeft zich neergelegd bij een knechtenrol, dat kan je niet van Sagan of WvA zeggen

Pietspeed 9 augustus 2020 om 23:28

Lees enkele quotes hier. Graag vermelding van bron / interview / oid. Nu passen deze quotes enigszins in het relaas van de reactie van Roodthooft, namelijk dat hij gokte op sprint. Beetje slap allemaal. Kom op Mathieu open kaart!

Paul Boudreaux 10 augustus 2020 om 01:38

Good for WVA to take advantage of the much needed extra corona time to get back to top level and then actually peak at the right time to pick up two strong wins. He’s a huge talent and a class act. On the other hand, the corona really screwed up VDP’s plans for the season more than any pure road racer – wiped out his clearly stated main goal of Olympic Gold on the MTB and completely derailed his plan to build a bit more of a base during the Winter/Cross season to be even more prepared for the spring classics. Many of the experts here probably think it’s “no big deal” to win a UCI World Cup MTB race against Nino Schurter and then hop back on the road and win UCI level road races, and vice versa. Go do a couple laps on a technical UCI MTB course full gas and then come back and post your results if you’re not in the hospital. Bottom line is the VDP is a winner and champion. Over the last 12 months he’s showed huge guts in races like Namur this year, and the WC Road Race where he hung in and finished. I’m from the USA so have no Belgium/Netherlands bias, but for my money, VDP remains the best and exciting bike racer in the world. He will find his peak form, and when he does he will once again be the peloton’s worst nightmare – just like he was in every road race he entered last year.

Maarten_85 10 augustus 2020 om 07:59

“(T)he corona really screwed up VDP’s plans for the season more than any pure road racer – wiped out his clearly stated main goal of Olympic Gold on the MTB and completely derailed his plan to build a bit more of a base during the Winter/Cross season to be even more prepared for the spring classics.”

That would be a poor excuse, tbh, considering he had five months to shift his focus…

Ainu 10 augustus 2020 om 01:43

Volgens mij is hij gewoon even niet in topvorm, en dat mag ook. Hij zal wel in vorm zijn, maar die paar percentjes om van een echte topvorm te spreken, die mist hij. Zelfs van der Poel kan niet altijd in topvorm zijn. Niet te veel achter zoeken, volgende keer beter. Hij zal er de rest van het seizoen wel staan, en zo niet is er nog altijd het volgende seizoen. Volgens mij is het maar een kwestie van tijd voor hij bijvoorbeeld de RVV of PR wint.

Maarten_85 10 augustus 2020 om 08:05

Kan jij dan een geldige reden bedenken waarom hij nog niet in topvorm is? Het is niet dat hij zijn eerste grote doel binnen pakweg drie weken of een maand heeft en nu bezig is om daarnaartoe op te bouwen.

Hij moet niet altijd in topvorm zijn, nee, hij moet tweemaal in topvorm zijn: nu en vanaf eind september. Dat is het minste wat zijn ploeg van hem mag verwachten. Ze pompen daar meer dan genoeg geld in hem.

xistnc 10 augustus 2020 om 08:22

Topvorm en Mathieu zijn twee begrippen die nooit in verband met elkaar hoefden te worden gebracht. Mathieu was gewend om elke training als speelkwartier te zien en dat het genoeg was om Mathieu te zijn om ergens te starten en te winnen.

Gunther Leonhardt 10 augustus 2020 om 12:27

Ik vind de hele Belgisch-Nederlandse rivaliteit in de commentaren wat onzinnig. Ten eerste omdat Van Aert en van der Poel iets van beide nationaliteiten in zich hebben. Mathieu heeft dan ook nog eens een Franse grootvader en Van Aert rijdt in een Nederlandse ploeg. Ik vind hen beide fantastische renners met een goed hoofd erop en ik wens ze nog veel overwinningen in de toekomst.

De hele Remco hysterie, en ik zeg dit als Belg, heeft wat met frustratie en jaloezie te maken ten opzichte van het sportland Nederland. België heeft al decennia geen kandidaat rondewinnaars meer. Er waren goede prestaties van Jurgen van den Broeck en een uitschieter van Thomas De Gendt, maar die vallen in het niets bij hetgeen Nederland al die tijd heeft gehad. Dumoulin, Kruijswijk, Kelderman, etc… Daarvoor had Nederland dan nog eens Rooks, Theunissen en Breukink.
Als er dan een junior alles kapot rijdt en zich snel als wereldtopper presenteert, is het enthousiasme navenant. Laat ons niet vergeten dat in 1969 honderdduizenden Belgen naar Frankrijk trokken om Eddy Merckx toe te juichen omdat het 30 jaar geleden was dat een Belg de Tour won. Intussen zitten we aan 44 jaar. Nederland blinkt uit in zoveel verschillende individuele- en ploegsporten dat jullie een ruime keuze aan sporten en atleten hebben om voor te supporteren. België, met zijn relatief armoedige sportcultuur, laat zich sneller meeslepen indien een absolute topper zich aandient.

Rutger Verbeek 10 augustus 2020 om 13:44

Precies Gunther… sterker nog de Nederlandse vrouwen zijn (relatief gezien) misschien wel de beste sportsters ter wereld. Zo zie je maar weer waar emancipatie icm kaas en melk en een fantastische sport-infrastructuur tot kan leiden.

Ik ben stiekem een beetje fan van Wout en dat komt omdat ie mijns inziens heel goed omging met dat ie op een gegeven moment alle hoeken van t veld kreeg te zien door een dominerende MvdP… stel je eens voor, week in week uit voor je thuispubliek in de wk trui het onderspit delven. Maar Wout is mentaal gezien ijzersterk en ik vond hem altijd heel chique in zijn reacties. Dat ie na zn horrorcrash nu deze koersen weet te winnen… chapeau!

Mathieu? Vooral bij wielrennen geldt: pakken wat je pakken kan. Daarom is het zo belangrijk dat Mathieu iig de AGR en Tom de giro te pakken heeft anders zal er op dit moment nog een extra mentale last aan ze knagen. Je weet nooit wat voor talent er aan de deur gaat kloppen, wat voor een pech je gaat meemaken… tis zaak nu voor MvdP dat ie zich herpakt nadat zn eeuwige rivaal in t veld ook (1 van) zn eeuwige rivaal op de weg zal blijken te zijn en op dit moment gewoon de betere is. Zoals Wout al meerdere malen heeft laten zien en zelfs daardoor 1 of 2 wk’s heeft afgesnoept van mathieu in het veld.

Evenepoel? Laat maar, vind het nu al niet leuk meer;) #kannibaal2.0

Rutger Verbeek 10 augustus 2020 om 13:44

Precies Gunther… sterker nog de Nederlandse vrouwen zijn (relatief gezien) misschien wel de beste sportsters ter wereld. Zo zie je maar weer waar emancipatie icm kaas en melk en een fantastische sport-infrastructuur tot kan leiden.

Ik ben stiekem een beetje fan van Wout en dat komt omdat ie mijns inziens heel goed omging met dat ie op een gegeven moment alle hoeken van t veld kreeg te zien door een dominerende MvdP… stel je eens voor, week in week uit voor je thuispubliek in de wk trui het onderspit delven. Maar Wout is mentaal gezien ijzersterk en ik vond hem altijd heel chique in zijn reacties. Dat ie na zn horrorcrash nu deze koersen weet te winnen… chapeau!

Mathieu? Vooral bij wielrennen geldt: pakken wat je pakken kan. Daarom is het zo belangrijk dat Mathieu iig de AGR en Tom de giro te pakken heeft anders zal er op dit moment nog een extra mentale last aan ze knagen. Je weet nooit wat voor talent er aan de deur gaat kloppen, wat voor een pech je gaat meemaken… tis zaak nu voor MvdP dat ie zich herpakt nadat zn eeuwige rivaal in t veld ook (1 van) zn eeuwige rivaal op de weg zal blijken te zijn en op dit moment gewoon de betere is. Zoals Wout al meerdere malen heeft laten zien en zelfs daardoor 1 of 2 wk’s heeft afgesnoept van mathieu in het veld.

Evenepoel? Laat maar, vind het nu al niet leuk meer;) #kannibaal2.0

Maarten_85 10 augustus 2020 om 16:20

@Gunther Leonhardt
"Mathieu heeft dan ook nog eens een Franse grootvader en Van Aert rijdt in een Nederlandse ploeg"

… en VDP rijdt in een Belgische ploeg!

Dat zou ook wel mogen meetellen. Als een Nederlander voor Lotto of Quickstep rijdt, supporteren de Belgen ook altijd voor hem. Ik vind sommige Belgen op deze website trouwens eerder apart. In het algemeen is VDP wel degelijk een publiekslieveling van de Vlamingen en (bij manier van spreken) "eentje van ons".

Verder zal er inderdaad wel wat frustratie geweest zijn vanwege het uitblijven van een Belgische rondewinnaar, maar die jaloezie t.o.v. de Nederlanders heb ik eerlijk gezegd veel minder geproefd. Integendeel, eindelijk zagen we weer rondetoppers met wie we ons een beetje konden vereenzelvigen t.o.v. al die vreemde vogels, mede door het typisch noeste karakter van zowel Mollema en Ten Dam als Kruijswijk en Dumoulin, die toch op veel waardering konden en kunnen rekenen in Vlaanderen. Bovendien, en dat was heel belangrijk, kregen we eindelijk nog eens het gevoel dat die rondewinnaars echt niet iets buitenaards waren, of van een of ander hoger ras waar wij lagelanders niet toe behoorden. Ook wij haalden veel moed en zelfvertrouwen uit de Tour waarin Bau & Lau aan de poten van de gevestigde top gingen knagen. Plots werden die supercoureurs mensen van vlees en bloed die ook hun zwakke momenten hadden. Bij Jurgen Van den Broeck hadden we dat gevoel veel minder.

@Rutger Verbeek
Nederlandse vrouwen doen het inderdaad veel beter dan Belgische, maar dat heeft niet met emancipatie te maken. Op het vlak van sport en spel en lichamelijk uitblinken hebben de Belgische meisjes gewoon een totaal andere cultuur. Meisjes spelen nauwelijks buiten en doen veel minder aan sport. Dansen vinden ze fijn en dat is al ruim voldoende. Maar de beste zijn in een afstandje lopen? Nauwelijks meisjes die zich daarvoor interesseren. Dat is al zolang zo als ik mij kan herinneren. Zo herinner ik me van op de middelbare school dat er in elke klas een handvol jongens was dat zeer veel belang hechtte aan sterk presteren in de sportles en de sportclub, terwijl dat bij meisjes zo zeldzaam was dat de uitzonderingen daar in de rest van hun jaar om bekend stonden. Dat zie ik nu als leraar van 12- tot 18-jarigen nog steeds. In Nederland zal er ook wel een verschil tussen de seksen zijn, maar toch zeker niet in die mate.

Rutger Verbeek 10 augustus 2020 om 20:16

“maar dat heeft niet met emancipatie te maken.” “Meisjes spelen nauwelijks buiten en doen veel minder aan sport.” En zo is het in veel meer landen zo als je het vergelijkt met de jongens, omdat de emancipatie in NL dus wat hoger ligt. Voorbeeld: als ik met een NL vrouw afspreek spreek ik met haar af daar, toen ik dat tegen een Chileense zei keek ze me raar aan. Zij is gewend om opgehaald te worden en dan daar naartoe te gaan.

Bij NL sportvrouwen zie ik zelfstandigheid, ze zijn monter, ze zijn zelfverzekerd… allemaal eigenschappen die rieken naar emancipatie en die, als je als vrouw wil winnen, belangrijk zijn.

Maarten_85 11 augustus 2020 om 01:33

Nee, het heeft niet met emancipatie te maken, want ze hebben de toelating om buiten te spelen en naar de sportclub te gaan maar doen het niet. Lijkt me toch niet zo moeilijk om het verschil met gebrekkige emancipatie te zien? Belgische vrouwen hebben niet minder vrijheid dan Nederlandse (op bepaalde allochtone en joodse middens na dan, die jullie vast ook kennen) en ze kiezen er met evenveel zelfstandigheid voor om níét aan sport te doen. Het is niet omdat ze niet competitief zijn op het vlak van sport, dat het hen aan kansen ontbreekt om zich sportief uit te leven!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair