Mathieu van der Poel over lekke band: “Ik ben daar een goed resultaat verloren”

zaterdag 1 augustus 2020 om 22:18
Mathieu van der Poel over lekke band: “Ik ben daar een goed resultaat verloren”

Een lekke band op de zandstrook voor de Monte Sante Marie kostte Mathieu van der Poel een goed resultaat in de Strade Bianche. “Ik ben daar een goed resultaat verloren”, spreekt de Nederlander, die uiteindelijk vijftiende werd.

“Ik moest heel diep gaan om na die lekke band terug te komen met Alaphilippe en ook een aantal andere renners”, gaat hij verder. “Iedereen met wie ik terugkwam moest daarna ook lossen op de Monte Sante Marie. Ik ben over de limiet gegaan en daarna was het gewoon klaar.”

“De inspanning die ik heb geleverd voor de Monte Sante Marie had ik nodig op de Sante Marie. Ik ben best wel teleurgesteld. Op het moment dat ik een lekke band had, voelde ik me best goed. Je hebt geen slechte dag als je het gat kunt dichten.”

Duidelijke taal dus van MVDP, die nog wel de wedstrijd uitreed. “Ik denk niet dat het resultaat de race die ik heb gereden weerspiegelt. Het was mentaal heel moeilijk om de wedstrijd uit te rijden. Maar uiteindelijk was het een heel mooie ervaring.”

De komende week staan er met Milaan-Turijn en Milaan-San Remo nog twee wedstrijden op de agenda van Van der Poel. “Ik ben blij dat we kunnen koersen in veilige omstandigheden”, eindigt hij. “Als ik woensdag in Milaan-Turijn een goed resultaat heb, dan heb ik ook meteen een goed gevoel voor Milaan-San Remo.”

Dit artikel delen:

75 Reacties

Limal 1 augustus 2020 om 22:42

Klare taal.

Er gaan nog heel veel gelijkaardige verhalen te rapen zijn van renners die we zelfs nooit in beeld hebben gekregen. Gilbert bijvoorbeeld, die er in zijn post-race interview met Sporza uitzag als een 70-jarige onder al dat stof: https://sporza.be/nl/2020/08/01/philippe-gilbert-na-loodzware-strade-bianche-fietscomputer-gaf-40-graden-aan~1596303543517/ (scroll naar beneden voor het video-interview)

Hollow Knight 1 augustus 2020 om 22:48

Kreeg meteen een nieuw wiel, heeft daar heus geen tien minuten verloren. Jammer dat hij altijd naar excuses zoekt wanneer hij door het ijs zakt.

lemmens 1 augustus 2020 om 22:51

Ik heb niet het gevoel dat hij dit ‘altijd’ doet, integendeel, meestal is hij best eerlijk in zijn analyses maar deze keer voelt het zo wél een beetje aan ja.

jan jansen 1 augustus 2020 om 22:59

Hollow
Jammer dat jij altijd naar excuses zoekt

007 1 augustus 2020 om 23:48

Daar hebben we HK weer. Lekker zeuren op MVDP kijk je elk moment naar uit he

Federstrong 1 augustus 2020 om 23:51

@Hollow: MVDP zoekt nooit naar excuses. Je oordeelt te makkelijk. Zelf wel eens met 38 graden zo’n wedstrijd gefietst? Met die warmte blaas je jezelf heel snel op. Als je je dan opblaast kom je daarna niet meer in je ritme.
Lees ook na wat Fuglsang zei, mss begrijp je dan wielrenners wat meer die 184km door de heuvels in Toscane fietsen met 38 graden.

Hollow Knight 2 augustus 2020 om 01:21

Het was voor iedereen even warm hoor…

Merlinappa 2 augustus 2020 om 06:59

Nee, maar je ligt zeker 30-60 seconden achter. Als je dat met 3 man dicht moet rijden op een peloton wat ook gewoon gas aan het geven is, doe je echt een flink jasje uit. Nogal een domme opmerking, eerste jaar koers kijken ofzo?

Marik 2 augustus 2020 om 09:21

Zo knap dat veel Wielerflitsvolgers het vaak beter weten dan de renners. Het gemiddelde niveau ligt blijkbaar heel hoog hier.

tetedelacourse 2 augustus 2020 om 09:41

Een verklaring is een verklaring. Lek is Lek. En een inspanning na lek is een inspanning die je later niet meer kan doen.

Ik snap de behoefte niet dat verklaringen “excuusjes” moet worden. Juist al die verschillende verhalen van de renners maken deze sport zo mooi.

Ben Geerts 2 augustus 2020 om 09:59

Wat een zielige reactie van je….een renner met het statuur van MvdP heeft geen excuses nodig. Is alleen een duidelijke constatering. Waarschijnlijk heb jij nog nooit een racefiets onder je zeurbilltjes gehad

Hans Dickens 2 augustus 2020 om 18:56

Wat een zielig gelul. MvdP zoekt NOOIT naar excuses!

tdfan 1 augustus 2020 om 22:51

Tja, voor een goed resultaat moet je best geen pech hebben. Volgende keer beter Matje!

Bob 1 augustus 2020 om 22:54

en felicitaties voor Wout?

VerstandOpNul 1 augustus 2020 om 23:04

Touché

Bassobp 1 augustus 2020 om 23:58

Wie zegt dat hij Wout niet gefeliciteerd heeft?

miguelon 2 augustus 2020 om 00:08

Het ziet er simpelweg steeds meer en meer naar uit dat Wout Van Aert de betere wegrenner van de twee is. Zijn tijdritten, zijn sprints, vandaag, na die doodsmak in de Tour… WVA kon MVDP in het veld ook altijd erop leggen op een lange zware strook, precies wat je hier vandaag nodig had.
MVDP is technischer, sierlijker, het draaien, keren en weer optrekken is zijn ding. WVA is meer de machtsmens die een klassieker kan winnen, ik zie Mathieu Wout eerder kloppen in Vlaanderen dan in Roubaix. Maar op dit moment lijkt WVA gewoon sterker

boenk 2 augustus 2020 om 00:26

Ze worden steeds met elkaar vergeleken gezien hun verleden, maar het zijn best andere type renners. Van Aert is meer een diesel type, een tijdrijder. Van der Poel is meer een man van vele korte inspanningen na elkaar, niet van de weinige lange inspanningen. Wat je zegt klopt dus wel, Ronde van Vlaandere vs Parijs Roubaix. Amstel vs Strade. In de wat zwaardere rittenkoersen als Valgarve zakte Mathieu ook compleet weg, terwijl Van Avermaet gewoon de klimmers volgde tot de laatste kilometer bergop.

Hollow Knight 2 augustus 2020 om 01:27

Momenteel heeft Mathieu nochtans een beter palmares op de weg hoor. Geen idee wie van hun twee de beste wegrenner gaat worden, still a long way to go for both (hopelijk).

Mathieu heeft wel het voordeel van een betere sprint te hebben. Daarmee win je nu eenmaal makkelijker wedstrijden in het wegwielrennen.

Groningen 2 augustus 2020 om 07:02

Juist Boenk, ze zijn best verschillend en het is onnodig ze telkens met elkaar te vergelijken.
@Hollow: als het op een vlakke sprint aankomt zou ik niet weten op wie ik mijn geld moet zetten.

Nico De Souter 2 augustus 2020 om 05:12

De resultaten zullen gewoon van het type parcours afhangen, wie is dan de beste? Ieder heeft wel zijn specialiteiten en betere sprint? Denk dat ze elkaar zowat waard zijn wat de sprint betreft, het is nu wel afwachten dat dit ook terug 100% is na zijn blessure, maar Van Aert heeft toch al wat sprints gewonnen tegen Van Der Poel en ook al tegen topsprinters (vooral in de Tour, maar in de Dauphiné wint hij toch ook tegen Bennett) en niet vergeten dat hij in het begin voor Jumbo Visma nog de sprints moest aantrekken voor Van Poppel of Groenewegen terwijl Van der poel in zijn ploeg absolute kopman was en altijd voor eigen succes mocht gaan, dus daarop kan je hen niet geheel afwegen, maar nu dat Wout zich ook op dat vlak heeft getoond zal hij ook meer voor eigen success mogen gaan en zullen ze elkaar wel wat terug meer gaan tegenkomen.

Ook wat dat palmares betreft ben ik het niet meer eens, met een tourzege, 2 keer winst in Dauphiné, winst in strade bianche en al twee keer 3e op toch zo’n mooie wedstrijd, ook zijn tijdritoverwinningen tegen de wereldtop vind ik dat ook dat palmares toch ook op de baan wel in evenwicht is, mocht MVP al monumenten gewonnen was het mss anders,maar dat waren semi-klassiekers en die Amstel Gold was toch wel een beetje vreemd met die verkeerde tijdsweergave, als dat correct gebeurde had hij die niet gewonnen, ze gaan beiden een bepaalde wedstrijd wel meerdere keren winnen, voor Van Aert is het hoe zwaarder hoe beter, Van Der Poel is heel goed in korte intervallen/demarrages, maar kan minder goed om met extreme omstandigheden, ik ben zelf wel een Van Aert supporter, maar hou verder niet zo van die blijvende vergelijkingen telkens als één van de twee wint alsof er maar twee renners zijn en woorden als fenomeen/god en dergelijke zijn ronduit belachelijk. Vandaag was WVA beter, daar had die platte band geen verschil gemaakt, Stybar komt nog van achter hem toen hij gelost werd en die is dan nog 6e geëindigd, maar Milaan San Remo lijkt me toch weer iets meer voor Van Der Poel, we zullen zien en het is alleen maar goed voor de spankracht dat Wout nu terug is. :)

assen 2 augustus 2020 om 09:54

Ik heb de koers 20 keer gezien. Er was GEEN verkeerde tijdsweergave. Kijk zelf nog maar een keer.

Nico De Souter 3 augustus 2020 om 23:12

Ik zal voor Assen even de link doorsturen, waarom zouden ze anders zo traag gereden hebben op het laatste denk je, ze waren zeker van plaats 1 en 2, dan hadden ze zeker geen blufpoker meer gespeeld.
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190422_00102221/van-vliet-pareert-wist-niet-eens-dat-van-der-poel-eraan-kwam

Maarten_85 2 augustus 2020 om 06:08

Ook met pech kan je in de Strade een mooi resultaat behalen. Zelfs met die temperaturen. Maar dan moet je wel de kracht hebben om zoals Stybar tientallen kilometers lang door te rossen. Stybar kreeg pech juist toen hijzelf het peloton een tijdlang had afgejakkerd, al dan niet in dienst van Alaphilippe, en hij moest er daardoor af waar ook MvdP definitief moest lossen. Je zou verwachten dat hij toen al meer op zijn tandvlees zat dan de Nederlander 25 km eerder. Toch eindigde hij zesde, dik zes minuten voor MvdP, en op basis van de beelden kreeg hij bij zijn inhaalrace minder hulp dan MvdP (deels met Bookwalter en Gogl, eventjes met Van Avermaet en voor de rest solo).

Als je het mij vraagt, verschuilt MvdP zich deze keer iets te veel achter pech. Hij had misschien beter gedaan zonder die lekke band, maar dat wil niet zeggen dat hij de kopgroep had kunnen volgen. Hij had zelf voor de wedstrijd toegegeven dat het parcours zwaarder was dan hij had verwacht, en dat is vast ook één van de hoofdredenen waarom hij zoveel minuten achter Van Aert binnenkwam.

Ik geloof trouwens niet dat hij het rustig aan heeft gedaan in de laatste vijftig kilometer. Hij kon dat laatste stuk veel te goed gebruiken om wedstrijdritme op te doen voor de topkoersen die er nu allemaal zitten aan te komen. Bovendien maalde hij die trainingskilometers af in een groepje van zeven of acht renners. Da's een ideale voorbereiding voor de volgende weken. En als die andere renners puur door vermoeidheid hadden moeten lossen en hem het meeste werk lieten doen in de achtervolging, zou je van MvdP verwachten dat hij wil etaleren dat hij de beste van die groep is door sneller dan de anderen naar de Piazza del Campo te klimmen. Dan laat je met je inspanning tenminste zien dat pech de reden is waarom je op achterstand werd gezet. We weten allemaal dat MvdP zoveel eergevoel heeft dat hij altijd dat punt zou trachten te maken als hij daartoe in staat is. We hebben het hem al zo vaak zien doen.

Van Avermaet reed overigens al bloedend rond, heb ik José in het begin van de uitzending horen zeggen. Weet iemand waar die zijn pech heeft gehad?

jsprunk 2 augustus 2020 om 07:36

Eens met deze reactie.
Je ziet aan Stybar dit jaar (en Schachmann vorig jaar) dat pech echt roet in het eten kan gooien van een hele sterke renner, maar die indruk maakte MvdP gisteren niet. Geen schande, maar wel netjes om te erkennen dat zeker de voorste 6 echt sterker waren.

Lalsacien 2 augustus 2020 om 07:52

Leuke uiteenzetting maar je zit er wellicht helemaal naast!

assen 2 augustus 2020 om 09:57

Hij zegt een beter resultaat door die lekke band te hebben verloren. Dat denk ik ook. Denk dat ie vOOr Van Aevermaat had kunnen finishen. Omdat het verschil 10 minuten was denk ik niet dat ie hier anders had gewonnen.

Zie zooo uit naar Parijs-Roubaix!

MvdP was minstens twee klassen beter dan WvA in de RVV vorig jaar. Zelfs na val, terugrijden, achterin aan laatste heuvel beginnen, kwam ie als eerste op die heuvel boven. Hij was buitenaards die dag.

Maarten_85 2 augustus 2020 om 10:36

@assen
MvdP spreekt zelf van "een goed resultaat" dat hij daar verloren heeft en daarmee moeten we het dan doen. We kunnen enkel speculeren over wat hij er precies mee bedoelt. Zijn fans kunnen zeggen: "Zie je wel? Anders had hij misschien gewonnen!", terwijl anderen dan inderdaad misschien eerder denken aan een mooie toptiennotering. Dat is het voordeel van zo'n vage uitspraak. Maar als je het mij vraagt, had hijzelf toch stiekem gehoopt op een podiumplaats en werd dat openlijk ook van hem verwacht. Zelf wilde hij waarschijnlijk niet onderdoen voor wat zijn eeuwige concurrent gepresteerd had in diens debuutjaar en wat de verwachtingen betreft, moet je enkel maar kijken naar de resultaten van de polls.

harryjohan71 2 augustus 2020 om 10:56

Volgens mij is Stybar er gewoon afgereden. Ik heb op de beelden niet gezien dat hij pech kreeg en daardoor er af moest. Hij had in ieder geval niet de kracht om terug te komen. Dit kan zijn, omdat hij vlak daarvoor een forcing aan het doorvoeren was. De ‘valpartij’ van Van Avermaat zal wel meegevallen zijn. Hij heeft het er zelf helemaal niet over.

Maarten_85 2 augustus 2020 om 11:07

@harryjohan71
Als een renner zelf de forcing voert, meteen daarna plots helemaal van het voorplan verdwenen is, een minuut later op dezelfde strook bergop de ene na de andere renner aan het oprollen is en in de rest van de race als één van de besten de beklimmingen en grindwegen bedwingt en zelfs een minuut goedmaakt op de koplopers, dan heeft die renner pech gehad.

harryjohan71 2 augustus 2020 om 13:04

@Maarten_85 goed dat jij beter weet dan Stybar waarom hij gelost is. Graag even aan Stybar doorgeven dat hij het verkeerd ziet, waarom hij gelost is. Hij is zoals jij weet door een lekke band gelost. Het kan natuurlijk zijn dat jij het beter weet dan Stybar en dat Stybar door de hitte de lekke band is vergeten. Wie denk jij dat het beter weet? Stybar of jij?

Maarten_85 3 augustus 2020 om 18:23

@harryjohan71
Ik heb de beelden van die bewuste fase nog eens bekeken op Eurosport en ik nodig je uit om dat ook te doen.

We zien het peloton in beeld komen op 53,1, waar Stybar wel degelijk de forcing voert. Op het moment dat hij afgelost wordt op 52,8, ligt de helft van het peloton er namelijk af. Alaphilippe zit er dan nog bij. Daarna springt het beeld naar de kopgroep. Op 52,5 keren we terug naar het peloton, waar op dat moment alle renners van DQS gelost zijn. In de achtergrond haalt één van de twee DQS-renners de andere in.

Dan was het toch niet meer dan normaal dat ik van pech voor Stybar uitging? Zeker gezien de vele pech die Alaphilippe daarvoor al gehad had en de inhaalrace die Stybar in de rest van de wedstrijd nog uit zijn benen kon schudden.

Merlinappa 2 augustus 2020 om 07:06

Mooi eerlijk antwoord. Je kan maar een paar van zulke inspanningen leveren in koers en als je er eentje verliest aan een lekke band vlak voor de zwaarste strook is het snel over. Helemaal icm de hitte.

Marik 2 augustus 2020 om 07:11

Daarnaast heb ik bij vdP ook het idee dat als hij doorheeft dat hij niet kan winnen, dat hij het volledig laat lopen. Net zoals Groenewegen nooit sprint voor plek 6.

Merlinappa 2 augustus 2020 om 08:00

Zoals in de AGR? ;)

Marik 2 augustus 2020 om 08:28

Toen had hij nog het geloof. Er zijn ook veldritten dat hij er volledig doorheen zakte. Zo slecht als zijn uitslag was hij toen niet, maar hij rijdt niet de ballen uit zijn broek voor de 8e plaats met geen enkel uitzicht op het podium.

Maenhout 2 augustus 2020 om 09:20

Hij pakte desondanks 5 minuten op Alaphilippe, waarmee hij samen terugkwam. Helemaal freewheelen was het dus niet.

Maarten_85 2 augustus 2020 om 11:01

@Marik
Vervang “dat hij niet kan winnen” door “dat hij niet goed genoeg is”, dan ben ik het met je eens.

Het is een belangrijk nuanceverschil. In de Ronde wist hij bijvoorbeeld op een gegeven moment wel dat het niet meer voor de overwinning was en toch bleef hij die ongeziene krachtinspanning leveren. Geen overwinning, maar wel de morele winnaar. Het prestige dus, daar doet hij het ook voor. Als je niet goed genoeg bent, valt er geen eer te rapen en dan laat hij het inderdaad vaak lopen.

Marik 2 augustus 2020 om 11:17

Maarten ja zo bedoelde ik het ook. Als hij merkt dat hij niet goed genoeg is om te winnen dan laat hij het vaak lopen, niet altijd, maar wel vaak.

harryjohan71 2 augustus 2020 om 12:17

Maarten_85 De kopgroep was op de tussenstukken duidelijk aan het temporiseren. Hierdoor kon hij tijd goed maken. Op alle gravelstroken verloor hij tijd, omdat de kopgroep daar tempo maakte. Zo is het meestal in Strade. Zo te zien weet jij meer dan op tv te zien was en waarvan melding is gemaakt. Stybar heeft renners ingehaald die door de kopgroep gelost waren en op minuten zijn binnengekomen. Alle renners kunnen aan hun max zitten waardoor ze een versnelling niet kunnen volgen. Dat heb je met Fuglsang ook gezien. In de bergen zie je toch ook dat renners een versnelling niet kunnen volgen en later weer terugkomen. Of komt dit ook altijd door pech?

Eric Timmermans 2 augustus 2020 om 07:38

Mathieu wordt 15e na op een ongelukkig moment lek te hebben gereden. Logisch toch dat hij daar dan een beter resultaat heeft verloren.

Mille 2 augustus 2020 om 08:09

Typisch VDP. Excuses zoekend en geen felicitaties voor de winnaar. En toch zien sommigen in deze kerel de patroonheilige van de sportiviteit.

Lalsacien 2 augustus 2020 om 08:12

Blijkbaar de eerste keer dat je een Interview van hem leest….

sooike 2 augustus 2020 om 08:25

Als dat je enige opmerking is over dit onderwerp kun je beter in de zandbak gaan spelen en taartjes maken !

harryjohan71 2 augustus 2020 om 11:01

Waar zegt Van Aert dat Van der Poel hem niet gefeliciteerd heeft? Hij is de enige die dat kan weten. Of heb jij de hele tijd de hand vastgehouden van Van Aert of Van der Poel.

tetedelacourse 2 augustus 2020 om 17:28

Hier is niks aan gezocht, dit is gewoon gebeurd. Volgende keer eens de koers kijken, dan had je het ook gezien. Was keurig in beeld, camera erbij enz.

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 18:27

Het is ook kotsbeu van te worden dat de godganse tijd iedereen maar moeten feliciteren, net zo veel te blij als fietsers die iedereen hoi zeggen die ze passeren.

Mille 2 augustus 2020 om 21:20

Daar heb je zeker een punt Romans. Maar misschien kan San Matje wel een uitzondering maken voor een renner van wie in het veldritseizoen verwacht wordt dat hij wekelijks het vat met complimenten open trekt.

HSV 2 augustus 2020 om 08:15

Iedereen die zich alleen baseert op dit soort quote copy paste namaak stukjes uit andere bronnen mist de toon die de muziek maakt. In de Telegraaf klinkt mvdp al veel genuanceerder dan het hier lijkt. Hij heeft daar gewoon toe over zijn limiet te zijn gegaan. Zowel van Aert als mvdp zijn in interviews doorgaans realistisch.

nyons 2 augustus 2020 om 09:01

Wat een reacties over verschuilen, valt door de mand enz. enz. MvP is en blijft een super wielrenner, op de weg, in het veld en de MTB.

Ik snap niet dat er zulke opmerkingen worden geplaatst door de kenners!!!!!

Maarten_85 2 augustus 2020 om 11:15

Als het klopt wat in de reactie hierboven staat en als dit artikel een onjuiste weergave is van een interview in de Telegraaf, dan klopt mijn analyse inderdaad niet en heeft MvdP zich niet verscholen achter pech. Het zou ook niet van zijn gewoonte zijn.

Wheely 2 augustus 2020 om 09:21

Blijkbaar waren de onstuimige VdP en Alaphilippe nog voor hun lekke banden al met hun energie aan het smijten door een aanval op te zetten. Dit zal ze ook mede genekt kunnen hebben.

Ik vind dit ook juist wel mooi aan VdP; supergoede renner waarvan iedereen denkt dat hij het wel even zal flikken maar ook hij komt zichzelf af en toe tegen. Juist dat menselijke aspect maakt de sport zo mooi!

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 09:24

Het is onderhand zijn handelsmerk geworden om achteraf te vroeg voluit te gaan. Inderdaad leuker voor de koers dan aanplakken en rekenen op zijn explosiviteit aan de meet.

Marik 2 augustus 2020 om 10:43

Op een dusdanige manier met je krachten smijten is onmogelijk met die temperaturen. Maar hij kan ook niet tegennatuurlijk gaan koersen. Op naar de volgende koers.

Stablinsky 2 augustus 2020 om 09:22

Zou het kunnen dat hij nog wat te impulsief koerst? Schachmann probeerde blijkbaar zo lang mogelijk te sparen, zeker op de eerste grindstroken. Mvdp en Alaphilippe gingen op 80 km van de meet al in de aanval. Dat is natuurlijk hun temperament en dat maakt hen tot attractieve renners.

josemanuelfuente 2 augustus 2020 om 09:30

Als die koers integraal was uitgezonden dan hadden we het allemaal misschien met eigen ogen kunnen zien. En ik begrijp niet dat wanneer ze weten dat de hele wielerwereld uitkijkt naar deze koers dat ze dan niet meer camera’s uit de kast trekken.

ippglobal 2 augustus 2020 om 10:18

Also 15de zo’n slecht resultaat is. En de beste Nederlander in de koers

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 10:37

Daarnaast is het nogal voorbarig op diepgaande conclusies te trekken op basis van 1, zeer a typische, koers. Milano Torino en Milano Sanremo zullen uitwijzen of hij bij de allerbesten zit deze periode.

Paul Bus 2 augustus 2020 om 10:52

Zo’n wedstrijd verdient een veel betere registratie,niks ten nadele van onze Italiaanse vrienden maar dit moet zoveel beter.Mss maar eens meer camara;s en belgische of franse regisseurs en een langere uitzending.kleine moeite groot plezier.Heel mooie winnaar Woutje mag van mij nog heel veel winnen.

Ultras100 2 augustus 2020 om 10:53

Waar hebben we dat eerder gezien Wva die wint en Vdp die met een lekke band zit…
Zou gaaf geweest zijn als ze samen Siena binnen gereden waren!
Allebei klasbakken, hopelijk gaan we de komende weken nog een keer een fantastische tweestrijd zien!!

trigger 2 augustus 2020 om 11:31

Als MVDP een veelwinnaar op de weg wil worden, kiest hij beter volledig voor de weg, ik zou het helemaal toejuichen want het is een fantastische renner. Hij doet natuurlijk wat hij zelf wil maar ik zie hem liever meer grote wegwedstrijden winnen.

Jacco van Stierop 2 augustus 2020 om 11:34

Volgend jaar voor de Monte Sante Marie een paar weesgegroetjes prevelen, Mathieu, kan nooit kwaad!

L. Valentijn 2 augustus 2020 om 11:51

2 camera’s op motor en 1 in helikopter is idd veel te karig voor zo’n mooie koers. Zeker als diezelfde cameramotors ná het coveren van de dames eerst moeten terugrijden naar de mannenkoers.
Ik verwacht dat er volgend jaar meer camera’s zullen zijn. We hebben niet voor niets 209 miljard die kant op gestuurd. Dat zal Rutte toch uit-onderhandeld hebben? ..

Samlambeej 2 augustus 2020 om 12:24

"Als niet/ zonder … had ik zeker/sowieso… geweest" hoor ik net iets te vaak van hem.

Merlinappa 2 augustus 2020 om 13:24

Gelukkig niet zo vaak als dat ie daadwerkelijk wint. ;)

B.J. Bril 2 augustus 2020 om 12:51

Geweldig! Wat mooi dat er weer gekoerst wordt en we weer deze discussies kunnen voeren. In Nederland hebben we 17 miljoen virologen en evenveel bondscoaches maar in wielerland is het niet anders: miljoenen ‘kenners’.

Michelangelo 2 augustus 2020 om 13:40

Oftewel:
– Matje had een beter resultaat kunnen rijden zonder lekke band op een verkeerd moment. Want het is nooit iemand geweest die een lulverhaal ophangt.
– Van Aert haalt een prachtige overwinning binnen. Zelfs zonder lekke banden van de andere favorieten (Alaphillipe, VDP, Gilbert, Benoot) hadden ze aan hem een hele lastige klant gehad.
– Als je met 40 graden over je toeren gaat, dan kun je daar nauwelijks van herstellen

En met name dat laatste is denk ik iets waar je het verschil ziet tussen grote rondes in de zomer, en klassiekers zoals deze. Bij grote rondes wordt veel op “de spaarstand” gereden. Iedere inspanning wordt gewogen: niet alleen voor de dag zelf maar ook voor de dagen die nog komen. En dat is bij een eendagskoers een ander verhaal. En dan geldt dat nog extra voor onstuimige types als Alaphillipe en Van der Poel.

En ik weet niet hoeveel reaguurders hier regelmatig fietsen in 35+ graden Celcius. Ik doe dat regelmatig (woon zelf in Toscane), en ik kan enkel onderschrijven wat veel renners hebben meegemaakt. Je kunt prima inspanningen doen (en ieder op zijn eigen niveau), maar de man met de hamer slaat een stuk harder dan wanneer het een graadje of 10-20 is. En zeker bergop is de hamer vaak een hele zware moker. Herstellen van een inspanning duurt gewoon veel langer. En je kunt niet ongestraft cartouches verschieten

En nu… op naar de volgende koersen (voor zolang het duurt)

Merlinappa 2 augustus 2020 om 13:50

Ik herken mij ook helemaal in dat hitte-verhaal. Ik kan er zelf ook niet goed tegen, en twee jaar terug waren er relatief veel (extreem) warme dagen in Nederland, toevallig ook vaak op dagen dat ik koers had. Vaker wel dan niet binnen een uur afgestapt omdat ik mezelf volledig had opgeblazen. Geef mij maar 10 graden en regen ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair