Mathieu van der Poel niet naar Sibiu Cycling Tour: “Jammer, maar terechte beslissing”

donderdag 16 juli 2020 om 15:18
Mathieu van der Poel niet naar Sibiu Cycling Tour: “Jammer, maar terechte beslissing”

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel leek zijn seizoen te hervatten in Roemenië met de Sibiu Cycling Tour, maar zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft vandaag besloten om zich terug te trekken voor de meerdaagse wielerwedstrijd. “Dit is uiteraard een jammerlijke maar ook terechte beslissing”, aldus Van der Poel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De kopman van Alpecin-Fenix zal nu zijn rentree maken in Strade Bianche. “We hadden de Sibiu Cycling Tour aan mijn programma toegevoegd om extra wedstrijdritme op te doen richting Strade Bianche. Toch merk ik tijdens onze hoogtestage in La Plagne dat ik fysiek op schema lig. Ik leef dus met een goed gevoel toe naar de Italiaanse klassiekers.”

Alpecin-Fenix heeft in samenspraak met de medische staf beslist om niet af te reizen naar de Sibiu Cycling Tour. “Gezien de oplopende COVID-19 cijfers in Roemenië en het feit dat het land als ‘oranje zone’ wordt beschouwd door de Belgische overheid, lijkt het ons allesbehalve aangewezen om de reis te maken”, zo klinkt het in een persbericht.

Risico’s uitsluiten 
Door de nog steeds oplopende cijfers in Roemenië is het niet uitgesloten dat het land binnenkort wordt aangemerkt als een ‘rode zone.’ “We hebben de situatie de afgelopen dagen, samen met onze medische staf en de lokale organisatie, nauwgezet opgevolgd. We zijn jammer genoeg tot de conclusie gekomen dat afreizen naar Roemenië geen optie is.”

“De gezondheid van onze renners en entourage is van groot belang, net als de algemene volksgezondheid. We willen alle mogelijke risico’s uitsluiten en alle aanbevelingen strikt opvolgen. We willen de organisatie van de Sibiu Cycling Tour wel uitdrukkelijk bedanken voor hun begrip en de uitstekende samenwerking en communicatie vooraf.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

skylimit 16 juli 2020 om 15:27

Oh…de Belgische overheid wordt als leidend beschouwd om niet af te reizen, wat een slap excuus.

0
Verweggistan 16 juli 2020 om 16:32

Omdat aan dat advies consequenties hangen voor verzekeringen en eventueel terughalen van mensen bij lockdown. En ik zou ook niet het risico nemen om daar in een ziekenhuis te belanden met een botbreuk oid terwijl dat ziekenhuis bezwijkt onder Corona.

0
bonimenier 17 juli 2020 om 03:55

Misschien omdat het een Belgische ploeg is. Ben je achterlijk ofzo?

0
bonimenier 17 juli 2020 om 03:56

Nevermind. Paar posts van je gelezen en het is duidelijk dat je inderdaad achterlijk bent.

0
LB108 16 juli 2020 om 15:33

Hebben ze zelf al een volledige medische staff.
Vanwege oplopende cijfers in Roemenië, dus kunnen we meteen ook schrijven dat Alpecin Fenix dit jaar nergens meer zal koersen? Overal in de wereld loopt het steeds op en af..
Of hebben ze binnen de ploeg misschien moeilijkheden aan de extra investeringen die men nu moet doen (ontsmettingsproducten, tests, …)

0
thorsen 16 juli 2020 om 16:03

Als je niet bekend bent met de consequenties die de kleurtjes van reisadvies naar een bepaald land kunnen hebben dan zou ik me daar toch maar eens in verdiepen voor je met simpele reacties komt.

0
skylimit 16 juli 2020 om 16:12

Kleurtjes en reisadvies zijn mooi, maar UCI en de organisatie van de Tour of Sibiu die zeggen niet zomaar dat de koers doorgaat.
Voorlopig is het virus hier nog onder controle, ondanks of dankzij de gemelde stijgingen van besmettingen in combinatie met het aantal uitgevoerde testen.

0
LB108 16 juli 2020 om 16:12

Ik ben niet zo een kleuren fan, ze gaan toch door naar Strade nadien..
Straks zit hij gewoon in B of NL vast en kan hij Strade ook vergeten

0
Limal 16 juli 2020 om 18:10

Om visueel te plaatsen waarom Roemenië door Buitenlandse Zaken momenteel benoemd is als risicogebied is volgende grafiek interessant:
https://ourworldindata.org/grapher/daily-new-confirmed-cases-of-covid-19-tests-per-case?zoomToSelection=true&minPopulationFilter=1000000&country=ROU~BEL~NLD~ITA~FRA~COL~ESP~USA

Deze toont het dagelijks aantal besmettingen (gemiddelde over 7 dagen) in de loop van de tijd, en via de kleuren van de trendlijnen ook hoeveel testen er gedaan werden alvorens een positief geval vastgesteld werd. (merk op dat de Y-as logaritmisch is!)

Ik heb een paar landen geselecteerd om te vergelijken:
– BE en NL gaan terug lichtjes omhoog maar er worden veel tests per 1 positief geval gedaan, dus de situatie kan opgevolgd worden
– Een gelijkaardig beeld bij FR en SP, en IT doet zelfs beter qua trend (ze hebben uiteraard meer gevallen omdat ze meer inwoners tellen)
– in ROE telt men ong. evenveel dagelijkse gevallen als FR en SP (hoewel die meer dan 2x zoveel inwoners hebben) en dit aantal stijgt, terwijl het aantal testen per positief geval daalt – de situatie is dus aan het verslechteren en zou kunnen escaleren
– Sporters uit de VS en zeker Colombia zouden obv deze cijfers best in quarantaine gaan wanneer ze in Europa aankomen, àls ze al worden toegelaten.

0
vanSpringel 16 juli 2020 om 16:37

No worry’s. Wielrennen is geen essentiele levensbehoefte. Althans voor de meeste mensen op aarde dan.

0
Fred Postma 16 juli 2020 om 16:48

Agree to disagree van Springel.
Maar misschien heb je daarom ook van Janssen verloren.

0
vanSpringel 16 juli 2020 om 17:17

@Fred
Dat was vals spel de laatste tijdrit !

0
Fred Postma 16 juli 2020 om 17:45

Dat kunnen we niet meer nagaan. Resultaat staat in de boeken.

0
vanSpringel 16 juli 2020 om 23:52

Geschiedenis kent geen tijd Fred. Het is een kwestie van tijd.

0
Fred Postma 17 juli 2020 om 00:44

Uiteindelijk dooft het heelal uit van Springel, als je maar lang genoeg wacht.

0
Robert Rodenburg 17 juli 2020 om 08:42

Zooo, heavy shit zeg.

0
chiller87 17 juli 2020 om 20:05

Btw iemand walsleben zijn strava al eens bekeken? Die vliegt ook bergop. Of zat hij in het wiel van vdp?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone