Arrestatie Mathieu van der Poel niet enige bizarre incident KNWU op WK

Arrestatie Mathieu van der Poel niet enige bizarre incident KNWU op WK

foto: Cor Vos

woensdag 28 september 2022 om 07:00
Analyse

Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat de Nederlandse WK-favoriet in de nacht voor de titelstrijd in een politiecel heeft moeten doorbrengen? Het verhaal klinkt zo ongeloofwaardig dat zelfs zijn ploegmaten dachten dat Mathieu van der Poel een grap maakte toen hij hen vlak voor de start over zijn arrestatie inlichtte. Wie valt er iets te verwijten in dit bizarre incident?

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De wereldkampioenschappen in het verre Australië. Mooi voor de mondialisering van de wielersport. Goed voor de oorlogskas van de internationale wielerunie UCI, maar een drama voor de penningmeesters van de nationale wielerbonden. Van de Nederlandse wielerbond KNWU is bekend dat de financiële situatie de laatste jaren dramatisch is. Noem het gerust een gevolg van het al jarenlange wanbeleid bij de federatie.

Volgens Eurosport bedroegen de kosten van deze trip voor de KNWU zo’n tweehonderdduizend euro. De helft hiervan moest betaald worden aan het hotel: het Novotel op de Grand Parade in Brighton-le-Sands, ten zuiden van Sydney aan het vliegveld. Op een klein anderhalf uur rijden van het parcours in Wollongong.

Australiërs ter plekke vonden het vreemd dat de Nederlandse ploeg zo ver van het WK-parcours ging zitten. Zeker omdat de boeking al vorig jaar op 10 december werd gemaakt en er toen nog voldoende alternatieven waren. Ook Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten vonden dit met oog op de mondiale titelstrijd tegen de chronometers te ver. Zij boekten zelf in de vijf dagen in aanloop naar de WK-tijdrit een appartement nabij Wollongong en meldden zich pas die zondagavond in het oranje-hotel in Sydney.

Op zondag arriveerde ook Mathieu van der Poel. Hij wilde aanvankelijk na de GP Wallonië op de zaterdag nog de Primus Classic rijden, waardoor hij pas na die wedstrijd in de avond de reis naar de andere kant van de wereld boekte. Uiteindelijk reed hij die wedstrijd niet, maar hield hij wel vast aan zijn reisschema. Om de ‘late’ reis zo soepel mogelijk te laten verlopen betaalde hij zelfs een upgrade naar First Class (ticket normaal zo’n 20.000 euro). Op zich moet die reis op een week voor de mondiale titelstrijd ook geen probleem zijn. Jetlag-technisch is een verblijf van zeven dagen voor een topsporter voldoende om aan het tijdsverschil van acht uur te wennen.

Verkouden
In het hotel was Van der Poel ingedeeld op een kamer met Jan Maas. Omdat hij lichtjes verkouden arriveerde, vroeg hij aan bondscoach Koos Moerenhout of hij mocht slapen op een kamer bij zijn vriendin Roxanne. Op die manier kon hij zich ook beter aanpassen aan het tijdsverschil door op een vroeger tijdstip dan zijn ploegmaten die al langer in ‘Down Under’ bivakkeerden naar bed te gaan. Moerenhout had hier geen probleem mee. Hierdoor kon hij juist voorkomen dat meer renners binnen zijn selectie verkouden zouden worden.

Als een dief in de nacht verdwijnt Mathieu van der Poel van het parcours – foto: Cor Vos

Omdat de KNWU in het grote airport-hotel geen speciale gangen had afgehuurd, was het niet vreemd dat de kopman van de Nederlandse ploeg nu op een andere verdieping dan de meeste andere renners lag. Het is overigens helemaal niet vreemd dat er nog andere mensen op eenzelfde gang in een rennershotel liggen. Zelfs in de Corona-Tour van 2020, toen de teambubbels nog héél strikt werden nageleefd, was dit het geval. Zo sliep ik destijds in het Novotel in Voreppe twee kamers naast de latere winnaar Tadej Pogacar.

Waar Van der Poel meteen een goede Mixed-Relay TTT rijdt, blijft hij ook gedurende de daaropvolgende dagen richting de wegwedstrijd in de hotelkamer bij zijn vriendin. Nu leven we anno 2022 en zijn vrouwen rond de koers niet meer zo’n vreemd verschijnsel als in de jaren dat Peter Post, Lomme Driessens en o.a. Jan Raas met harde hand regeerden. Zij noemden vrouwen in een rennershotel vergif voor hun coureurs.

Anderzijds mag je je wel afvragen of het bevorderend voor het groepsproces werkt wanneer de vriendin van een renner tijdens een WK ook in hetzelfde hotel verblijft. Stel dat alle acht renners uit een nationale selectie hun vrouw/vriendin in het hotel zouden hebben en met hen op de kamer zouden slapen. Op die manier kun je nooit een eenheid smeden.

Je kunt erop wijzen dat deze voorkeursbehandeling van de grote kampioenen een evolutie in het wielrennen is. Dat zij speciale privileges hebben. Maar deze kampioenen snijden zichzelf juist in de vingers wanneer ze een halve band met hun ploeggenoten opbouwen.

Zeker binnen een nationale selectie telt dit. Van der Poel is dit jaar immers maar een paar dagen met dit zevental op pad en kent de meeste van deze oranje ploegmaten dus nauwelijks. Dan kan het eigenlijk niet zo zijn dat je de schaarse tijd die je voor een WK hebt, moet verdelen tussen je ploeg en je vriendin. In de dagen voor een WK moet je juist investeren in je nationale team en beseffen dat er op zo’n kampioenschap altijd bijzondere wetten heersen. Als kopman ben je er sowieso het meest bij gebaat wanneer er een eenheid wordt gesmeed.

Plankje
Denk ook aan de Olympische Spelen van vorig jaar, toen Van der Poel veel later dan zijn ploegmaten voor de mountainbike-wedstrijd in Tokio arriveerde. Hij was destijds niet op de hoogte dat het plankje bij de ‘drop’ in tegenstelling tot op de training gedurende de wedstrijddag werd weggehaald. De bondscoach en zijn ploegmaten gaven later aan dat ze het hierover uitgebreid aan tafel hadden gehad. Blijkbaar zat ‘MVDP’ op dat moment ergens anders met zijn gedachten dan bij het gesprek van zijn teamgenoten.

foto: Cor Vos

Dat er lawaai om half elf ’s avonds op de hotelgang is, is natuurlijk uiterst vervelend. Het is volkomen te begrijpen dat Van der Poel boos werd omdat deze kinderen (meisjes van 13 en 14 jaar) ook nog begonnen te klieren door op zijn deur te kloppen. Dat hij, naar eigen zeggen, bij beiden ‘niet heel vriendelijk verhaal’ ging halen, is een logische reactie. Het is achteraf heel makkelijk om te zeggen dat hij iemand van de KNWU of de receptie van het hotel had moeten bellen. Al was dit natuurlijk wel het verstandigste geweest.

De grote vraag blijft wat er zich op die gang op de negende verdieping heeft afgespeeld. Van der Poel beweert dat het alleen bij een woordenwisseling c.q. scheldpartij is gebleven. Als dit het enige is wat er is gebeurd, dan valt hem niks kwalijk te nemen. In de politieverklaring staat echter dat beide meisjes aangeven dat hij hen heeft geduwd. Een van de meiden zou op de grond zijn gevallen, terwijl de ander tegen de wand kwam en een schaafwond aan haar elleboog opliep. Het was in ieder geval voor de meiden (of hun ouders) genoeg reden om het hotelmanagement en de politie te waarschuwen.

Als hij geduwd heeft, dan is Van der Poel in de fout gegaan. Daar is geen twijfel over. Voorlopig is het echter het woord van Van der Poel tegen het woord van beide meisjes. Dat hij voor dit voorval tot vier uur in de nacht in het Kogarah Police Station in een cel heeft gezeten, lijkt misschien overdreven. In Australië gaan ze echter heel serieus met deze aangiftes om. Zeker wanneer jonge meiden deze klacht indienen. Als er een kans is dat beide meiden echt lastig zijn gevallen, dan wordt zo’n voorval uiterst serieus genomen. Zeker ook omdat geweld tegen jonge vrouwen de laatste jaren in Australië onder een vergrootglas ligt.

Van der Poel heeft vanaf zijn hotelkamer na het voorval bondscoach Koos Moerenhout om 22.45 uur gewaarschuwd. Hij is direct naar de kamer van zijn kopman gegaan, maar het leed was toen geschied. Moerenhout heeft vervolgens aangeboden om mee te gaan naar het politiebureau, maar gezamenlijk is de beslissing genomen dat zijn teammanager Christoph Roodhooft van Alpecin-Deceuninck (die in een ander hotel verbleef) en zijn vriendin Roxanne hem daar zouden bijstaan. Toch is het vreemd dat de KNWU niemand van hun delegatie heeft meegestuurd. Van der Poel valt in de periode van het WK immers onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond. Chef de mission Jan van Veen was hier dé aangewezen persoon voor, maar hij verklaart zelf dat hij pas in de ochtend op de hoogte werd gesteld van het incident.

Het is begrijpelijk dat Moerenhout vervolgens besluit om de overige renners/begeleiding van zijn ploeg pas zo laat mogelijk in te lichten. Op die manier kon bij het ontbijt en gedurende de reis naar de start in Helensburgh de focus bij de wedstrijd blijven. We praten immers nog altijd over het WK, de belangrijkste eendagswedstrijd van het jaar. Het was uiteindelijk Van der Poel zelf die zijn ploegmaten vlak voor de start in de camper inlichtte over zijn nachtelijk ‘avontuur’.

Koos Moerenhout – foto: Cor Vos

Rol KNWU
Over de rol van chef de mission Jan van Veen zijn meer vragen. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de hele groep tijdens dit WK. En juist in de organisatie laat de KNWU in deze week, zoals gewoonlijk, weer meerdere steken vallen. Alleen al de incidenten rond de junior-vrouwen op dit WK zijn ongekend.

De ouders van deze 17- en 18-jarige meiden hebben al bij de KNWU aan de bel moeten trekken dat hun kinderen zonder begeleiding van iemand van de KNWU op het vliegveld moesten inchecken voor de lange reis. Uiteindelijk besloot de bond toch nog iemand naar Schiphol te sturen. Maar goed ook, want er bleken liefst negen fietsen niet betaald te zijn voor de lange vlucht. Drie elite vrouwen kregen uiteindelijk de opdracht om tijdens de reis een oogje in het zeil te houden op deze jonge meiden.

In Australië zaten de juniors, die niet de tijdrit reden, anderhalf uur in de auto om in Wollongong te gaan trainen. Daar aangekomen werd ontdekt dat de begeleiders van de bond hun fietsen in het hotel waren vergeten…

En in de koers werden de junior-vrouwen niet bijgestaan door hun bondscoach Loes Gunnewijk omdat zij geen tijd had. Deze taak werd neergelegd bij Peter Zijerveld, tot 2020 in dienst bij de KNWU, die in ‘Down Under’ toevallig aanwezig was omdat hij er familie heeft wonen.

Het zijn incidenten die de wenkbrauwen doen fronsen. Wie de laatste jaren met de KNWU op pad is geweest, weet echter niet anders. Volgende maand is oud-politicus Wouter Bos alweer een jaar voorzitter van de wielerbond. In de gesprekken die hij met diverse stakeholders richting zijn verkiezing had, beloofde hij een harde hand te laten zien. Tot dusver blinkt Bos echter uit in onzichtbaarheid. En zo sukkelt de KNWU verder. En wordt de som van alle beschamende incidenten alleen maar groter.

Dit artikel delen:

144 Reacties

De Dikbilgorgel van Dorestad 25 september 2022 om 22:29

Prima dat de rol van de KNWU in het verhaal wordt betrokken, maar ik heb sterk het idee dat er nu het een en ander wordt uitvergroot om met modder te kunnen gooien. Was het een tijdje geleden niet zo dat een vrindje van de auteur aan de kant werd geschoven als kandidaat KNWU-voorzitter?

Mathieu regelt voor zichzelf en zijn vriendin een aparte kamer onder het mom van een kuchje, zodat hij zich (zoals kennelijk vaker) kan distantiëren van de groep. De KNWU kiest ervoor om daarin mee te gaan, dat is niet per se fout om de redenen uit dit artikel. Vervolgens maakt Mathieu er toch echt vooral zelf een potje van in een situatie op de gang.

Al die andere punten zijn voer voor de evaluatie met renners en hun entourage – als ze al waar zijn in de omvang zoals hier gepresenteerd.

1
Grote Plateau 25 september 2022 om 23:15

Precies, de mensen van de KNWU lagen in hun bed, en op een andere verdieping, omdat VdP elders wou liggen.

Je kunt niet verwachten dat er een KNWU lijfwacht aan de kamer van elke renner staat.

Mathieu kiest ervoor om niemand in te lichten. Enkel Moerenhout, nadat het kwaad al geschied is.

Vervolgens wordt beslist dat Moerenhout in het hotel moet blijven en zijn pemperpapa en slimme vriendin meegaan. Waar hij ook nog even in de cel beland terwijl hij volgens de berichten "gewoon" een PV ging afleggen. Zou hij daar ook tekeer gegaan zijn?

Dat geeft je ook een idee van de verhoudingen binnen Team NL en Team Van der Poel…

-1
Paceline 26 september 2022 om 06:49

Maar gelukkig wel goede koffie!

1
Ouwe Taaie Bask 26 september 2022 om 09:13

Wel een behoorlijke sneer naar de KNWU.. wanbeleid.. etc.
NL domineert het baanwielrennen, vrouwenwielrennen, BMX & veldrijden (samen met Belgen), en we hebben hebben de laatste 5 jaar de beste lichting in met mannnen wielrennen…. Zelfs op de MTB doen we als enige land zonder bergen goed mee.
Zo slecht is het allemaal niet als je naar de feiten van de grote lijnen kijkt… op detail nivo valt er altijd wat te verbeteren natuurlijk.

1
Jean Dumas 26 september 2022 om 12:28

Heb er niet zo’n probleem mee dat Poel met z’n vriendin op de kamer ligt, op een andere verdieping. Maar dan moet je dat eigenlijk als groepsproces vooraf aan iedereen aanbieden.

1
Reus 26 september 2022 om 14:34

Waarom ligt kiest Mathieu ervoor om zelf op een drukke verdieping te gaan liggen ipv op de teamverdieping te blijven en Jan Maas de kamer uit te gooien?

0
VerstandOpNul 26 september 2022 om 21:33

Lijkt me wel heftig voor Roxanne

0
gratemans 26 september 2022 om 14:57

Over VdP is inmiddels wel genoeg gezegd. Ik vind de laatste paragraaf eerlijk gezegd het meest schokkend in dit artikel. Dat getuigt van een dramatisch gebrek aan organiserend vermogen en geen enkele waardering voor de junioren bij de KNWU.

1
Mountainking 25 september 2022 om 18:24

Titels als “chef de mission”, daar gaat het al mis. Dit moeten weer gewoon wielrennersassistenten worden.

0
Renaissance 25 september 2022 om 18:56

In deze column gaat ook van alles mis. Raymond die denkt beter te weten dan Mathieu wat hij nodig heeft voor een grote koers. Die mannen zijn zoveel weg van huis dat het mij zeker bij zulke grote verplaatsingen logisch lijkt dat ze hun vriendin/vrouw meenemen.

-4
Explorer 25 september 2022 om 19:32

@Renaissance, waar baseer jij erop dat een vrouw mee moet. Omdat ze vaak van huis zijn? Iemand die bv op een booreiland werkt gaat 6 tot 9 weken van huis af. En dan weer 3 weken thuis en zo maar door… die krijgt z'n gezin ook niet mee.
Poeleke is daarin niks anders, hij moet werken, want wielrennen is en blijft z'n werk..
Rampetampen en de stad verkennen kan in de vakantie….

Bij het wk voetbal gaan de spelers als team weg en komen de vrouwen op een rustdag. Team gevoel wordt gecreëerd door samen zijn in mijn ogen, but correct me if i am wrong…
Vd Poel was superfit, komt ie daar aan is hij 'wat verkouden'. Wtf…
Daarna moet iedereen stil zijn om 21.00? Je zit in een openbaar gebouw waar tot 22.00 geluid mag worden gemaakt.
Waarom klopt iemand(ik begreep de meiden)op je deur, dat doe je toch niet bij een wildvreemde?

Raar allemaal, in mijn ogen had hij eerder in Australië moeten zijn, tegelijk met de rest. Geen gezeik met liefjes mee, gewoon keiharde voorbereiding en volledige focus.
Nu worden honderd randzaken erom heen aangehaald wat als verschrikkelijke stoorzender werkt. Poeleke en knwu hebben de zaken onderschat.

11
Mwielerfan 26 september 2022 om 21:08

Ik vind dat kerkhoffs wel een punt heeft dat juist met een ander team dan normaal die band smeden meer belangrijk is dan normaal

1
GUY MALFAIT 25 september 2022 om 18:59

Als er echt sprake is van fysieke mishandeling is (verwondingen zullen dit uitwijzen), dan ziet het er niet zo goed uit voor MVDP. Een buitenlander met losse polsen etc.

Wel nog even afwachten, natuurlijk.

0
Viktrodriguez 25 september 2022 om 19:39

Het is natuurlijk ook het geval dat MvdP een niet meer jeugdige volwassen vent van 27 is en de twee tieners minderjarig.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 25 september 2022 om 19:04

Artikel is ok. Kop niet.

0
Handige Harry 25 september 2022 om 19:07

Dat hotel kan zijn deuren wel sluiten, die krijgen er flink van langs in de reviews.

0
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 19:24

Ik heb aanzienlijke hotel ervaring en weet dat groepen zoals deze een hoop complexiteit met zich kunnen meebrengen.

Wat is er tussen hotel en KNWU afgesproken qua rustgarantie en prive verdieping?
Lagen aanvullende gasten zoals vriendin en roodhooft op diezelfde verdieping?
Is de kamerwissel van dhr van der Poel gemeld bij het hotel?
Wist de receptie om die reden dat bij het politiebellen het ging om een van die rustminnende wielrenners, waarover al dan niet afspraken gemaakt zijn?

Let maar op dat ik er niet ver naast zit wanneer alles bekend is.

Ik weet dat groepen er nogal een bende van maken en hooguit achteraf zaken aangeven. Bij een project als ‘wij gaan die gouden plakken hebben’ moet je vanuit de bond iemand dedicated op puur het hotel en de overnachtingen hebben, die elke dag even met het team&hotel communiceert hoe en wat.

1
VerstandOpNul 25 september 2022 om 19:37

In de hoogtijdagen van Froome hadden ze bij Sky iemand die tijdens de Tour zijn hotelkamers even aanpaste: eigen matras en kussen, mobiele airco die zorgde voor gelijke temperatuur, alles wat lichtgevend was afplakken met zwarte tape, enz. enz…

Het leek wat overdreven, maar in vergelijking met de nonchalance waar we vandaag getuige van waren misschien helemaal niet zo gek..

4
Viktrodriguez 25 september 2022 om 19:42

”Ik ga dit hotel aan de andere kant van de wereld en waar ik nog nooit ben geweest een negatieve review geven op internet, omdat mijn favoriete wielrenner zich niet kon gedragen en in deze plek werd gearresteerd.”

Die ”reviewers” opsporen en permanent verbannen van reviews geven.

-1
Deel Koeper 25 september 2022 om 19:57

@Viktrodriguez

Ik ga er vanuit dat reviewsites wel tooltjes hebben om dit soort reviews (massaal, plots opduikend, allemaal negatief of “lollig” , allemaal uit 1 regio) gewoon te verwijderen.

0
Viktrodriguez 25 september 2022 om 20:15

@ Doel Koeper

Ik heb weinig fiducie in reviewsites aangaande foutieve reviews, om heel eerlijk te zijn. Dat is al jaren een matig aangepakt probleem.

-1
WernerFranke 25 september 2022 om 23:01

Daadwerkelijk staan er ondertussen honderden nieuwe 1-sterren reviews, allemaal geplaatst in de laatste 24 uur, met voornamelijk Nederlandse/Vlaamse namen. Wat sneu.

1
de cauwer 26 september 2022 om 06:23

De gefrustreerde Wielerflitsers krijgen zo een naam en gezicht.

0
girardengo 25 september 2022 om 20:03

Ik blijf het een bizar incident vinden. En ook kennelijk een optelsom van factoren.

0
wielervenn 25 september 2022 om 21:49

Ja precies, viel mij ook op

0
meqadon 25 september 2022 om 20:03

Als ik dit zo lees zijn dit toestanden die je zou verwachten in de belgische regering, niet bij de nederlandse wielerbond.

0
Wradley Biggins 25 september 2022 om 20:04

Hoeveel artikels kan je schrijven over een opgave. Je moet al ver scrollen om een artikel te vinden dat niet hierover gaat.

0
FDJ 25 september 2022 om 20:14

Ik kwam al op 10-12. Dit is overigens ook meer een column dan een analyse. Het wordt enorm uitgemolken.

0
Klootje Kriekeljon 25 september 2022 om 22:09

Had er vannacht op moment van gebeuren juist wat meer over verwacht van WF.

1
horsm 25 september 2022 om 20:15

Dit lijkt wel heel erg op wat Zonneveld in de In het Wiel podcast beweerde.

0
Murcia 25 september 2022 om 20:22

Klopt, en net zo bezig om de schuld van de ster te bagatelliseren.

0
Dikke Vrouw 25 september 2022 om 20:27

Dat van matjes spiegel is verwijderd . Dank redactie !

0
AWestie 25 september 2022 om 21:43

Heb je eindelijk eens een punt (niet eentje die heel origineel is maar soit), met nog wat nieuwe informatie, maak je het stuk echt ellenlang. Jammer, Ray, succes gewenst in het offseason.

0
Danny81 25 september 2022 om 22:06

Ander voorbeeld van de stemmingmakerij van Raymond:

“De ouders van deze 17- en 18-jarige meiden hebben al bij de KNWU aan de bel moeten trekken dat hun kinderen zonder begeleiding van iemand van de KNWU op het vliegveld moesten inchecken voor de lange reis. ”

Zelf even inchecken lijkt mij heel normaal voor iemand van 17-18 en is niet plots complexer als de bestemming verder is.

0
Maillot à Pois 25 september 2022 om 22:48

Ja, op zich kan je dat van een 17-jarige verwachten, alleen maken die fietsen het wel wat complexer. Zeker als blijkt dat er niet voor betaald is. Kan me voorstellen dat je als 17-jarige dan even niet weet wat te doen.

5
Urban Accursio 26 september 2022 om 11:44

Nou nee. Het punt is dat je als minderjarige niet zomaar een vliegtuig in komt. Er bestaat iets als een “unaccompanied minor”-status (in luchtvaarttaal een “Um”) waarbij je onder de 18 in je eentje kunt reizen (formeel onder tijdelijk toezicht van de cabin crew) – maar dan moet je nog steeds door een meerderjarige worden aangemeld, waarmee je een toezichtrelatie hebt. Dat kan dus een ouder of voogd zijn, of in bijzondere gevallen een coach (waarbij die uiteraard moet kunnen aantonen dat er een relatie is) maar niet je 18-jarige dinnetje. Er moet bovendien bij het inchecken een geboortebewijs worden getoond.

1
Baroudeur Baroudeur 25 september 2022 om 22:09

Alles aan de kant om Matje maar mooi te praten. Gewoon oerdom, bel de receptie, een verzorger, de bondscoach,… om het even wie en het probleem was opgelost. Het zoveelste voorbeeld dat hij weinig professioneel is. Maar bon, het zal mij worst wezen.

0
froxynoodles 26 september 2022 om 09:54

oordoppen….

0
Cornelius 26 september 2022 om 10:47

Kennelijk vindt niemand het vreemd dat de KNWU een hotel boekt ver weg van het WK-parcours, behalve Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten, die dan maar hun eigen plan trekken. Resultaat: beide dames komen met een titel naar huis.

Minderjarigen, voor wie de KNWU verantwoordelijk is, aan hun lot overlaten, is kennelijk ook heel normaal. Bondscoach die niet bij de koers aanwezig is, moet allemaal kunnen.

Die toestand met MvdP kan overal gebeuren; de KNWU zal er zelfs blij mee zijn, want overal, ook op dit forum, wordt uitsluitend over ‘de zaak van der Poel’ gesproken, waar de KNWU in mijn ogen niets te verwijten valt. Het amateurisme van de KNWU m.b.t. de andere incidenten, genoemd in bovenstaande ‘analyse’, wordt daardoor gemakshalve vergeten. Zo wordt de afgang alsnog een overwinning voor de KNWU.

0
Murcia 26 september 2022 om 10:59

Ik zit er wat anders in, juist de neiging van veel journalisten om de misstap van Mathieu te koppelen aan de fouten van de KNWU irriteert. Dat die veel blunders maken heb ik eerder aangegeven hier maar dat doet niks af aan de stupiditeit van Mathieu en diens entourage in deze zaak. Dat vervolgens bijna elke journalist bezig is om van der Poel wat uit de wind te zetten en de aandacht alleen maar op de bond wil hebben zorgt voor gekromde tenen bij mij.

4
Cornelius 26 september 2022 om 11:44

@Murcia Het koppelen van het MvdP-incident aan het KNWU-amateurime valt inderdaad te betreuren. Ik zou liever zien dat in het MvdP-incident de KNWU niet (of hooguit terzijde) genoemd zou worden. Het KNWU-amateurime, dat scherp afsteekt tegen de professionaliteit in het hedendaagse wielrennen, zou eigenlijk veel meer aandacht moeten krijgen in de media als een ongerelateerd, maar wel veel serieuzer probleem. Helaas, de realiteit is dat MvdP verkoopt, de falende KNWU niet.

1
speervanger 26 september 2022 om 22:41

Zouden ook gewoon een stel kinderen van iemand die daar toevallig in het hotel waren om de wedstrijd te kijken die toevallig MvdP zagen en hun kinderen opdracht gaven om herrie te maken, denk aan psv fans bij het hotel van de rangers, Schotse fans! Of Ajax fans die het hotel van Juventus snachts trakteren op een vuurwerk show, alles om de concurrent te storen denken ze dan.

0
Maillot à Pois 26 september 2022 om 23:03

Het is heel onwaarschijnlijk dat ze daar voor het wielrennen waren. Het hotel ligt immers meer dan een uur van het parcours en vlakbij een strand. Dus hoogstwaarschijnlijk mensen die op strandvakantie waren.

1
speervanger 26 september 2022 om 23:41

Een uur in Australië……

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 25 september 2022 om 18:48

Wellicht wf-editor die de kop heeft bedacht.

-1
Klootje Kriekeljon 25 september 2022 om 22:13

Goed om te zien dat de teneur vrij kritisch is over VDP en KNWU.

-1
DeGroteMolen 25 september 2022 om 21:09

De advocaten van de Roodhooftjes en MvdP zullen wel een flinke claim indienen tegen de lokale politie. Iemand een halve nacht opsluiten voor wat schelden kan niet uiteraard. Ben benieuwd of het bij nader inzien toch geen ‘schelden met handjes’ was.

-2
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 22:09

Dat kan nog wel een ding worden als de tieners voet bij stuk houden en MvdP glashard blijft ontkennen, voor beiden terecht dan wel onterecht. Dan kan je in principe niet ‘schikken’, blijft de zaak open staan en kan hij wellicht even niet weg daar?

-1
RefleX 25 september 2022 om 22:40

Hoe weet jij zo zeker dat dit niet kan? Jij kent de Australische wetgeving? Zelfs in Nederland is het prima mogelijk om iemand op verdenking van het mishandelen van twee minderjarige meisjes mee te nemen ter verhoring. Dat het nu eenmaal enkele uren duurt voor het proces is doorlopen gebeurt in de echte wereld. In Australië zijn de wetten hieromtrent zelfs nog strenger.

Voor zover mij bekend hebben sporters geen diplomatieke onschendbaarheid.

0
Mystery Rider 26 september 2022 om 04:06

We zullen het dinsdag na de hoorzitting hopelijk snel weten – ik ga uit van de veronderstelling dat het hotel op elk uiteinde van de gang een camera heeft die het doen en laten van hotel gasten in de gang vastlegt.

Dan weten we meteen of het enkel een verbaal incident is geweest en hoeven we alvast niet verder meer te gissen!

0
Walter Van den Reeck 25 september 2022 om 20:18

vreemde reacties hier allemaal, moest het jullie overkomen wordt er moord en brand geschreeuwd, die kinderen zijn in de fout gegaan, zij hebben mvdp bewust geprovoceerd en niet omgekeerd, als je dan wordt gecorigeerd of nog erger een dreun krijgt moet je niet komen zeiken, als ik op vakantie hetzelfde meemaak ga ik ook geen verhaal halen bij de receptie maar handel ik dit zelf af, dit is de wereld op zijn kop

-3
Murcia 25 september 2022 om 20:40

Je eerste bericht hier gebruiken om geweld tegen minderjarige meisjes goed te keuren is een opvallende keuze moet ik zeggen.

0
Romāns Vainšteins 25 september 2022 om 20:52

Ja, jij geeft dreunen aan mensen die daar verder niet over moeten zeiken?

1
Marcel de Gendt 25 september 2022 om 20:59

Er is een groot verschil tussen "iemand aanpakken" met een duw of iemand stevig bij de arm pakken, en minderjarige meisjes een dreun verkopen.

Het eerste is wat mij betreft dikke prima als correctiemiddel (ik ben wat dat betreft van de oude stempel en vind dat echt wel OK), het tweede komt vooral wat zielig over.

0
RefleX 25 september 2022 om 22:34

Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar als volwassene blijf je van minderjarige kinderen af. Je gaat kinderen niet “Corrigeren of een dreun geven”. Daarbij niet gezegd dat VdP dit heeft gedaan uiteraard maar puur een reactie op jouw ongepaste uitspraak.

0
sus 26 september 2022 om 11:18

Uw wereld op zijn kop zal je bedoelen, je houdt je handen van andermans kinderen. Tot je het kind van de verkeerde eens een duw of klap geeft.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone