Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK

vrijdag 10 mei 2019 om 08:54
Mathieu van der Poel maakt volgende week besluit bekend over WK

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft de knoop doorgehakt. Hij weet, na overleg met zijn ploeg Corendon-Circus, of hij het WK op de weg gaat rijden aan het einde van dit seizoen. Alleen maakt hij dat volgende week pas bekend.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“We hebben beslist, maar we gaan het nog niet bekendmaken”, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad tijdens de Belgian Mountainbike Challenge. “Het programma van Mathieu wordt volgende week bekendgemaakt”, voegde ploegleider Christoph Roodhooft daar aan toe.

Keuzes
De revelatie van dit klassieke voorjaar moet wel enkele grote keuzes maken. In september en oktober zijn diverse wedstrijden die hij zou kunnen rijden: het WK mountainbike in Canada (1 september), de wereldbeker mountainbike in Amerika (8 september), de eerste wereldbeker veldrijden in Amerika (14 september), het WK op de weg in Yorkshire (29 september) en/of het olympische testevent in Tokio (6 oktober).

Bondscoach Koos Moerenhout heeft al meerdere keren laten weten Van der Poel graag mee te nemen naar Yorkshire. “Het is een parcours wat hem op het lijf geschreven is. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij heb”, zei Moerenhout onlangs nog.


Dit artikel delen:

17 Reacties

mtber_1978 10 mei 2019 om 09:00

Zolang het maar niet een opgelegde verplichting wordt.
Ik hoop wel dat hij het mtb-en en veldrijden voorrang blijft geven.

0
west 10 mei 2019 om 09:01

Dus ja, anders maak je er geen vooraangekondigd quasi-persevenement van..

0
kielabokki 10 mei 2019 om 09:08

Ja dus.

0
Barry Batsbak 10 mei 2019 om 09:25

De verzamelde concurrentie zit nu een week lang met samengeknepen billen. Best sneu…

On topic; ik kan me niet voorstellen dat hij het test-event laat schieten, alles staat momenteel in het teken van de OS. Maar hij rijdt nu voor de scherpte ook een koersje voor hij in Albstadt aan de wereldbekers begint. Het WK zou voor VdP dat koersje voor het test-event kunnen zijn. Als hij ergens start, start hij om te winnen. Of het nou het WK is of een 2.1 koersje ergens in de polder dus in dat opzicht maakt het weinig uit. Ik denk dat hij gaat. En het zou me niet verbazen als hij in het oranje vertrekt en in de regenboog terugkomt.

0
Dolledriesoldebroek 10 mei 2019 om 09:32

Bij een ja beloof ik bij deze plechtig dat alle heuvels van yorkshire er onder komen te staan met een wegschildering van het portret van king matthieu!

0
HSV 10 mei 2019 om 12:19

Hou ik je aan. A la Yves Lampie in RVV of PR?

0
Dolledriesoldebroek 11 mei 2019 om 06:37

Nee haha, dat waren lelijke stickers! A la de portretten van tom en bauke in de tour van vorig jaar

0
koos verrek 10 mei 2019 om 09:35

Zou idioot zijn mocht de topfavoriet niet starten

0
Imbatido 10 mei 2019 om 09:54

Ik verwacht dat hij geen WK op de weg gaat doen. Zijn doel is Tokyo 2020, daarom kan ik me niet voorstellen dat hij het test-event laat schieten. Ik denk dat hij het WK mountainbike gaat doen, daarna een rustperiode neemt, dan het Test Event doet en daarna het veld induikt. Dan kan hij zijn normale voorbereiding aanhouden richting 2020.

Als hij het WK mountainbike rijdt, en daarna vorm moet behouden/aanscherpen voor het WK weg, en dan het Test Event nog rijdt, dan mis je veel van het cross-seizoen. Als Wout het WK al laat schieten kan ik me niet voorstellen dat Mathieu dat er naast zijn mountainbike seizoen nog bij doet.

Net als dat Roubaix nog iets voor de toekomst is denk ik dat hij het WK weg ook nog even laat wachten. Met zijn kwaliteiten kom je praktisch elk jaar een parcours op maat tegen. Zijn ploeg (en Adrie) nemen doorgaans verstandige beslissingen, dat zullen ze nu ook wel doen.

0
Marszzz 10 mei 2019 om 10:02

Ja, want de wens is vader van de gedachte

0
girardengo 10 mei 2019 om 11:17

Om twee redenen lijkt het me minder verstandig. In de eerste plaats gaan dan drie disciplines door elkaar heen lopen. Lijkt me teveel van het goede. In de tweede plaats levert een eventuele regenboogtrui volgend jaar veel druk op. Hij moet dan met Tokio bezig zijn, maar wordt aan alle kanten onder druk gezet om op de weg te starten en zijn trui te tonen. Die combinatie klopt niet. Wat hij kiest moet hij overigens zelf weten;-)

0
velovibes 10 mei 2019 om 12:19

Mocht hij het WK mountainbike winnen dit jaar, wat zeker niet onmogelijk is, zou hij toch gek zijn om niet het WK op de weg te rijden om een absoluut unieke prestatie te kunnen behalen die hoogstwaarschijnlijk minimaal een generatie niet meer herhaald zal worden.

0
Thomas Hermans 10 mei 2019 om 22:41

Zal niemand anders meer lukken om 3 truien in 1 jaar te pakken

0
HSV 10 mei 2019 om 12:51

Op Instagram zag ik via Corendoncircus dat hij nu alweer 2 minuten voorsprong heeft in de bemc2019. Haha.
En ik denk dat hij op de weg gaat rijden. Zodra hij zich gekwalificeerd weet voor de OS denk ik dat hij meer ruimte in zijn hoofd heeft voor de weg en de rest. Vermoedelijk gaan ze ervanuit dat het gaat lukken met die kwalificatie dan is die test eigenlijk al minder belangrijk dan het wk op de weg.

0
Baik-Baik 10 mei 2019 om 18:39

Je hebt mensen zoals kielabokki die Mathieu niet zijn plezier gunt… Ik quote maar: ,,Puur qua plezier staan mountainbike en veldrijden voor mij nog altijd hoger dan de weg”, 

0
lauran 11 mei 2019 om 09:15

WK mountainbiken, WK wielrennen en het test event in 5 weken tijd lijkt me goed te combineren. Test-event zit ook geen echte druk op lijkt me en zal dit een jaar later enig verschil gaan maken in zijn uitslag? Zou er dit jaar in zijn cross seizoen geknipt worden? Hier is weinig meer voor hem te behalen na een ZEER succesvol 2018/2019. Drie keer een regenboogtrui ligt zeker in zijn bereik en zou UNIEK zijn!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone