Mathieu van der Poel lijdt nederlaag in Gavere: “Ik kan niet altijd alles winnen”
foto: Cor Vos
zondag 13 december 2020 om 16:23

Mathieu van der Poel lijdt nederlaag in Gavere: “Ik kan niet altijd alles winnen”

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst sinds december 2019 een nederlaag in het veld moeten incasseren. Tom Pidcock bleek in de Superprestige Gavere te betere van de wereldkampioen. Lees hier de volledige reactie van Van der Poel op zijn tweede plaats.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben wel tevreden. Ik denk dat Pidcock vandaag heel erg sterk was. Hij was vrij indrukwekkend, zeker op de loopstukken. Ik moest heel diep gaan om te volgen en voelde al snel dat zijn tempo enorm hoog lag, dus ik denk dat vandaag tweede het hoogst haalbare was.”

Een paar rondes voor het einde nam Pidcock afstand van Van der Poel. “Op dat loopstuk deed hij mij echt pijn en ik maakte een foutje daarna, en daar moest ik van bijkomen. Ik was ook niet super hersteld van gisteren. Ik rijd een goede wedstrijd, alleen was er iemand sterker. Voor mij heeft dit niet veel gevolgen. Ik kan niet altijd alles winnen. Ik stuit vandaag op iemand die beter. Ik denk dat ik tevreden zijn met een tweede plaats.”

Volgende week wacht de Wereldbeker in Namen, waar Pidcock een klimparcours op zijn naam vindt. Dat vindt Van der Poel ook. “Dat denk ik zeker. Volgende week is hij zeker een van de kandidaten. Hij was vandaag enorm sterk en ik verwacht hem volgende week ook op de voorposten.”

“Uiteraard had ik liever twee op rij gescoord, maar ik kan er vrede mee hebben als ik door iemand beter wordt geklopt. Vandaag had ik vaak het gevoel dat het niet sneller mocht gaan, dus het was afzien en bijten vandaag. Hopelijk brengt dat een betere vorm.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 december 2020 16:34
En terecht, soms kan je ook niet winnen en daar gaat hij sierlijk mee om.

Wel gevaarlijk hoor om het "tevreden" woordje te gebruiken. Was hier een poos niet toe gestaan :-p
13 december 2020 17:19
Toppers zijn altijd eerlijk wanneer ze op waarde worden geklopt. Cross goed en helder geanalyseerd door Matthieu.
13 december 2020 17:33
Dit is het begin van het einde.
    13 december 2020 17:41
    Of het einde van het begin. (vrij naar Churchill)
    13 december 2020 17:57
    MvdP is dan ook al 25. Nog knap dat hij zo lang mee heeft gedaan aan de top.
13 december 2020 18:18
De Mathieu van dit jaar die ook af en toe "verliest" vind ik stiekem veel leuker.
13 december 2020 18:34
Zo is dat, eerlijk antwoord. Geen politiek correct geneuzel gelukkig.
13 december 2020 21:27
Mathieu lijkt wat beter tegen zijn verlies te kunnen dan 4 jaar terug..

Grandioze prestatie van Pidcock zeg.. Dat laatste stuk rijden terwijl MvdP achter je aan dendert, dat lijkt me zenuwslopend...
13 december 2020 23:50
@redactie: toch weer aardig wat tikfoutjes vandaag. Ik heb geen zin om in alle artikelen te reageren, maar hier zijn ze voor dit stukje: "Ik stuit vandaag op iemand die beter. Ik denk dat ik tevreden zijn met een tweede plaats.”
    14 december 2020 05:51
    Reageren op.
    14 december 2020 10:06
    misschien is het een letterlijk citaat van vd Poel ...
    14 december 2020 13:14
    @Kelder: ik ben dan ook niet in dienst van een 'journalistiek medium'. Desalniettemin dank voor de les Nederlands.

    Ik vind het gewoon slordig dat er in toenemende mate vrijwel in artikelen op Wielerflits taalfouten staan. Niet zo gek toch?

Reacties zijn gesloten.