Van der Poel kon niet diep gaan: “Beter nu dan zondag”

Van der Poel kon niet diep gaan: “Beter nu dan zondag”

foto: Cor Vos

woensdag 31 maart 2021 om 17:05

Mathieu van der Poel stak op vijftig kilometer van de finish zijn neus aan het venster, maar liet zich snel terug uitzakken. In de finale beperkte hij zich tot werken voor Tim Merlier. “Nee, ik speelde geen verstoppertje. Ik had de benen niet. Maar daar trek ik geen conclusies uit voor de Ronde van Vlaanderen.”

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

“Ik voelde het al vrij vroeg”, was de eerste reactie van Mathieu van der Poel in de mixed zone in Waregem. “Het draaide in het begin al niet goed. Het was echt niet mijn dag. Of het aan de warmte lag? Dat zou kunnen. Ik heb dat niet graag. Eten en drinken heb ik in elk geval voldoende gedaan. Daar lag het niet aan.”

Van der Poel was best luchtig in zijn reacties. “Ik stak vandaag wat geld in de parkeermeter”, kon hij er om lachen. “Maar ik was zeker niet de enige. Ook Julian Alaphilippe kwam me onderweg vertellen dat hij geen stuiver waard was. Ook ik kon niet afzien. Op de Hotond wist ik het al. Daar moest ik snel op mijn eigen tempo terugvallen. Beter vandaag dan zondag, denk ik.”

De kopman van Alpecin-Fenix wilde er ook conclusies aan vastknopen. “Ik kan zoiets ondertussen wel plaatsen. In de finale heb ik nog mijn best gedaan in functie van Tim Merlier. Mooi dat hij nog naar het podium sprint. Maar waarom zou mijn minder presteren van vandaag een voorbode zijn voor zondag? Kijk naar Van Aert. Die was ook niet top in E3 Saxo Bank Classic, maar dan zie je hem twee dagen later wel op overtuigende manier Gent-Wevelgem winnen. Zondag zal het trouwens ook minder warm zijn dan vandaag.”

“Wat er de komende dag nog op het programma staat? Dat moet ik nog bespreken met mijn trainer. Ik vermoed af en toe een prikkel om de benen op spanning te houden.”

Dit artikel delen:

93 Reacties

Davide Lappartiente 31 maart 2021 om 19:58

Merlier is er vet mee!

0
Jooop 31 maart 2021 om 20:31

Niet echt slimme jongens die Belgische renners. Van Aert al zo onnozel om bij te tekenen bij JV en Merlier die zich laat verleiden om bij Van Der Poel in de ploeg te gaan rijden. Wanneer gaan ze nou eens beter luisteren naar de wielercommentatoren.

0
Sjaak P 31 maart 2021 om 21:08

Wat zeggen die commentatoren dan?

0
boehoe 31 maart 2021 om 20:11

Of een jaar of 8-

0
Pietspeed 31 maart 2021 om 20:27

Mag het een keer een onsje minder? MVDP ligt min of meer vanaf z’n prille jeugd onder een vergrootglas. Rijdt de laatste jaren non-stop, en wint dan ook nog eens veel. Dat schept een enorm verwachtingspatroon. Om elke keer weer de beste te moeten zijn is nagenoeg onmogelijk, onmenselijk. Bovendien staat de concurrentie van het steeds groter wordende profpeloton evenmin stil. Bijna elke koers was dit jaar om je vingers bij af te likken… koers, koers en nog ns koers. Wat Van Baarle en Asgreen laten zien, is ook pure wereldklasse. Maw, er rijden nog weinig koekebakkers rond. Btw, Van der Poel rijdt voor een pro team…

0
Barry Batsbak 31 maart 2021 om 20:27

Mensen die “enigste” schrijven zijn af.

0
Adorni 31 maart 2021 om 20:44

Gohja, ik zou er mij niet druk in maken. Wie weet wat hij afgelopen dagen gedaan heeft van training.

0
Gelei 31 maart 2021 om 21:03

Pff, madeliefje. Roger zou nog 100km gaan bijtrainen zijn om aan de temperatuur te wennen. ;-)

0
Schollekop 31 maart 2021 om 21:08

Flip en Matje die niet beter konden vandaag? Dat is me net iets te toevallig. Beiden hebben zich dus ingehouden met het oog op de Ronde.

0
Frank V 31 maart 2021 om 21:17

@wf
Ik ben blij dat jullie een reactie van MVDP hebben kunnen bemachtigen maar ik vind het ook wel een beetje onrespectvol tegenover de winnaar van de koers om hem nu letterlijk naar de zijkant te verschuiven en het MVDP-interview als frontpageverhaal in te stellen. (Ook als het afhaken van MVDP meer het onderwerp van de dag is.)

Principieel gezien kan dat volgens mij niet. Je mag toch niet vergeten wat jullie rol in de wielercommunity is. Voor Van Baarle is het winnen van Dwars door Vlaanderen een mijlpaal in zijn carrière en dikke exposure die hem nu toch voor een deel door de neus geboord wordt op de dag dat hij diegene is die de koers wint.

0
Etika 31 maart 2021 om 21:34

Principieel gezien hoor je deze opmerking eerst onder het artikel over Van Baarle te schrijven.

0
Michelangelo 31 maart 2021 om 22:06

Edit redactie: Graag inhoudelijk reageren

0
Gitan 31 maart 2021 om 22:16

En dan heb je een winter lang jouw analyses over hoe Sanne Cant toch nooit échte wereldtop is geweest?

0
Romāns Vainšteins 31 maart 2021 om 22:32

Dat komt ook wel een beetje omdat van Baarle een beetje een vaatdoek is qua tekst en uitstraling, het is nou niet echt een poster boy maar een enorm hardwerkende, gesloten kerel die voor zichzelf meer te bewijzen heeft dan de omgeving. Zijn hipste happening is dat hij dezelfde puffer als Froomey heeft en zijn mooiste quote ‘Chris moest heel erg hoesten toen hij heel hard de berg op reed, dan weet je dat hij zo’n ding nodig heeft’. Iets wat trouwens helemaal niet meer aan bod komt nu de een niet meer en de ander wel lekker gaat, by the way.

Maar tuurlijk is deze site mvdpwappie zelf het artikel over Greg&Ollie hebben ze er weer eentje weten te vinden waar ook hij op staat, het is eigenlijk komisch die obsessie.

0
Frank V 31 maart 2021 om 22:41

Die "obsessie" heeft (zoals met de foto van Greg en Olli) ook wel externe effecten bij het publiek. Ik zag deze winter een redacteur van WF "Pak jij ze daar ook zo in" reageren onder een instagramfoto van MVDP op trainingsstage. Ik vraag me af of dat nu gewoon 'moderne journalistiek', supporterschap of beitelen aan de weg naar meer toegankelijkheid is.

lees nu je edit Romans Vainsteins: Ik verzet me tegen een dubbele standaard wanneer ik 'm zie. Deze niet, fijntjes opgemerkt.

Voor wie niet mee is: Van Baarle heeft ook salbutamol puffjes.

0
Derierre de la course 31 maart 2021 om 23:22

@RV Van Baarle is best wel een benaderbare gozer en altijd wel in voor een praatje. Maar kleurt verbaal inderdaad zelden buiten de lijntjes. Beetje als Teunissen. Wat hem wel onderscheidend maakt is uiteraard zijn snor! Valt me tegen van je dat je die gemist hebt.

0
oscarito1908 1 april 2021 om 00:04

Heb zelf ook een puffer. Maar dan een zwaardere. Symbicort, oftewel cortisonen met budesonide. Ik zou willen dat ik hem niet nodig had. Maar presteer toch 5 procent minder dan degene zonder.maar heb ook al 30 jaar astma.

0
Merlinappa 1 april 2021 om 08:16

50% van het peloton heeft een puffertje. Misschien Mathieu, Wout, of Flippie ook wel. Zo lang je niet 30x achter elkaar gaat inhaleren zoals ene Chris is er weinig aan de hand.

0
Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 08:34

Misschien zelf ook een keertje aanschaffen dan.

0
VerstandOpNul 31 maart 2021 om 21:35

Zondag wordt het 14 graden met een waterig zonnetje.. Echt Mathieu-weer..

0
Wildebert 31 maart 2021 om 22:11

Houd het net als Ballerini op te diep gegaan in die monsterescape in de Tirreno. Was mss ook niet goed voor zijn zelfvertrouwen die ineenstorting op het einde. Hoop dat ik het mis heb.

0
Wim Kruithof 31 maart 2021 om 23:15

reusjen en Barry, +1 mooi.

0
Staf V 1 april 2021 om 02:14

OK, Mathieu is een grote kampioen, maar dat theatraal gedoe alsof hij doodgaat mag hij stilaan achterwege laten, is er niemand die hem dat durft vertellen dat het zo een beetje …. over komt.

0
reusjen 1 april 2021 om 21:55

Flores, na een komma komt een spatie, altijd!

Heb je een bron van dat interview, of andere bronnen, waar je het gevoel dat er heibel is bij de ploeg op baseert?

0
wielrenner 1 april 2021 om 06:46

WE GAAN HET WEL ZIEN

0
Carlo12 1 april 2021 om 07:23

Ben ook wel eens niet vooruit te branden en de volgende dag gaat ie weer als een speer. Gewoon afwachten geblazen, niemand die het weet. De magie van het presteren.

0
flores 1 april 2021 om 09:25

Ik durf een weddingschap aan te gaan, met de hier onnozele berichtjes schrijvers.
Wie durft?, inzet 100 euro. Ik zeg,Mathieu zondag niet bij de eerste drie.
We zien ons hier nog wel, en jullie komen mij nog gelijk aan het geven, over wat ik hier over hem geschreven heb. Als fan van hem,hoop ik dat niet,maar zo gaat het wel gebeuren. E n voor de diegene ,die het over mijn leeftijd had, die moet ik een compliment geven, ik ben 85 jaar en niet dement,bij mijn volle verstand om te zien wat voor een wielerkennis hier reageert.

0
Merlinappa 1 april 2021 om 10:12

De kans is procentueel gezien natuurlijk altijd groter dat ie niet bij de eerste drie rijdt dan wel. Beetje laffe weddenschap.

0
reusjen 1 april 2021 om 22:08

Is dat een weddingschap op basis van huwelijkse voorwaarden of op basis van gemeenschap van goederen?

0
girardengo 1 april 2021 om 21:37

Kleurrijke figuur dus.

0
reusjen 1 april 2021 om 22:05

***Knuffel***

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone