Mathieu van der Poel: “Komende drie ritten moeten mij wel liggen”

maandag 7 juni 2021 om 12:46
Mathieu van der Poel: “Komende drie ritten moeten mij wel liggen”

Mathieu van der Poel zien we niet vaak op een tijdritfiets - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel opende zijn eerste Ronde van Zwitserland met een 25e plaats in de openingstijdrit. De Nederlandse veelvraat van Alpecin-Fenix heeft als doel om een etappe te winnen in de Zwitserse WorldTour-ronde en daarbij kijkt hij vooral naar rit twee, drie en vier, zo laat hij het AD weten.

“Het is een discipline waar ik niet op train – Ik heb voor het eerst op mijn tijdritfiets gezeten sinds de BinckBank Tour van vorig jaar – dus dan is het heel moeilijk om tegen de specialisten iets te laten zien”, blikt hij terug op de chrono. “Na een hoogtestage is het toch altijd afwachten hoe het gaat. Maar ik ben wel tevreden met het gevoel. Ik kon mijn eigen tempo goed vasthouden.”

Deze week wil Van der Poel in voorbereiding op de Tour de France en de Olympische Spelen proberen om een etappe te winnen. En de dagen die hem op het lijf geschreven zijn zitten vooral in de eerste helft van het parcours. “Het is duidelijk dat ik hier ben om proberen een rit te winnen. De komende drie ritten moeten mij wel liggen. Daarna gaat het iets te veel de bergen in en dat is te lastig voor mij. We gaan zien hoe het loopt.”

Hoewel de Tour snel voor de deur staat denkt Van der Poel nog niet echt aan La Grande Boucle. “Ik ben nu vooral met deze Ronde van Zwitserland bezig. De Tour zal pas echt beginnen spelen als ik daar ben.” Er is een andere wedstrijd die wel door zijn hoofd spookt, zegt hij nog tegen de NOS. “Het enige waarmee ik af en toe bezig ben, dat is met de Spelen. Daar betrap ik me wel op.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 7 juni 2021 om 12:52

Die heeft duidelijk het routeboek bekeken.

Reiger 7 juni 2021 om 14:14

Haha zoals verwacht toch?

marcbolhoven 7 juni 2021 om 12:56

heeft hij in de tirreno niet op z’n TT fiets gereden?

madeinstars 7 juni 2021 om 12:57

Die tijdrit heeft ie op de MTB gedaan.

Pietspeed 7 juni 2021 om 14:23

Klopt, maar in de Binck Bank Tour ging het om het echie. Die ronde wilde hij waarschijnlijk perse winnen. Werd ook 5e daar. Tirreno was uitrijden en zal m wel niet zo in het geheugen meer liggen oid. Geloof exact 50/km p/u, dus behoorlijk langzamer dan gisteren.

SpeedyLegs 7 juni 2021 om 14:06

MvdP eindigde op slechts 8 seconden van TD. Kun je nagaan als hij zich er de komende tijd op zou toeleggen. Dan laat hij TD ver achter zich.

Aart van Woud 7 juni 2021 om 15:57

TD gaat niet meer groeien in vorm volgens jou?

JTR 7 juni 2021 om 17:18

Natuurlijk gaat TD nog beter worden. Met een beetje kennis van zaken echter, zal een ieder weten dat hij nooit en te nimmer op de OS een gouden medaille gaat halen. Never nooit niet !

Headlines

Materiaalzone

Populair