Mathieu van der Poel imponeert wederom in Diegem

zaterdag 30 december 2017 om 21:04
Mathieu van der Poel imponeert wederom in Diegem

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Mathieu van der Poel heeft een indrukwekkende overwinning behaald in de avondcross van Diegem. De Europees kampioen was wederom een klasse beter dan wereldkampioen Wout van Aert.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel valt in de eerste ronde
De beste start in deze door kunstlicht gekleurde cross was weggelegd voor onze landgenoot Lars van der Haar. Wereldkampioen Wout van Aert had zijn start eveneens niet gemist. Topfavoriet Mathieu van der Poel zat in vierde positie, toen hij plots brutaal in aanraking kwam met een paaltje langs de kant van het parcours. De fysieke schade viel al bij al mee, maar Van der Poel zakte wel terug naar de twintigste positie, op een vijftiental seconden. Vooraan legde broer David de boel een tijdje lam.

Van Aert was niet zinnens om er een razendsnelle openingsronde van te maken. De wereldkampioen liet het kopwerk aan Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, om er dan aan het einde van de eerste ronde toch vandoor te gaan. Van der Poel volgde dan nog steeds op vijftien seconden, maar hij won wel posities in. Het tempo bij de Europees kampioen was duidelijk een pak hoger en na twintig minuten wedstrijd waren de twee bij elkaar. Een mooi duel tussen de twee kampioenen leek in de maak.

Versnelling op Regimentsberg beslissend
Maar Van der Poel wilde het tempo liever niet laten zakken. Net voor de helft van de wedstrijd plaatste hij een indrukwekkende versnelling op de lastige Regimentsberg. Van Aert had vandaag niet zoveel explosiviteit als Van der Poel in zijn benen en moest meteen een achttal seconden toegeven. Opvallend genoeg verloor Van Aert in de daaropvolgende ronde maar weinig extra terrein op de eenzame leider.

Een kwartier voor het einde brak de veer bij de wereldkampioen echter definitief, toen Van der Poel opnieuw hard tekeerging op de Regimentsberg. De genadeslag was een feit. Aan de aankomst eerde Van der Poel zijn Stevens-fiets nog, waar hij vandaag voor het laatst mee reed, door hem in de lucht te steken.

Superprestige veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 6: Diegem

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 55s
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) op 1m41s
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 2m18s
5. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Betfirst) op 2m28s
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) op 2m30s
7. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon) op 2m36s
8. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon) op 2m51s
9. flag-cz Michael Boros (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m55s
10. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) op 3m15s

Dit artikel delen:

49 Reacties

mark vv 30 december 2017 om 21:10

Was te verwachten. Gisteren zijn eigen goed bespaard. Grote Klasse weer.

0
jkjustin 30 december 2017 om 21:13

Lars heeft nog een lange weg te gaan als hij goed wilt presteren op t WK

0
delgado 30 december 2017 om 21:14

Geweldige demonstratie. Op zo’n lastig en vrij technisch intervalrondje is het gewoon een genot om hem bezig te zien.

En wederom dank aan Wout (en in mindere mate Mathieu om tegen dat paaltje te rijden) om er 40 minuten lang toch een best spannende cross van te maken.

0
Pantani77 30 december 2017 om 21:22

55seconden inclusief paaltje en gat dat hij daarna moest dicht rijden

0
Stenalic 30 december 2017 om 21:27

Leuke cross toch altijd. De suprematie van VdP duurt voort. Enorm sterk na een slecht begin. Wout wel sportief zoals altijd.

Verder een knappe 5e plek van Meisen. Wat is er aan de hand met Michael van tournhout? Die lijkt vooral in gevecht met zichzelf.

0
itty 30 december 2017 om 21:29

Tis gene gewone he

0
G99prblms 30 december 2017 om 21:37

Hij heeft echt af en toe een nederlaag nodig lijkt wel. Daarna gaat hij altijd écht tekeer.

0
UrbanSteel 30 december 2017 om 21:47

Dikke proficiat voor Mathieu en Wout en veel respect voor deze twee geweldenaren.

0
marehoek 30 december 2017 om 21:57

Wat een demonstratie van Mathieu, bijna niet menselijk.
Heeft ontzettend veel supporters in het Belgisch rijk.

0
molovin 30 december 2017 om 21:57

Stel eens voor dat Van Aert zich vanaf komend voorjaar/jaar voornamelijk op de weg zal richten. Niet eens onrealistisch aangezien hij daar echt wel het talent voor heeft. En het vanaf volgend jaar echt steeds maar als voorbereiding op het voorjaar gaat beschouwen. Dan wordt het echt 3 jaar tot 2020 een one-man-show. Want wie van de jongeren gaat VDP ooit bedreigen? Iserbyt zie ik dat nooit doen, dat is een soort Van der Haar renner met idem plafond. Pidcock? Lijkt me echt nog te jong.

0
DeGroteMolen 30 december 2017 om 22:05

Prachtige wedstrijd! Van der Poel weer zeldzaam sterk en zeer gebrand op de overwinning. Wat een verschil met gisteren.

0
WernerFranke 30 december 2017 om 22:07

@molovin
Pidcock wil naar de weg.

0
Kelder is de Man 30 december 2017 om 22:10

Itty
Of gewoon gene..

0
Beekman 30 december 2017 om 22:17

Voor degene die nog twijfelen, geen discussie mogelijk. En gisteren, dat was niet meer dan de kruimels weg geven in een "kermiskoersje" Maar sommigen geloven hier zeker ook nog in Sinterklaas met hun reacties.
Wel weer geergerd aan het commentaar van Wuijts, was voor het einde alweer bezig met de wedstrijd van morgen of hij daar wellicht kon verliezen, daar staat hij gewoon op te wachten.

0
delgado 30 december 2017 om 22:32

De ontlading bij Mathieu sprak boekdelen dat gisteren niet zomaar een weggevertje was, maar dat ie simpelweg het tempo van Wout niet aankon. Dan doet het altijd deugd in het kopje om nadien meteen weer de bevestiging te krijgen dat je nog steeds de baas bent.

0
Taliesin 30 december 2017 om 22:34

Ik vond de reactie van Van Aert naderhand in het flash interview typerend en enigszins verontrustend. Erg gelaten. Als hij zich nu ook al moet neerleggen bij wat echt overdonderende suprematie is dan is er voor de cross een probleem. Mathieu rijdt een gat dicht op Wout, iets wat van Aert normaal nooit laat gebeuren bij andere renners. Als Wout een gat maakt op een Sweeck of een Aerts dan is ie weg. Mathieu rijdt gewoon 12 seconden dicht en rijdt hem dan hard uit het wiel. Op het bergop gedeelte ook weer, dat blijft mij steeds zo opvallen dat Mathieu op de weg en dan zeker als het wat oploopt, echt gehakt maakt van alle andere veldrijders. Vandaar ook die wens om hem op de weg te zien, je voelt gewoon aan alles dat dit een legitiem supertalent is. Of zoals Itty al zei, "tis gene gewone he".

Niettemin hoop ik weer op een fraaie koers maandag. Het was toch sfeervol en genieten deze wedstrijd. Prachtig werk van Mathieu. Zou alleen graag zien dat er iets meer concurrentie komt en ik vraag me af waar het vandaan moet komen. Ff los van Wout. Een Isebyt geloof ik niet in, lijkt me dat hij een Hermans degelijke subtoppers met een uitschieter gaan worden op basis van hun vertoonde potentieel, niveau van der Haar. Pidcock dan? Nog erg jong en dus bijna niet te vergelijken maar alleen al qua bouw maakt Mathieu een aanzienlijk sterkere indruk.

0
Jack_Ace 30 december 2017 om 22:59

Hij heeft en passant met de laatste mogelijkheid ook nog het record van Nijs verbroken toch met aantal overwinnigen in een kalenderjaar?

0
delgado 30 december 2017 om 23:10

Vandaag was Mathieu inderdaad imposant bergop, maar bijvoorbeeld in Ronse was het net andersom. Toen kletste Wout, op dat moment in principe in mindere vorm dan nu, Mathieu uit het wiel op de Hotond. Ik zie hier dus niet meteen een trend in…

Tja, Van Aert zal zich om te beginnen weer 100% op de cross moeten focussen, om mogelijk weer een spannender seizoen te krijgen. Verder is zeker niemand opgewassen tegen Mathieu. Enkel Pidcock heeft in principe dat potentieel, al maakt die nog te veel fouten heb ik de indruk. Bij de beloften kan hij dat vaak nog rechtzetten, bij de profs natuurlijk niet.

P.S: prima post. Een zeldzame verrijking tussen wat je hier vaak leest.

0
Arnout Kroon 30 december 2017 om 23:15

Is hij het niveau van het veldrijden niet gewoon ontstegen? Wij wint alles als hij geen hele slechte dagen heeft. Hoop zo dat hij de komende jaren zichzelf vol richt op mountainbiken en na 2020 gewoon te bewonderen is op de weg.

0
BenderBeach 30 december 2017 om 23:28

wow 4 nationaliteiten in de Top-10! Geweldig decor zo’n avondcross!!

0
leegloper 31 december 2017 om 00:03

Eerste keer dat ik zo’n avondcross zie, maar inderdaad mooi decor. Ook lekker afwisselend parcours, er zat van alles in. Alleen jammer van die ene man die met opgestoken middelvinger tegen VDP komt, terwijl hij in balans probeert te blijven in de zandbak. Maar gelukkig geen praktijken zoals bij Groenendaal. Veel net publiek gezien.

Ook mooi om te zien dat Van Aert niet opgeeft, blijft knokken en als enige(?) fietsend over de schuine kant gaat. Maar VDP is zo sterk. Hij moet alleen die paaltjes eens ontwijken.

0
Andreotti 31 december 2017 om 01:02

Dat was inderdaad wel opvallend : dat Van Aert fietsend over de schuine kant ging terwijk MvdP, toch altijd geprezen om zijn fiets beheersing, dat niet deed. Dus echt wel knap!

0
wielrenner 31 december 2017 om 08:23

Iedereen heeft het bij VDP altijd over “de weg”. Ik kan me heel goed voorstellen dat bij hem het veel meer het verlangen groeit om in de MTB hetzelfde niveau te bereiken.

0
assen 31 december 2017 om 09:11

MvdP heeft al eerder aangegeven dat ie wegraces vaak saai vindt, dwz t duurt lang en er is weinig actie. Dus gaat ie verder met mtb en veldrijden. En waarom niet? Hij kan er ook goed geld mee verdienen, en roem op de os.

De weg heeft hem weinig te bieden.
Uitzondering is denk ik rvv en pr.

0
Beekman 31 december 2017 om 09:27

Snap het geleuter van sommigen hier ook niet dat hij de weg op moet, waarom eigenlijk. Nu wint vrijwel altijd de sterkste renner, op de weg is dat toch meer tactischer. En hij zal na zijn cariere financieel onafhankelijk zijn. Laat hem doen wat hij zelf het liefste doet i.p.v. die weg carierre. Boom en Stybar hebben ook voor de weg gekozen, redelijk tot goede coureurs maar de grote vis ontbreekt nog steeds.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone