Mathieu van der Poel: “Ik wist dat het gevoel goed zat”
©Photopress.be
zaterdag 15 december 2018 om 18:20

Mathieu van der Poel: “Ik wist dat het gevoel goed zat”

Interview Geen onzekerheid bij Mathieu van der Poel na zijn terugkeer uit Spanje. “Eerlijk? Nee, ik heb nooit getwijfeld of ik die stage goed zou verteren. Ik heb daar twee weken met een bijzonder goed gevoel rondgefietst. Ik verkeer misschien wel in de vorm van mijn leven. Alleen in het zand was het de eerste twee ronden wat wennen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel nam na Koksijde een kleine week rust. “Zo plan ik er toch een paar gedurende het seizoen”, vertelt de Europese kampioen ons na een nieuwe demonstratie. “Ook na het weekend Lille-Hoogstraten (februari, red) zal ik een kleine pauze inlassen. Zo ben ik gerust dat ik die conditie kan aanhouden tot na het voorjaar…”

Voor het eerst op de wegfiets
Na die week rust reisde hij af naar Spanje voor een veertiendaagse stage. De eerste week maalde hij zijn kilometers af in het gezelschap van Gianni Vermeersch, de laatste week waren ook de wegrenners van Corendon-Circus naar Hotel Intur in Benicassim afgezakt voor hun eerste stage in voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Een leuke afwisseling”, noemt Van der Poel het. “De sfeer zat er goed in.”

Voor het eerst tijdens een winters oefenkamp liet Van der Poel zijn crossfiets op stal. “In functie van het voorjaar vond ik het meer opportuun om mijn stage op de wegfiets af te werken. Eén keertje trainde ik wel een half uurtje op het strand met de crossfiets, meer niet. Het zorgde er wel voor dat ik hier op het strand even moest wennen. In de eerste twee ronden maakte ik teveel foutjes. Tot twee keer toe reed ik mezelf zowaar vast in het zand. Pas toen ik een nieuwe fiets kreeg met wat minder druk in de banden, reed ik foutloos. Mijn tweede koershelft was zo goed als perfect.”

Plaats van demarrage bewust gekozen
Van der Poel reed dan al een poos solo. “Een demarrage in twee tijden. Ik viel bewust aan na de zandstrook, dicht bij de finish. Omdat in de voorafgaande passages de benen volliepen bij iedereen. Dus dacht ik daar het verschil te kunnen maken. Van Aert beet zich daar nog vast in het wiel, maar in de technische heuvelzone na de aankomst trok ik nog een keer vol door en sloeg ik wel een kloof.”

Dat hij daarna tot meer dan een minuut uitliep, vond hij niet eens zo opmerkelijk. “Het gat werd snel groter omdat ze achter mij wat naar elkaar keken. Bovendien is het parcours aangepast. De zandstroken op het strand worden optimaal benut, waardoor de verschillen nog sneller oplopen.”

Ook in Sint-Niklaas
Van der Poel rijdt op de Brico Cross in Bredene na elke wedstrijd tot en met Baal op 1 januari. Dat betekent dat hij ook de Soudal Cross in Sint-Niklaas aan zijn programma heeft toegevoegd. Dus na Zonhoven morgen, zal hij achtereenvolgens in Sint-Niklaas, Namen, Heusden-Zolder, Loenhout, Diegem en Baal. Dat zijn zeven wedstrijden in elf dagen. Van Aert rijdt er evenveel. De wereldkampioen past voor Sint-Niklaas, maar is er wel bij in Bredene.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
15 december 2018 18:31
Weten dat het gevoel goed zit..
Zal wel Kempisch zijn dan ?
15 december 2018 19:51
@ RV
Ik dacht precies hetzelfde ;-)
    15 december 2018 21:24
    @RV
    Niks negatiefs verder over het veldrijden? En weet je trouwens waar De Kempen liggen?
    15 december 2018 22:18
    Ja hoor.

    Doel je op de Kempen als geheel gebied of specifiek dat stuk daar bij Genk ? Volgens mij zijn dat de hoge Kempen niet ? Mooi fietsgebied vanaf Eindhoven helemaal door Belgisch Limburg tot aan Maastricht. Afgelopen voorjaar geweest.

    Wat Kapellen betreft, kleine kans dat het een streek verder ligt maar volgens mij hoort het erbij.
    15 december 2018 22:52
    Blijkbaar weet je het dus niet.
    16 december 2018 00:07
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Kempen_(streek)

    Dat toch ?

    Anders komen jullie even met een mooie, sluitende omschrijving van Kempen aan ipv maar een beetje wijs uit de hoogte van 'ik weet het wel maar zeg het niet' te doen.
    Voel al aan dat er nogal wat verschillende, perssonlijke opvattingen van gaan zijn.
15 december 2018 23:10
Ongelooflijk dat sporza meewerkt aan de zure oude ex renners te interviewen
Tijdens de wedstrijd.
Zou in Nederland niet gebeuren op de publieke omroep.
    16 december 2018 08:18
    Idd, ik vond dat interview met Adrie VDP tijdens het WK in Valkenburg ook schandalig: hoe hij Van Aert tijdens de wedstrijd van dopinggebruik beschuldigde. En dat voor een man die tijdens zijn carrière zelf meermaals betrapt werd.

Reacties zijn gesloten.