Van der Poel: “Ik lag op schema voor Vlaanderen en Roubaix”

woensdag 18 maart 2020 om 20:00
Van der Poel: “Ik lag op schema voor Vlaanderen en Roubaix”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel lag op schema om te pieken in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat vertelde hij vanavond in een Facebook Live-gesprek met Sporza-journalist Ruben Van Gucht. “Ik denk dat we daarvoor wel op schema lagen. Maar dat zal nu niemand weten.”

Normaal gezien was Mathieu van der Poel over tweeënhalve week van start gegaan in de Ronde van Vlaanderen, om een week later Parijs-Roubaix te betwisten. Het coronavirus bepaalde echter anders en zette een streep door die wedstrijden. Het belet de Nederlander van Alpecin-Fenix niet om zijn kilometers te blijven maken. Vandaag nog zette hij er 220 bij op de teller, vertelde hij in een Facebook Live-gesprek met Sporza-journalist Ruben Van Gucht.

Nadat hij zijn crossseizoen beëindigde met zijn derde wereldtitel bij de elite, ging hij tweeënhalve week later van start in de Volta ao Algarve. Daar maakte hij een goede indruk, al wist hij er niet te winnen. Vervolgens moest hij door griep en hoge koorts dan Omloop Het Nieuwsblad aan zich voorbij laten gaan. “Een gewone griep, er was geen coronavirus geconstateerd gelukkig”, liet de renner weten vanavond.

Conditie
Waar zijn conditie op dit moment staat, werd Van der Poel gevraagd. “We hebben veel cijfers van de training natuurlijk, maar een echte indicatie heb je pas in koers. Ik had wel redelijk had gewerkt in Spanje, dat was ook wel nodig na mijn ziekte na de Algarve. Ik had wel de indruk dat ik goed op weg was om toch vooral naar het tweeluik Vlaanderen-Roubaix te pieken. De rest was mogelijk te vroeg gekomen. Maar ik denk dat we op schema lagen. Maar dat zal nu niemand weten.”

Van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoopt hij dat ze op een later moment toch nog verreden worden. “En dan misschien nog wat Waalse klassiekers om toch elk type renner een beetje aan bod te laten komen”, voegt Van der Poel er collegiaal aan toe. “Ik denk dat iedereen wel een beetje zijn eigen klassiekers heeft. Het moet haalbaar zijn, maar ik denk dat het heel moeilijk gaat worden. Maar laat ons hopen dat het lukt.”

Van der Poel reageerde ook nog op uitspraken van zijn vader Adrie, die stelde dat Mathieu op den duur ook zich kan mengen in het WK tijdrijden. “Ik heb het nu druk genoeg, dus ik denk niet dat ik het tijdrijden er nu bij moet pakken. In de toekomst kan dat wel. Ik reed vooral in de Tour of Britain een heel goede tijdrit, maar dat is zeker nog niet te vergelijken met wereldniveau. Ik denk dat ik de wattages heb, maar als je niet bij de besten zit qua aerodynamica, wordt het al heel moeilijk.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 18 maart 2020 om 20:33

Ok

koos verrek 18 maart 2020 om 20:41

Zo jammer! Hopelijk in ’t najaar dit!

Ivanoviclover 18 maart 2020 om 21:05

Goed om weten.

vincenzo 18 maart 2020 om 21:47

Bij dezen weten we het Matthieu! Ik geloof je dat je op schema lag.

assen 18 maart 2020 om 22:06

Als fan lees ik dit toch heel graag. :-)

Samlambeej 19 maart 2020 om 00:04

“… met 3 minuten voorsprong te winnen.” lijkt uit de quote ontsnapt te zijn.

Marik 19 maart 2020 om 07:39

Tja, het doet er weinig meer toe Matthieu. Het is nu zaak om klaar te staan voor wanneer dat dan ook nodig is. Lijkt me al lastig genoeg. Wellicht kun je in het veld gaan trainen.

Romāns Vainšteins 19 maart 2020 om 08:19

Ik zweer je ik lag op schema !

Mystery Rider 19 maart 2020 om 08:31

pfff…Wout lag op schema, Tiesj lag op schema, Greg lag op schema, Styby lag op schema, Sagan lag op schema…Mads Pedersen lag op schema, Sep lag op schema, Jens lag op schema…podium in RVV and PR was gewoon TE KLEIN!

non-believer 19 maart 2020 om 12:15

2 reacties nodig en dan nog niks nuttigs uit kunnen brengen… Iemand komt aandacht te kort

Barry Batsbak 19 maart 2020 om 15:44

+1 echt he!?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair