Mathieu van der Poel: “Het zand is meer op techniek geworden, daar ben ik blij mee”

zondag 31 januari 2021 om 14:40
Video

Mathieu van der Poel verkende zondagochtend nogmaals het WK-parcours in Oostende. De titelverdediger stond daarna met een lach voor de camera van WielerFlits. “Ik ben tevreden met het parcours. Het zand ligt er wel mooi bij. Zeker tegenover gisteren is het veel veranderd. Het is meer op techniek geworden en daar ben ik wel blij mee”, zegt Van der Poel.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Iedereen zal al snel op zijn plek zijn in de wedstrijd. Het zand en dan terug naar die tweede keer brug, dat wordt moordend. Daar ga je naar boven kruipen de laatste rondes. Dat is een beetje het orgelpunt van de ronde”, voorspelt de kopman van Alpecin-Fenix.

Van spanning wil Van der Poel niet spreken. “Vroeger had ik die spanning iets meer, maar dat is iets minder geworden. Uiteraard zou ik graag opnieuw wereldkampioen worden. We gaan er alles aan doen. Ik heb een goede voorbereiding gehad en we hebben er perfect naartoe gewerkt. Het is zeker geen garantie op succes, maar we hebben er alles aan gedaan”, weet hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HSV 31 januari 2021 om 14:35

Hup Mathieu!

DeGroteMolen 31 januari 2021 om 16:05

Are you watching @ DeBrigadier……

Headlines

Materiaalzone

Populair