Mathieu van der Poel: “Het zand is meer op techniek geworden, daar ben ik blij mee”

zondag 31 januari 2021 om 14:40
Video

Mathieu van der Poel verkende zondagochtend nogmaals het WK-parcours in Oostende. De titelverdediger stond daarna met een lach voor de camera van WielerFlits. “Ik ben tevreden met het parcours. Het zand ligt er wel mooi bij. Zeker tegenover gisteren is het veel veranderd. Het is meer op techniek geworden en daar ben ik wel blij mee”, zegt Van der Poel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Iedereen zal al snel op zijn plek zijn in de wedstrijd. Het zand en dan terug naar die tweede keer brug, dat wordt moordend. Daar ga je naar boven kruipen de laatste rondes. Dat is een beetje het orgelpunt van de ronde”, voorspelt de kopman van Alpecin-Fenix.

Van spanning wil Van der Poel niet spreken. “Vroeger had ik die spanning iets meer, maar dat is iets minder geworden. Uiteraard zou ik graag opnieuw wereldkampioen worden. We gaan er alles aan doen. Ik heb een goede voorbereiding gehad en we hebben er perfect naartoe gewerkt. Het is zeker geen garantie op succes, maar we hebben er alles aan gedaan”, weet hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HSV 31 januari 2021 om 14:35

Hup Mathieu!

0
DeGroteMolen 31 januari 2021 om 16:05

Are you watching @ DeBrigadier……

0

Headlines

Populair

Materiaalzone