Mathieu van der Poel heer en meester in Kasteelcross
foto: Cor Vos
zaterdag 25 januari 2020 om 16:01

Mathieu van der Poel heer en meester in Kasteelcross

Nieuwe cross, nieuwe overwinning voor Mathieu van der Poel. Ook in de Kasteelcross van Zonnebeke was er niets te doen aan de Nederlander van Alpecin-Fenix. Hij nam halverwege de wedstrijd afstand van de concurrentie, om zijn leidende positie in het restant van de cross niet meer af te staan. Wout Van Aert en Jens Adams reden achter de Nederlander naar hun eerste podiumplek van het seizoen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een dag voor de afsluitende Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide kozen enkele toppers voor rust. Geen Toon Aerts, Michael Vanthourenhout of Laurens Sweeck om voor de overwinning te gaan. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel waren er wel, zij maakten in de wedstrijd hun rentree na een trainingsstage in Spanje. Bij de start was het business as usual: Van der Poel trok stevig door en belandde gelijk weer met de neus in de wind.

Dat de wereldkampioen zou winnen stond bij het vertrek eigenlijk al vast. Toch duurde het even voordat de wereldkampioen zijn opponenten wist af te schudden. Een kopgroep van vijf kleurde de openingsfase: Van der Poel, Van Aert, Jens Adams, Wietse Bosmans en Eli Iserbyt. Ze namen allemaal initiatief in het mistige West-Vlaanderen, maar niemand kreeg de ruimte. Van der Poel reed op een listige schuine kant even het decor in, maar dat was zonder erg.

Iets voorbij halfcross was het zover: in korte tijd sloeg hij een kloof met de concurrentie. Wout van Aert wist hem nog het dichtst te benaderen, maar behoudens pech zat de overwinning er nooit in voor de Belg van Jumbo-Visma. En Van der Poel kreeg ook geen pech; hij maakte het karwei keurig af en lijkt met een gerust hart naar de Wereldbeker in Hoogerheide en het WK in Dübendorf te trekken.

Daarachter bleef Wout van Aert ook druk houden op de pedalen. Een goede halve minuut achter MvdP reed hij naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Jens Adams werd derde, ook voor hem is het is zijn eerste podiumplaats.

flag-be Uitslag Kasteelcross Zonnebeke elite mannen(C2)
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Wout van Aert
3. flag-be Jens Adams
4. flag-be Wietse Bosmans
5. flag-be Eli Iserbyt
Volledige uitslag

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2020 16:12
Dat mag ook wel met een Van Aert op de terugweg.
25 januari 2020 16:16
Van Aert zat ideaal op kop toen Van der Poel versnelde. Even mee maar ook snel hem moeten laten gaan. Van Aert netjes zijn eigen tempo, die te hoog lag voor Iserbyt. Vooraf zei de ploegleider ook dat hij niet verwachtte dat Iserbyt hier echt goed zou zijn. Dat bleek inderdaad. Mooie zesde plek voor David van der Poel, klopte Orts in de sprint ervoor.
25 januari 2020 16:20
Mooie strijd gezien voor de derde plek. Mathieu oppermachtig. Hoe hij die klimmetjes opknalde, dat belooft veel voor het voorjaar.
25 januari 2020 16:25
Wat een fenomeen blijft het toch. Lijkt allemaal makkelijk en vanzelfsprekend, maar doe t maar elke keer weer. Chapeau!
25 januari 2020 16:56
s p a n n e n d !
25 januari 2020 17:13
Morgen gaat Wout vlammen.
    25 januari 2020 17:20
    Moet helemaal vanachter starten :(
25 januari 2020 17:21
Had deze van Aert Belgisch kampioen kunnen worden?
25 januari 2020 17:26
MvdP is al bezig met het voorjaar lijkt het. Die rijdt echt soepeltjes omhoog
25 januari 2020 18:26
Zo hebt ie de rest weer op een hoopje gereden?
25 januari 2020 19:06
Matje ziet wel een beetje bleek op de foto. Misschien door het slechte weer in Spanje. Hopen Belgen, hopen.
25 januari 2020 21:25
Net even terug gekeken, VdP reed heeeel makkelijk. Maakt 1 keer foutje op de schuine kant, van Aert slaat gaatje ....en dat was echt binnen 6 pedaalomwentelingen weer gedicht. Kon daarna wegrijden wanneer hij wilde.
    25 januari 2020 21:54
    Volgens mij waren het een paar kleine foutjes, hij is nu eenmaal niet gewend om in het wiel te rijden. Toch zijn het foutjes waarvan je er makkelijk één te veel maakt. Op een verkeerd moment kan dat funest zijn, al heeft hij natuurlijk wat marge.

    Zodra hij vrij baan heeft en zijn eigen sporen kiest, gaat het allemaal veel soepeler.
25 januari 2020 21:57
De "flits" is zeker aanwezig.

Reacties zijn gesloten.