Mathieu van der Poel: “Ervaring belangrijk? Je moet vooral de benen hebben”

Mathieu van der Poel: “Ervaring belangrijk? Je moet vooral de benen hebben”

foto: Cor Vos

maandag 4 april 2022 om 21:30
Interview

Meer dan twee uur na zijn tweede zege in de Ronde van Vlaanderen verscheen Mathieu van der Poel – met een lege maag – op de verplichte persconferentie. Voor nog een keer het relaas van zijn dag. En van zijn laatste weken en maanden. “Dit had ik op 17 maart niet durven voorspellen, nee.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De Ronde van Vlaanderen winnen, het vraagt wat van een renner. Tijdens de wedstrijd, maar ook achteraf. Het was iets na half vijf wanneer Mathieu van der Poel in de Minderbroederstraat zijn vreugde uitschreeuwde. Na de omhelzing met mama Corinne en vriendin Roxanne volgden de flashinterviews, waarna Van der Poel… geduld moest oefenen.

De organisatoren opteerden er immers voor om te wachten met de podiumceremonie tot na de vrouwenwedstrijd, die een uur later zijn ontknoping kende. Daarna mocht Van der Poel het ook nog eens uitleggen in de Sporza-studio aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Met hamburger, nota bene. “Ik heb intussen een immense honger.”

Hij vertelde nog een keer hoe hij genoten had van de publieke opkomst, hij zag voor de eerste keer de sprint terug – ‘Ik denk dat ik op het juiste moment aanzet’ –  en herhaalt nog een keer dat hij ook Tadej Pogačar een plaats op het podium had gegund. Dat zijn benen nooit eerder zo verzuurd waren als op de top van de Paterberg en hij tijdens het wachten al enkele persoonlijke records op zijn Strava-account zag passeren.

Pas dan mag Van der Poel naar het zaaltje waar hij de geschreven pers te woord staat. Het is dan kwart voor zeven, dik twee uur na de wedstrijd.

Over het pokeren… Hoeveel verder had de finish nog mogen liggen voor Dylan van Baarle je passeerde?
“De finish lag waar hij lag. Dat doet er dus niet toe. In zo’n ontknoping wordt er altijd gepokerd, denk ik. In de laatste kilometer gaat niemand meteen voluit met een concurrent in het wiel. Dat was vandaag niet anders.”

Je derde sprintduel in evenveel jaar. Hoe stressvol is dat?
“Ik voel geen stress. Er is alleen de focus op de sprint. Ook vandaag was ik heel kalm. Het enige doel op dat moment is proberen op het juiste moment aan te gaan. Het is me goed gelukt.”

Oudenaarde – foto: Cor Vos

Had je iets opgestoken uit je sprintnederlaag van vorig jaar? Iets wat je nu heeft geholpen?
“Ik heb vorig jaar geen fouten gemaakt in de sprint. Soms doe je alles zoals het hoort, maar is er eentje sterker en word je geklopt. Dat was toen het geval met Kasper Asgreen.”

Ervaring is belangrijk, wordt gezegd. 
“Ach, ik werd hier bij mijn eerste deelname ook vierde. Ondanks pech onderweg. Je moet vooral de benen hebben. Zoals Pogačar die trouwens had. Die heeft vandaag nog een keer bewezen wat voor een talent hij is.”

Sta je nu helemaal terug op het niveau waarop je moet staan? Of mis je nog iets?
“Ik ben op mijn beste niveau, ja. Ik denk niet dat ik nog iets mis. Wellicht is dit powerwise zelfs mijn beste Ronde van Vlaanderen. Met dank aan Pogačar. Hij was indrukwekkend op de hellingen.”

Is deze overwinning mooier dan je eerste, toen je Van Aert klopte? 
“Dat is moeilijk te vergelijken. Al is de voldoening vandaag wel heel groot. Enerzijds omdat deze editie mét publiek was. Dat maakt  het specialer. Anderzijds omdat ik heel hard gewerkt heb om terug te komen.”

Amper tweeënhalve week geleden besliste je Milaan-San Remo te rijden. Sindsdien werd je daar derde, won je een rit in de Coppi e Bartali en won je zowel Dwars door Vlaanderen als de Ronde. Had je dit durven voorspellen?
“Natuurlijk niet. Al wist ik wel dat mijn niveau oké was. Dat gaven mijn data aan. Maar koersen is nog iets anders dan trainen. Dus nee, daar durf je niet aan denken. Maar het is en blijft wel een mooie beloning voor het harde werk.”

Het is van 1981 geleden dat nog eens twee Nederlanders op het podium stonden van de Ronde. Toen waren het er zelfs drie. Vind je dit speciaal?
“Winnen is sowieso al bijzonder. En ik gun Dylan die podiumplaats van harte. We kennen elkaar. Hij was al een paar keer mijn kamergenoot op een WK. Het is mooi hem mee op het podium te hebben.”

Twee Nederlanders op het podium in de Ronde. Dat is van 1981 geleden – foto: Cor Vos

Nog eens terug naar Tadej Pogačar. Dat is een Tourwinnaar die de Ronde van Vlaanderen kan winnen. Kan, omgekeerd, een Ronde van Vlaanderen-winnaar ook… 
“Nee.”

… de Tour winnen? Of zich op termijn transformeren tot ronderenner?
“Nee, dat denk ik niet. Nog eens, Tadej is ongelooflijk getalenteerd. Dat heeft hij deze week nog eens bewezen.”

Kan Tadej Pogačar ook Parijs-Roubaix winnen?
“Jawel. Al ben ik ervan overtuigd dat hij beter tot zijn recht komt in de Ronde van Vlaanderen, met de vele hellingen. Roubaix is helemaal vlak. Maar hij kan die zeker winnen.”

Heeft hij vandaag de rol van Wout van Aert overgenomen?
“Wout was er zeker bij geweest in de finale. Daarom rij ik deze koers liever mét hem, dan zonder hem. En het klopt dat Pogačar vandaag een dankbare gezel was. Dat zijn mannen die koersen, van ver. Het is ook de meest eerlijke manier om met de beste renners in de finale te geraken. Maar mét Wout was het inderdaad nog specialer geweest. Hopelijk geraakt hij fit voor Roubaix.”

Nu volgen de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix. Is Luik-Bastenaken-Luik nog een optie?
“Het is nog niet helemaal zeker, maar zoals jullie weten is de kans reëel dat ik de Giro rijd. Dan is Luik er teveel aan. Na Roubaix neem ik een paar dagen rust en dan vertrek ik naar Denia op hoogtestage (hotel Syncrosfera, waar kamers zijn uitgerust met materiaal dat hoogte-condities simuleert red.), zoals ik ook in de weken voor Milaan-San Remo heb gedaan.”

Dit artikel delen:

61 Reacties

MvdP Fan 4 april 2022 om 09:34

Mathieu is gewoon de beste klassieke renner. En Tadej de beste ronderenner. De komende jaren zijn zij de patrons van het peloton. Met hopelijk mooie bijrollen voor onze Vlaamse vrienden Wout en Remco…..

Diegosi 5 april 2022 om 08:39

Als NLer ben ik een grote VDP fan, maar hier doe je onze Vlaamse vriend wel even te kort.

MvdP Fan 4 april 2022 om 09:42

Ze zijn de Roger en Eddy van de jaren ‘20….

platteprijs 4 april 2022 om 09:43

Wel vreemd dat zijn ploeg niet gezorgd heeft dat hij iets te eten kreeg. In andere ploegen had een renner allang hersteldranken etc gekregen.

Posterix 4 april 2022 om 09:56

Zou hij dat niet gewoon gehad hebben? Lijkt mij gek. Ik denk dat hij gewoon een avondmaal nodig had. Ik las om +/- half vijf finish, uurtje wachten op de dameswedstrijd, dan nog vanalles aan ceremonies en pers. Die zal zeker voor zevenen niet aan tafel hebben gezeten.
En wij hollanders eten toch gewoon om half zes normaal? Uitstel tot zes oke, even de ronde van de vrouwen afkijken, maar na zes uur? Dan komt hangry opzetten.

platteprijs 4 april 2022 om 12:34

@posterix dan had hij volgens mijn geen erge honger meer gehad, maar ik weet het verder niet. Wat wij hollanders doen weet ik niet, maar wij Nederlanders eten echt niet allemaal om half zes. Maar dit wordt een beetje veel off topic.

Merlinappa 5 april 2022 om 07:05

Natuurlijk heeft hij een hersteldrank gehad. maar als je net 6,5 uur hebt gekoerst gaat dat de honger niet stillen haha

Michelangelo 4 april 2022 om 09:51

Nou, de analyse van raymond over de sprint kan dus ook de prullenbak in ;-)

reusjen 4 april 2022 om 09:58

Het voll3dig kapot analyseren van split second sportmomenten is sowieso vaak vrij onzinnig. Die gasten doen dat soort dingen op ervaring en intuïtie, daar gaan geen studies in het hoofd aan vooraf.

Michelangelo 4 april 2022 om 10:53

Is inderdaad een ander verhaal dan de sprinters op de piste: enkel de sprint met “verse” benen tegen altijd dezelfde tegenstander op altijd hetzelfde rondje tegen de klok in.

Al kun je aan bijvoorbeeld Oscar Riesenbeek eens vragen hoe belangrijk ervaring in finales is. Die verprutste zijn kans op een overwinning in de Giro door voor de eerste keer in zo’n situatie uit te komen. Maar uiteindelijk zijn het vooral gewoon de benen die nog moeten kunnen spreken, het liefst net iets harder dan die van je opponent.

madeinstars 4 april 2022 om 11:15

Ervaring in finales is wel belangrijk. Zoveel sprints-a-deux zal Pogacar niet gereden hebben en zeker niet op het vlakke na 250+ kilometer.

Ervaring in bepaalde koersen wordt meestal overschat. Als je Vlaanderen een keer verkend hebt en je bent zo goed als een Pogacar (of bijvoorbeeld Valverde, die ook gewoon top-10 reed bij z’n debuut) dan gaat dat prima.

reusjen 4 april 2022 om 09:52

Eigenlijk best wel schandalig dat een renner die net 280 km de longen uit z’n lijf gereden heeft een paar uur moet gaan zitten wachten omdat de organisatie graag een gezamenlijk podium van 3 minuten wilt.
Anderzijds zou je denken dat zijn verzorging wel voor een maaltijd moet kunnen zorgen in die tijd.

Verder een interview zoals ik het graag zie, geen gelul, maar gewoon duidelijke antwoorden.

Koers 4 april 2022 om 09:59

Gister zat ie ook weer al trillend van de kou een interview te geven. Snap niet dat daar, maar met name ook bij de cross, niet gewoon even een kacheltje staat om de ergste kou weg te halen. Straks slaat het verkeerd op de rug ofzo en ga je wellicht de volgende dag toch iets anders op de fiets zitten, wat weer voor andere problemen kan zorgen.
Zorg gewoon voor een voorverwarmde tent, lijkt mij de grootste moeite niet.

Olly 4 april 2022 om 10:05

Helemaal mee eens, no nonsens antwoorden van een man van de koude gerond. Leuk de opmerking over het missen van WvA ook.

Barry Batsbak 4 april 2022 om 10:08

Dylan Teuns zat bij Sporza ook te riebelen en te bibberen in de verwarmde studio. Die lijven zijn gewoon zó leeg, die gillen om brandstof. Geen spatje energie meer over om warm te blijven.

jkjustin 4 april 2022 om 10:36

@Barry Batsbak
Dylan klonk/zag eruit alsof hij net uit een of ander strafkamp was ontsnapt

Monsieur Bendy 4 april 2022 om 10:41

@Reusjen
Dat vind ik inderdaad ook te gek voor woorden. Ik snap dat je het vrouwenwielrennen op deze manier een boost wil geven en het zal wellicht nog werken ook.
Maar om deze mensen, die helemaal leeg en kapot zijn en zichtbaar zaten te sterven van de kou, zo lang te laten wachten op het podium is gewoon waanzin. Ik zou hebben gezegd: ‘Weet je wat je doet met je inclusiviteit, stop hem lekker in je reet, ik ga naar mijn hotel’.

Asje Menou 4 april 2022 om 11:46

Ze zijn er ook zelf bij. Het probleem is dat wielrenners zich er zeer bewust van zijn dat hun sport een vorm van entertainment is, en dan krijg je bijvoorbeeld uitgeputte renners die er toch nog een sprint uitpersen terwijl ze op vier minuten binnenkomen, renners die automatisch op hun fiets stappen met botbreuken na een zware val, en renners die trillend van de kou welwillend de pers te woord staan, want the show must go on. Alles voor het publiek ten koste van je gezondheid.

Fast Freddy 4 april 2022 om 12:14

Allemaal waar, maar dit is gewoon geregisseerd door een organisatie die voor een fotomomentje de gesloopte renners in de wacht zet. Onnodig en respectloos.
Dat die jongens niet wat meer kleding aantrekken en goed voer naarbinnen werken begrijp ik trouwens ook niet.

uitdewaaier 4 april 2022 om 12:20

Nu maar hopen dat hij geen flinke verkoudheid heeft opgelopen nadat gebibber. Trouwens covid19 kan ook nog steeds op de loer liggen. Voorbeelden genoeg. En daar gaat dan je voorseizoen.

Merlinappa 5 april 2022 om 07:03

Wat een hoop onzin hier zeg. Van kou wordt je niet ziek, kou is immers geen virus. Je wordt er hooguit wat vatbaarder door.

Daarnaast weten zowel de ploegen als de renners dat de ceremonie pas na de dames is, daar kan je prima op inspelen. Extra thermojasje, paar repen extra, zorg dat er een maaltijd oid klaar staat. Zo moeilijk is het allemaal niet.

Romāns Vainšteins 4 april 2022 om 10:04

En wat nou als je zegt schijt aan mazzel ik ben weg straks ben je de eerste.
Allemaal boetes? Boze flitsers?

platteprijs 4 april 2022 om 12:36

Ik zou het wel tof vinden als hij dat zou doen, maar daar is VdPoel veel te beleefd voor.

Joop Zoetemelk 4 april 2022 om 10:09

Alle hulde naar Pogacar, het had weinig gescheeld of hij had hem gewonnen.
Het was MvdP op zijn best..
Hoe goed moet die Pogacar dan wel niet zijn.
Hij heeft al LBL, Lombardije en 2x de Tour.
Ik vraag me af, hoe goed is Pogacar NOG in de Vlaamse klassiekers met name LBL.
Zat Pogacar op zijn topvorm of kan er nog een schepje bovenop.

MvdP heeft het klasse afgemaakt, slim gekoerst beetje ala Freire aanplakken wat ik eerder al aangaf, “Freire deed de hele race niks”
Fantastisch wedstrijd en nu ook een deftige erelijst van MvdP volgende week PR en dan kan hij ook met pensioen. :P

TheBigShow 4 april 2022 om 10:21

Van der Poel heeft buiten de laatste keer Kwaremont en Paterberg verreweg het meeste kopwerk verricht

Kopinkas 4 april 2022 om 10:37

Bij wieltjeszuiger en aanplakker denk ik vreemd genoeg altijd eerst aan Joop Zoetemelk.
Onzinnige statement natuurlijk, MVDP heeft ruim zijn deel van het werk gedaan. Pogacar koos ervoor om de kop te pakken op de laatste hellingen, en trachtte er MVDP echt wel af te rijden. Van der poel gaf ook ruiterlijk toe dat hij er op de Paterberg bijna af moest.

‘De Vlaamse klassiekers met name LBL’ Hallo?

madeinstars 4 april 2022 om 11:10

Vergeet ook niet dat het Mathieu was die hem over de koppenberg doortrok waardoor ze uiteindelijk echt los waren met Madouas en Pogacar.

girardengo 4 april 2022 om 11:24

@Joop Zoetemelk
1. LBL is geen Vlaamse klassieker.
2. Van der Poel koerst niet zoals Freire.
@Kopinkas
Zoetemelk was geen wieltjeszuiger. Dat is een oud in België (en zelfs Nederland) gekoesterd vooroordeel. Hij was degene die als enige Merckx kon volgen (zoals Van der Poel als enige Pogacar kon volgen bergop).

Kopinkas 4 april 2022 om 11:36

@Girardengo
Ik twijfelde nog of ik er een ironietekentje moest bijplaatsen ;-)
Zoetemelk heeft natuurlijk een fantastische erelijst bijeengereden, op eigen kracht.
Ben eigenlijk net te jong om zijn grootste GT successen meegemaakt te hebben, al zag ik hem wel op gezegende leeftijd naar de wereldtitel en winst in de Gold Race sluipen.
Slimme coureur.

Joop Zoetemelk 4 april 2022 om 10:22

Ik denk dat een van Baarle of andere aanvaller meer kopwerk heeft gedaan ;)

TheBigShow 4 april 2022 om 10:36

Als je het zo wilt spelen… Tim de Clercq

uitdewaaier 4 april 2022 om 10:58

Niks mis mee met dit interview. Hij zal inderdaad nooit een grote ronde winnen. Net zoals o.a. Tom Boonen in zijn beste tijd.

Kopinkas 4 april 2022 om 11:12

MVDP met Tom Boonen vergelijken? Daarmee doe je hem oneer aan.
Boonen ging nooit van start in LBL of Lombardije. Maar zelfs nooit in de Amstel!
Ook de Strade Bianche liet hij (wijselijk) aan zich voorbijgaan.
Boonen blijft vooral de kasseienstamper par excellence. Zelfs een Museeuw was veelzijdiger dan Boonen.
Wat de grote rondes betreft, is de ontluisterende statistiek dat Boonen veertien keer van start ging, en slechts drie keer de eindmeet haalde (bij zijn zes eerste deelnames trouwens), maar één keer nipt in de top 100 trouwens. Na het behalen van de groene trui in Parijs in 2007 haalde hij nooit meer de finish van een GT.

Alfons Haavers 4 april 2022 om 11:26

VdP is veelzijdiger maar Boonen heeft met 7 monumenten, een wereldtitel en groen (+ 6 Tourritten) en een veelvoud aan semi-klassiekers voorlopig natuurlijk wel nog een palmares dat een stuk groter is. Het woord 'oneer' vind ik hier dan weer de renner Tom Boonen oneer aandoen.

Kopinkas 4 april 2022 om 11:43

@Alfons
’t Zijn natuurlijk andere profielen, dat is vooral wat ik zeggen wou – maar het leek me fijn om eens een keer wat controverse uit te lokken rond iemand anders dan Evenepoel.
Boonen had uiteraard zijn gestel en zijn gewicht tegen.
Boonens wereldtitel sla ik eigenlijk niet zo hoog aan: de spurt van een grote groep, verder nooit vooraan in beeld gereden. De nederlaag van MVDP in het WK dat Pedersen won, spreekt meer tot de verbeelding dan Boonens wereldtitel (en dat zeg ik als Belg). (ik kan het niet laten blijkbaar om de controverse nog wat meer aan te zwengelen)

Alfons Haavers 4 april 2022 om 11:57

Controverse rond Tom Boonen… Vintage!

Vanwege zijn hoog showbizzgehalte wordt er wel eens licht gegaan over Boonen zijn sportieve prestaties naar mijn gevoel, maar zijn palmares is historisch gezien toch niet te onderschatten.

Je zoomt nu in op zijn wereldtitel, maar in Vlaanderen en Roubaix was hij het (ondanks zijn sprintsnelheid) vaak zelf die de boel uiteenranselde. Kwam daar dan ook meermaals solo aan en totaliseerde er 7 t.o.v. de 2 van Mathieu.

Nu reed MvdP Roubaix nog maar 1 keer natuurlijk en krijgt hij wellicht nog genoeg kansen om daar à la Boonen verschillende keren zwaar uit te pakken, maar het voorspellen is altijd makkelijker dan het daadwerkelijk ook nog doen. Voor je het weet, komt er weer een Cancellara-figuur de scène binnengewandeld. Misschien staat die met Ganna zelfs al te trappelen in de coulissen?

Kopinkas 4 april 2022 om 12:16

Het staat zeker niet zomaar in de sterren geschreven dat Van der Poel uiteindelijk gaat afklokken op 7 monumenten, maar het feit dat hij in elk monument wel kans lijkt te hebben (terwijl een Boonen in twee ervan zelfs nooit van start ging) maakt het voor mij zoveel spannender.
Ganna? Heeft nog zoveel te bewijzen op klassieker-vlak. 9 maal een monument gereden, nog nooit top 50, en in zijn twee Roubaix deelnames éénmaal DNF en éénmaal buiten tijd… Het zou mooi zijn als een sterk Ineos-blok MVDP het vuur aan de schenen kon leggen, want met de huidige vorm en zonder pech zie ik niemand in de buurt komen van MVDP en de dubbel binnenrijven… voor het eerst sinds Cancellara (nog zo'n sujet dat LBL en Lombardije aan zich liet voorbijgaan) is dat dan zeker? ;-)

Alfons Haavers 4 april 2022 om 12:18

Klopt, die lukte de dubbel 2 keer. Net als… Tom Boonen.

Bobby Solo 4 april 2022 om 11:03

Je moet voor de gein eens naar de reacties kijken op HLN.BE bekijken. Je lacht je kapot: “profiteur, nieuwe zoetemelk, arrogant, wieltjeszuiger” Heel bijzonder allemaal. Zijn daarnaast gelukkig ook veel Belgen die wel genieten van de prestatie van VDP. Zoals ik dat ook van van Aert kan, heel normaal eigenlijk.

Barry Batsbak 4 april 2022 om 11:49

Dat zijn echt kansloze treurlingen. Bittere jankerts die hun teleurstelling over de niet-deelname van Van Aert afreageren op Van der Poel. Die waren vorig jaar plots massaal Asgreen-supporter en dit jaar praktisch allemaal Pogacar-liefhebber (die ze in de Tour nog verguisden omdat hij het team van hun Woutje eraf reed). De achterban van de “morele winnaars”.

platteprijs 4 april 2022 om 12:38

Benieuwd wat ze op HLN.be over Kopecky zeggen. Die moet dan wel aan de grond genageld worden.

Berendoder 4 april 2022 om 12:47

Hier in de grensstreek tussen Bergen op Zoom en Antwerpen zijn ook de mensen aan de Belgische kant van de grens meer voor Mathieu dan Wout, hoor.

Kopinkas 4 april 2022 om 11:04

Het foutje dat hij maakte op de Paterberg zo weergaloos rechtgezet en gewoon weer in de slipstream van Pogacar geraakt: daar zag je hoe waanzinnig getalenteerd MVDP is.
Had hem toch graag de clash in Luik zien aangaan met Pogacar.
Nu allebei tweemaal een monument gewonnen, maar het volledige lijstje zegt nog zoveel meer:

MVDP’s laatste 8 monumenten (hij reed er nog maar 10!)
2022 Ronde van Vlaanderen 1
2022 Milano-Sanremo 3
2021 Paris-Roubaix 3
2021 Ronde van Vlaanderen 2
2021 Milano-Sanremo 5
2020 Ronde van Vlaanderen 1
2020 Liège-Bastogne-Liège 6
2020 Il Lombardia 10

Pogacars laatste 5 (hij reed er nog maar 7!)

2022 Ronde van Vlaanderen 4
2022 Milano-Sanremo 5
2021 Il Lombardia 1
2021 Liège-Bastogne-Liège 1
2020 Liège-Bastogne-Liège 3

In de ‘strive for five’ zal Roubaix de lastigste voor Pogacar worden en Lombardije de moeilijkste voor MVDP, vermoed ik.

Haalt MVDP dit jaar Roubaix al binnen? Wie legt hem iets in de weg? WVA zal niet snel genoeg hersteld zijn, Colbrelli is weg, Vermeersch bevestigt niet, Moscon geraakt niet meer vooruit, Lampaert geraakt ook niet snel genoeg meer in vorm, Turgis trappelt ter plaatse. Moet het van Küng komen? Van Sénéchal in een begenadigde dag?
MVDP solo naar de wielerbaan van Roubaix?

In Luik verwacht ik voor Pogacar grote tegenstand van het Bahrain-blok. Herpakt Mohoric zich? Want Teuns zie ik alleen maar beter worden de volgende weken.

TheBigShow 4 april 2022 om 11:42

Misschien doet Pogacar wel Parijs-Roubaix.

Maar inderdaad, bij dat momentje op de Paterberg in de goot, moest ik wel even slikken. Maar fenomenaal opgelost.
Op de koppenberg reed hij ook een gat van een aantal fietslengtes dicht op Pogi om daarna de kop te nemen.

Die statistieken van beide heren in de monumenten zijn echt bijzonder. Komt buiten van Aert niemand in de buurt.

2022 Milaan san remo – 8
2021 Parijs-Roubaix – 7
2021 Ronde van Vlaanderen – 6
2021 Milaan san remo – 3
2020 Ronde van Vlaanderen – 2
2020 Milaan san remo -1

Wel een dalende trend overigens haha

Kopinkas 4 april 2022 om 11:46

@TheBigShow
Van Aert liet ik bewust buiten beeld, net omwille van die neerwaartse lijn, én het feit dat hij in tegenstelling tot Van der Poel LBL en Lombardije nog nooit ‘aandurfde’ (levensgevaarlijke woordkeuze, I know).
Zou er geld voor geven om deze drie heren (de Federer, Nadal en Djokovic van het klassieke wielrennen? En wat met Alaphilippe dan?) met open vizier te zien strijden in Roubaix of LBL…

Roxanne Bertels 4 april 2022 om 11:51

Ik verwacht dat er dit jaar in Roubaix twee opvolgers van Colbrelli en Vermeersh opstaan, mannen waarvan je weet dat ze hard kunnen fietsen en een motor hebben, maar niet perse een kasseienspecialist zijn of in alle lijstjes genoemd worden, jaren hiervoor in de vorm van Colbrelli had je natuurlijk Gilbert en in de vorm van Vermeersch had je voorgaande jaren Pollit en Dillier (beide 2e in de sprint achter de winnaar), ik denk dat je dit jaar hetzelfde liedje krijgt, voor een verassende overwinning denk ik aan types als Ganna en Mohoric, voor die verassende podiumrijder denk ik aan types als Johan Jacobs, Rasmus Tiller en Amaury Capiot (vorig jaar ook bij eerste 25 of zoiets)

Barry Batsbak 4 april 2022 om 11:55

@BigShow; die dalende trend is wel opmerkelijk ja. Mag nog bij opgemerkt dat Wout vóór 2020 ook al deelnames in MSR, RVV en PR had, maar dat is alleen voor het aantal gereden monumenten van belang. Niet voor de winsten helaas.

TheBigShow 4 april 2022 om 12:15

@Kopinkas
Haha, nou ja Beer heb ik al een paar dagen niet gezien dus misschien kom je er mee weg. Maar idd opmerkelijk, want zeker LBL zou hij 'makkelijk' aan moeten kunnen. En Lombardije eigenlijk ook wel.

Alaphilippe hoort zeker bij die 3. Alleen heeft hij wat meer 'misperen'. Dus daarom noemde ik hem niet voor deze rijtjes.
Maar zou idd prachtig zijn, alleen zou van der Poel het wel heel zwaar krijgen in LBL denk ik. Al zat hij er daags na de Binckbank Tour niet heel ver van af

@Barry
Ja idd, voor 2020 is het bij Wout ietwat minder indrukwekkend. Maar de lijstjes van vdP en Pogacar zijn ook vanaf 2020

Romāns Vainšteins 4 april 2022 om 12:38

Strive for 5 gaan ze allebei niet redden, sowieso starten ze al niet in Roubaix resp Luik dus kan je het om die zeer simpele reden de koelkast inschuiven.

dikkechaap 4 april 2022 om 13:39

Ik had toevallig net hetzelfde opgezocht, Van der Poel rijdt in 9/10 monumenten top 10, en 5/10 op het podium. Zijn slechtste resultaat is een 13e plek in MSR. Buitengewoon.

@Romans
MvdP kan wel degelijk winnen in Luik als hij zich daar op richt, hij was al eens 6e bij zijn debuut. Hetzelfde geldt voor Pogacar in Roubaix, die zie ik daar in zijn nadagen ook nog weleens starten. Of als voorbereiding op de tour als daar weer eens significante stroken kasseien in liggen.

MichielH 4 april 2022 om 11:19

“Hoeveel verder had de finish nog mogen liggen voor Dylan van Baarle je passeerde?”

Dylan had toch helemaal geen hogere snelheid meer op de finish, dus waarom deze vraag.

Agnolutto 4 april 2022 om 13:44

Bizarre vraag inderdaad.

Comments 4 april 2022 om 11:41

sprintnederlaag van vorig jaar?
Verloren omdat hij daarvoor te ontstuimig met z’n krachten was omgegaan en de Deen juist heel verstandig.

thorsen 4 april 2022 om 12:44

Pogacar houdt van deze race, Pogacar houdt van de Oude Kwaremont. pogacar heeft nog wat recht te zetten komende jaren.
Het nieuwe race verloop voor de toekomst: wachten op de Oude Kwaremont en dan Pogacar zien te volgen.

Alfons Haavers 4 april 2022 om 12:55

Pogi zal nog wel eens terugkomen, maar dat zal volgens mij ook niet elk jaar zijn.

Zal in de toekomst zeker nog wel eens mikken op 2 GT's per jaar. Zou dit jaar al de Vuelta rijden (al twijfel ik daar wel een beetje aan), maar als de dubbel Giro-Tour wordt aangevallen kan ik mij niet voorstellen dat er nog een Vlaams voorjaar inzit.

Bovendien is elk jaar weer anders en spelen vorm, omstandigheden en pech ook hun rol. Wie weet komt Pogacar nooit meer zo dicht bij de zege in Vlaanderen als gisteren.

Jean Dumas 4 april 2022 om 15:24

Zonneveld denkt dat Mathieu nu los is, en dat Wout misschien de meeste kans heeft Luik te winnen. Maar Roubaix ligt Wout eigenlijk beter dan Mathieu, vind ik. Die is van de explosie en Wout van de long range.

TheBigShow 4 april 2022 om 17:04

Van Aert heeft in 3x Parijs Roubaix nog niet echt iets noemenswaardigs gepresteerd. En van der Poel rijdt gelijk podium.
Boonen was ook meer van de explosie, maar die heeft Roubaix meermaals gewonnen

adelaarvanantwerpen 4 april 2022 om 18:08

WVA heeft gewoon al verschrikkelijk veel pech gehad in Roubaix. In zijn eerste editie doet hij gewoon mee voor het podium tot hij pech heeft op Carrefour. In zijn tweede editie moet hij een 40km achtervolging vanaf het Bos tot vijf km voor Mons en Pevele of anders doet hij altijd mee voor het podium. Op het einde kwam hij dat duidelijk tekort. Vorig jaar had hij ook wat problemen op het bos, maar was hij ook niet goed genoeg.

oscarito1908 4 april 2022 om 22:17

Van Aert is in Roubaix nog nooit echt goed geweest. Hij heeft er wel het lijf voor.

Westland95 5 april 2022 om 11:05

Volgens mij heb ik Mathieu nochtans meerdere solo’s van 50km+ zien rijden en Wout nog nooit.

Blackcanyon 5 april 2022 om 06:18

Adrie heeft vaak wijze uitspraken, maar Matje heeft ook dat talent geerfd. Ik ben het ultieme bewijs: Ik heb op mijn leeftijd veel ervaring, maar niet meer de benen.

Headlines

Materiaalzone

Populair