Mathieu van der Poel en ploegmaats verkennen klassiekers tijdens ministage
© Alpecin-Fenix
maandag 29 juni 2020 om 16:14

Mathieu van der Poel en ploegmaats verkennen klassiekers tijdens ministage

Ook bij Alpecin-Fenix maken ze zich op voor de herstart van het seizoen. Vandaag dokkerden Mathieu van der Poel en ploegmaats over de kasseien van Parijs-Roubaix. Morgen en woensdag staan de verkenningen van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem op het menu.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In totaal worden deze week zestien renners verwacht in Watou (een dorpje in de Westhoek dicht bij de Franse grens), waar het team zijn uitvalsbasis voor deze ministage heeft. “In een volledige coronaproof-omgeving”, verzekert woordvoerder Thomas Sneyers ons.

Naast Mathieu van der Poel zijn dat ook nog Roy Jans, Senne Leysen, Dries De Bondt, Tim Merlier, Alexander Richardson, Oscar Riesebeek, Scott Thwaites, Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch, Alexander Krieger, Sacha Modolo, Jonas Rickaert, Peter Vakoc, Kristian Sbaragli en Sam Gaze.

Tijdens de driedaagse worden respectievelijk Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem verkend. Vandaag verkende een deel van het gezelschap de laatste honderd kilometer van Parijs-Roubaix. Van der Poel maakt dit najaar zijn debuut in de Noord-Franse klassieker, net als Belgisch kampioen Tim Merlier. Voor beiden hun laatste wedstrijd op de weg vooraleer ze de switch naar het veld maken.

© Alpecin-Fenix

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2020 16:29
Al gespot op Strava ? ;)
29 juni 2020 18:15
‘Jongens luister, zo direct moet je met een koleregang over die dikke stenen heenraggen’
29 juni 2020 18:18
Realiseerde me niet dat Thwaites daar ook zit. Nuttige pion voor de ondersteunng van Mathieu.
    29 juni 2020 18:26
    Hoop dan wel dat hij beter niveau haalt dan vorige jaren
    29 juni 2020 19:05
    Hij heeft wat blessures gehad afgelopen 2 jaar meen ik, maar vorig jaar nog 8e in de Tou de Yorkshire overall met 3 top 10 ritnoteringen. Zeges zal hij niet aaneenrijgen, maar dit is wel iemand die top 30 kan rijden in de RvV, Omloop etc, dus gewoon goede omkadering voor Poel.
29 juni 2020 20:33
Hoop dat ze een goed geheugen hebben om binnen 4 maand terug te komen, al zal alles toch terug in een andere staat liggen, maar goed, al lang niks meer over MVDP gehoord men zou hem bijna gaan vergeten
    29 juni 2020 21:26
    Je hoeft het niet te onthouden, je moet het straks herkennen. Dat maakt die verkenningen zo nuttig.
29 juni 2020 21:52
Aan de voorbereidingstijd kan het dit jaar niet liggen.
30 juni 2020 09:45
Ze zullen zeker met Strava/Garmin of iets anders rijden (wellicht niet uploaden), alsook 1 of 2 renners uitrusten met een Gopro camera om de beelden live in de volgauto terug te zien zodra ze in de wedstrijd daar passeren. Ondertussen hebben ze 3-4 maanden de tijd om het gehele parcours geel, groen, oranje en rood te kleuren, afhankelijk van wind etc. Aan de voorbereiding zal het inderdaad niet liggen.

Waarschijnlijk filmen ze ook de omgeving (beschutting) ivm waaiers en te rooien bieten.
30 juni 2020 10:34
VdP heeft op een paar kasseistroken van P-R een besttijd gefietst, maar dat op onbeduidende kasseistroken. Niet op de zwaardere stukken.
    30 juni 2020 15:29
    Ik dacht dat jij de aandacht voor Strava segmenten wat overdreven vond.....

Reacties zijn gesloten.