Mathieu van der Poel: “Denk dat de conditie wel oké is”

zondag 3 november 2019 om 13:53
Mathieu van der Poel: “Denk dat de conditie wel oké is”

Mathieu van der Poel kijkt uit naar zijn rentree in het veld. De regerend wereldkampioen hervat vanmiddag in Ruddervoorde zijn seizoen. “Ik heb er echt zin in”, vertelde hij zondag voorafgaand aan de cross in Ruddervoorde.

Ruddervoorde
Minder dan een maand na zijn laatste wegwedstrijd, keert hij dus terug in het veld. Nadat hij begin oktober zijn wegseizoen beëindigde, hervatte hij zijn trainingen midden oktober. “Eerst hebben we aan mijn basis gewerkt en heb ik op de weg veel lange uren gemaakt. Daarna pas heb ik weer wat met de crossfiets getraind”, gaf hij zondagmiddag mee. “Ik denk dat ik zo’n vier crosstrainingen in de benen heb. Dat is niet veel, maar ik denk dat de conditie wel OK is. Geen topconditie, maar ik voel me wel goed en ik vermoed dat ik over een acceptabel vormpeil beschik.”

Het parcours in Ruddervoorde bevalt hem. “Dit is één van mijn favoriete parcoursen, dus ik hoop goed voor de dag te komen. Dit is zo’n rondje dat er altijd goed bij ligt als het wat geregend heeft en dan wordt het echt technisch, dus dat ligt me wel. Dit rondje is niet loodzwaar, want het wordt hier nooit echt diepe blubber en het blijft altijd vrij goed berijdbaar.”

Door zijn late seizoenstart, zal Van der Poel dit jaar niet meedingen om de verschillende klassementen. “Ik heb in geen enkel klassement meer iets te verdedigen, dus daar moet ik me al niet meer bezig houden. Het grote doel deze winter is het WK veldrijden en mijn titel er verlengen.”

Debuut in Vuelta
Volgend seizoen zijn het WK Veldrijden en de Olympische Spelen zijn hoofddoelen. Daarna zou de Vuelta a España – waar zijn ploeg een uitnodiging voor hoopt te krijgen – wel eens zijn eerste grote ronde kunnen worden. “Het is ter sprake gekomen. Een grote ronde kan een volgende nieuwe uitdaging zijn. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik nieuwe uitdagingen nodig heb. Maar eerst ligt de focus op de Olympische Spelen.”

De Vuelta 2020 start volgend seizoen met drie etappes in Nederland. De Spaanse rittenkoers begint op 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Hierna volgen ritten van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en aankomst in Breda.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.