‘Mathieu van der Poel deed voor het WK veldrijden al een tactische meesterzet’

dinsdag 7 februari 2023 om 19:45
‘Mathieu van der Poel deed voor het WK veldrijden al een tactische meesterzet’

foto: Cor Vos

Podcast

Liefst 38.000 uitzinnige crossfans genoten zondagmiddag in Hoogerheide van topsport van de bovenste plank. Een groot deel daarvan zal maandag met een fikse kater naar het werk gaan, maar dat mag de pret niet drukken. Ook voor alle andere veldritliefhebbers blikken we nog een keer uitgebreid terug op dat heerlijke WK veldrijden in de WielerFlits Podcast.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Maxim en Youri krijgen bij de nabeschouwing aanvulling van Raymond. Met z’n drieën blikken ze terug op een gebeurtenisvolle week, die begon met balkjes-gate en de heisa rondom parcoursbouwer (en de vader van) Adrie van der Poel. Maar de apotheose waren uiteraard de topwedstrijden de iedereen het afgelopen weekend kreeg voorgeschoteld.

Ze bespreken uitgebreid de gebeurtenissen uit de mannencross: de tactische meesterzet die Van der Poel al vóór het WK plaatste met een actie tijdens de teambespreking, het vlammende begin van Lars van der Haar, de overname van Mathieu van der Poel en de tweestrijd die daarna volgde met Wout van Aert. Dat vertolkte zich weer tot een duel om duimen en vingers bij af te likken, met dank aan twee tactische meesterzetten van MVDP.

Dat zorgde ervoor dat de renner van Jumbo-Visma zo uit het veld geslagen was, dat hij daardoor een cruciale fout maakte in de sprint en de wereldtitel moest laten aan Van der Poel. Uiteraard staan de mannen ook stil bij de overige crossen van dit weekend, waarin onder meer Fem van Empel, Thibau Nys en Shirin van Anrooij met goud naar huis gingen.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Lees ook:
Voltreffer: Mathieu van der Poel beukt fotograaf omver in volle inspanning

Dit artikel delen:

12 Reacties

Klootje Kriekeljon 6 februari 2023 om 09:23

Wat mij opviel dit WK:

– Succesvol weekend, prima georganiseerd.
– VDP lijkt zich eens echt heel goed voorbereid te hebben na eerdere teleurstellingen.
– WvA is een ontzettend grote meneer.

20
Mechanieker 6 februari 2023 om 10:26

Niks aan toe te voegen

1
Posterix 6 februari 2023 om 10:47

Nog 1 ding: in geen enkele andere categorie dan de elite heren rijden twee zo aan elkaar gewaagden. (Of zou zonder foutjes Puck vs Fem spannender zijn geweest?)

2
Barry Batsbak 6 februari 2023 om 11:50

Nooit. Afgelopen zaterdag was Fem afgetekend de beste. De uitglijder van Puck was vervelend maar ze was al aan het forceren om Fem bij te houden die ogenschijnlijk aan het toeren was. Alleen materiaalpech had Fem van de winst kunnen houden.

3
de adelaar 6 februari 2023 om 18:25

Klootje dat waren wijze woorden

0
Comments 8 februari 2023 om 04:19

Dat WvA is een ontzettend grote meneer is was genoegzaam bekend,
Dat hij zo uitgewoond was door van de Poel vond ik pas verhelderend.

1
velovibes 6 februari 2023 om 11:05

Wat mij ook is opgevallen zijn de fantastische dronebeelden. Dit is toch wel de grote doorbraak voor dronebeelden tijdens een wielerwedstrijd, in wat voor discipline dan ook, van het hoogste niveau.

16

Ik had de uitslag totaal niet verwacht. Was werkelijk in de veronderstelling dat Wout ging winnen. Die vdP is als een Fenix uit de as herrezen. Voor beide heren en al die gasten daarachter die de hoofdact hebben uitgevoerd nun dikke Sjapoo !
En dan inderdaad die fantastische beelden. Tot nu het beste WK ooit en niet omdat vdP heeft gewonnen.

1
Wieler-Joke 6 februari 2023 om 20:06

Mathieu heeft wellicht ook wel wat zand gestrooid, plots na zijn pruillipjes in koksijde en zonhoven verdwijnt hij van het toneel en ook van strava om er dan in benidorm meteen weer te staan. Die heeft gewoon, met weinig last aan de rug, kei hard gewerkt sinds die kerstperiode (blijkbaar zelfs in hoogtekamer geslapen op stage) om op die ene dag helemaal top te zijn. Van Aert heeft helemaal niets bijzonders gedaan in de tussentijd buiten zijn voorbereiding op de wegcampagne en dan zie je dat Mathieu die ene dag gewoon scherper en vinniger is. Op het wk in valkenburg heeft Wout het ook zo gedaan en toen was die ook buitenaards goed op die ene dag.

-11
Federstrong 6 februari 2023 om 23:41

@wielerjoke, heb jij zijn rug gevoeld? Weinig last aan de rug….Makkelijk oordelen zo over iemand anders.

1
Pelsluis 6 februari 2023 om 15:54

Tav drone: ik vermoed dat er regelgeving is waarin beperkingen staat tav vliegen boven (veel) mensen. In het bos waren die niet (naar ik aanneem agv voorwaarden v Natuurmonumenten). Uiteraard kan ie ook niet boven renners vliegen dus moet er voldoende afstand zijn.

0
FeitenZijnFeiten 7 februari 2023 om 07:32

Neem jij nuet wat te veel aan met al jou vermoedens?

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone