Mathieu van der Poel: “Blij met de crossen die we hebben kunnen rijden”

woensdag 30 december 2020 om 16:33
Mathieu van der Poel: “Blij met de crossen die we hebben kunnen rijden”

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Met overmacht won Mathieu van der Poel vandaag in Bredene zijn laatste cross van 2020. Zonder al te veel tegenslag reed hij in West-Vlaanderen naar zijn vijfde zege van deze veldritwinter toe. Terugkijkend op 2020 is hij vooral dankbaar voor de wedstrijden die wel doorgingen.

De wereldkampioen kijkt terug op een geslaagde middag. “Het ging eigenlijk vrij goed. Het was wel een leuk crossje. Het ene deel was ploeteren, maar het achterste stuk van het parcours liep vrij goed”, kijkt hij terug in het flashinterview.

Al vrij snel bleek dat hij er samen met Toon Aerts bovenuit stak. “Toon legde een vrij strak tempo op. Ik stak vrij goed in zijn wiel. Omdat ik niet voor het grofste profiel had gekozen, moest ik technisch goed geconcentreerd blijven. Al bolde dat wel beter op de rest van het parcours. Achteraf bleek het de juiste keuze.”

Hij sluit 2020 af met 13 zeges in het veld. “Het is een vreemd jaar geweest. Voor iedereen denk ik, niet alleen voor ons. Ik denk dat we heel blij mogen zijn met de crossen die we hebben kunnen rijden. Ik ben blij dat we toch nog een sportief jaar hebben mogen meemaken. Hopelijk zal het allemaal snel weer normaal zijn met publiek langs de kant.”

Van der Poel hervat de competitie aanstaande vrijdag, wanneer hij (net als Wout van Aert) in Baal aan de start staat van de GP Sven Nys. De dag erop start hij in Gullegem en zondag rijdt hij de wereldbekerwedstrijd in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Later in de maand start Van der Poel nog in Hamme (23 januari) en op het WK in Oostende (31 januari).

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 30 december 2020 om 17:06

Hij laat Overijse dus definitief links liggen, is ook niet meer nodig voor de Top 8 na Hulst.
Verder eens met zijn analyse over deze cross, mooi parcours in twee gedeelten met de modder in stuk 1 en snelheid op het tweede deel. Geconcentreerd gereden en niet heel erg diep hoeven gaan want het wordt nog druk genoeg.

Davide Lappartiente 30 december 2020 om 18:20

Op een zwaar parcours als Overijse wilt hij niet opnieuw door Wout verslagen worden, anders zou hij mentaal helemaal breken.

Murcia 30 december 2020 om 18:36

Je ne suis pas d’accord avec vous, Monsieur le Président.

jan jansen 30 december 2020 om 23:34

Davide;
Wil is zonder t

Blackcanyon 31 december 2020 om 06:24

Wordt MvdP in Overijse opnieuw verslagen door WvA (als hij die zou rijden)? Niet als t gaat vriezen. Want MvdP kan beter over ijs euhh!

007 31 december 2020 om 08:55

Goh, kregen we maar weer eens een ijs cross. Genieten. Net als Dendermonde, 1x is leuk haha

Headlines

Materiaalzone

Populair