Mathew Hayman neemt afscheid: “Geen beter einde te bedenken”

zondag 20 januari 2019 om 13:43
Mathew Hayman neemt afscheid: “Geen beter einde te bedenken”

Mathew Hayman (rechts) met eindwinnaar Daryl Impey - foto: Cor Vos

Op de top van Willunga Hill kwam er einde aan de imposante carrière van Mathew Hayman. De 40-jarige Australiër – die eerder al liet weten te stoppen na de Tour Down Under – nam op schitterende wijze afscheid: met de eindzege van zijn ploeggenoot Daryl Impey. “Het was een hele emotionele week”, zo kijkt hij terug op de website van zijn ploeg Mitchelton-Scott.

Hayman geeft toe: hij had tijdens de etappe moeite om zijn emoties in bedwang te houden. “Vooral aan de voet van Willunga Hill. Ik reed helemaal alleen, en voelde een brok in mijn keel. De focus lag echter weer snel op de koers, aangezien ik wilde weten hoe het met Daryl ging.”

“Toen ik hoorde dat hij had gewonnen, besefte ik opeens weer waarom ik deze Tour Down Under reed. Ik kan me geen beter einde bedenken. En dan doel ik niet alleen op de eindzege, maar vooral hoe we hebben gekoerst”, aldus Hayman.

Hayman kon in de slotkilometers dan ook genieten, vooral ook omdat zijn familie zich had verzameld op de flanken van Willunga Hill. “Ik kon het maar net droog houden”, geeft hij toe. “Ik wist helemaal niet dat ze er waren, dus dat maakte het extra speciaal. Ze waren ook behoorlijk emotioneel.”

Nieuwe rol
Hayman – die in 2016 zijn mooiste moment beleefde met winst in Parijs-Roubaix – zal betrokken blijven bij de wielersport. Hij gaat bij Mitchelton-Scott onder meer aan de slag als ploegleider. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met het begeleiden van jonge renners, technische zaken, marketing én sponsoring.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolledriesoldebroek 20 januari 2019 om 13:46

Topinstelling, topcarriere en een toprenner!

Bikeage 20 januari 2019 om 16:53

Mooi afscheid voor hem. Vind het nog steeds schitterend hoe hij Parijs-Roubaix won en dat zelf nauwelijks kon geloven!

Dario 20 januari 2019 om 17:23

Die Paris-Roubaix was misschien wel de mooiste wedstrijd aller tijden, alleszins een wedstrijd die ik nooit ofte nimmer zal vergeten. Hulde, Mr Hayman.

tvm 20 januari 2019 om 20:03

Natuurlijk is afscheid nemen in eigen land mooi, maar waarom niet ff doortrekken tot Roubaix? Ideale wegkapitein voor de ploeg.

Fabian. 21 januari 2019 om 15:57

Heeft vaak ook met de ploeg te maken. Kan me voorstellen dat ze geen budget voor een 40e jarige Hayman als renner vrijmaken. Zeker als ze jong talent willen opnemen in de klassiekers. Dat maandje januari wil dan misschien nog net.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair