Mathew Hayman blijft verbonden aan Mitchelton-Scott

Mathew Hayman blijft verbonden aan Mitchelton-Scott

foto: Sirotti

vrijdag 21 december 2018 om 09:16

Nog even, en de wielercarrière van Mathew Hayman zit erop. De 40-jarige Australiër zal na de Tour Down Under (15-20 januari) echter geen afscheid nemen van zijn werkgever Mitchelton-Scott. Hayman blijft namelijk – op een speciale manier – verbonden aan de WorldTour-ploeg.

De oud-winnaar van Parijs-Roubaix zal zich de rest van het seizoen namelijk bezighouden met verschillende aspecten van de wielersport. Dit betekent dat Hayman bijvoorbeeld jonge renners zal begeleiden. Daarnaast zal hij technisch advies geven aan het team, en zal hij in sommige koersen worden ingezet als ploegleider.

De Australiër zal zich eveneens bezighouden met marketing en sponsoring. “Ik ben de ploeg dankbaar dat ik verschillende dingen kan uitproberen. Niet iedereen krijgt zo’n mogelijkheid. Het grote voordeel is dat ik nog in de sport zit. Ik moet mijn kennis gewoon inzetten”, zo vertelt Hayman op de ploegsite.

Leider 
Volgens teammanager Shayne Bannan is het niet meer dan logisch, dat Hayman een dergelijke functie krijgt. “We hebben zijn leiderskwaliteiten als coureur gezien. Dergelijke kwaliteiten verdwijnen niet, eenmaal je gestopt bent als profrenner. We zijn blij dat we hem aan boord hebben.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Secondant 21 december 2018 om 09:50

Zijn zege op de wielerbaan in Roubaix blijft er een om nooit te vergeten. Een jongensboek. Was al fan van deze jongen sinds ik een jaar of 15 geleden als jonge knul een handtekening kreeg tijdens Veenendaal-Veenendaal en hij mij bemoedigend toesprak in keurig Nederlands. Groots coureur met een matig palmares.

0
Mwielerfan 22 december 2018 om 00:21

Bizar die laatste zin…

0
FondriestTF3 22 december 2018 om 07:11

Tip: de podcast van Mitch Docker. Gesprek voor en na die Roubaix met Hayman. Je beleeft het helemaal van binnenuit.

0
Viktrodriguez 21 december 2018 om 09:50

Oftewel, ze weten nog niet waar zijn kernkwaliteiten liggen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone