Matej Mohoric geeft verklaring voor mindere Tour: “Covid opgelopen”

dinsdag 9 augustus 2022 om 08:42
Matej Mohoric geeft verklaring voor mindere Tour: “Covid opgelopen”

foto: Cor Vos

Matej Mohoric reed vorige maand niet de Tour de France die hij had willen rijden. De Sloveen van Bahrain Victorious wou een ritzege veroveren, maar moest met lege handen naar huis. “Uit de bloedcontroles bleek dat ik een covid-infectie had opgelopen en dat ik mogelijk ook een infectie met het Epstein-Barr-virus heb gehad.”

In 2021 won Mohoric nog twee etappes in de Ronde van Frankrijk. Een jaar later, ging hij dan ook met verwachtingen naar dezelfde ronde. Met een 31ste plaats in de openingstijdrit als beste resultaat draaide dat echter niet uit zoals de Sloveense winnaar van Milaan-San Remo had gedacht. “Ik heb me niet geweldig gevoeld tijdens de Tour”, vertelt hij op sociale media.

“Daarna had ik moeite met herstellen. Uit de bloedcontroles bleek dat ik een covid-infectie had opgelopen en dat ik mogelijk ook een infectie met het Epstein-Barr-virus heb gehad. Ik zal nu focussen op rusten en hopelijk zal ik me op tijd beter gaan voelen. Dan kan ik hopelijk weer meer wedstrijden rijden voor het einde van het seizoen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Matej Mohoric (@matmohoric)

Dit artikel delen:

23 Reacties

zietemgaan 9 augustus 2022 om 10:01

ha, was “covid” de code-naam voor de Franse politie-actie? Bahrein presteert inderdaad een stuk onder het niveau van vorig jaar, en dat zal heus niet alleen door de hartstilstand van Colbrelli komen, en dan heb je nog de vreemde, haastige manier om Teuns te lozen; Allemaal merkwaardig.

0
Lendilonus 9 augustus 2022 om 10:21

Dat zijn bloedcontroles anders zijn dan vorig jaar geloof ik dan wel weer meteen!

0
Panache 9 augustus 2022 om 10:41

Mohoric is natuurlijk al vanuit de jeugd een uitzonderlijk goede coureur, maar de uitleg die verklaart waarom je half juni nog 3x top-10 scoort in Slovenië en twee weken later niet vooruit te branden bent is niet bijster sterk. Uiteraard zal de wielervolger een link leggen met de inval in Kopenhagen en de invallen bij renners thuis. Vashouden aan zijn eerdere verklaring (moraal gebroken door die gebeurtenissen) vind ik persoonlijk krachtiger dan ineens twee virussen uit de hoge hoed toveren.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 11:14

Ik zie wel een heel andere verklaring voor zijn minder presteren en dat van al zijn ploegmaats. Mohoric, Colbrelli en Teuns zetten vorig seizoen, vooral tijdens de Tour, maar niet enkel daar, onwaarschijnlijke prestaties neer. Padun deed hen dat voor in de Dauphiné. Colbrelli had voordien als veredelde sprinter al op het EK en Parijs-Roubaix iedereen versteld doen staan. Nu blijken de heren weer gewone middenmotors te zijn. Ik wil me dan nog niet uitspreken over het cardiovasculaire akkefietje van Colbrelli dat misschien het einde van zijn loopbaan betekend heeft.
Zonder de intimiterende onderzoeksdaden van de rechtsinstanties in Frankrijk en Denemarken, voor en bij het begin van de Tour, ben ik ervan overtuigd dat Mohoric en Teuns weer ritten zouden gewonnen hebben in de voorbije Tour.

0
zietemgaan 9 augustus 2022 om 11:21

“Nu blijken de heren weer gewone middenmotors te zijn.” precies dit: en nu worden de heren op elk een andere manier uit de Bahrein cirkulatie gehaald .. het scenario dat je schetst doet me verder heel sterk denken aan wat we verschillende keren in de jaren rond 2010 zagen.

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 11:26

Middenmoters dan toch…

0
Brabander 9 augustus 2022 om 11:36

Parijs-Roibaix was wel in het najaar. Dus ‘voordien’ moet ‘nadien’ zijn

0
Panache 9 augustus 2022 om 12:19

Ik kan een heel eind met je gedachtengang mee gaan Marlin, maar Colbrelli was op PCS gewoon de no. 20 van 2016 en de no. 21 van 2018. En steeds was dat door een ontzettend goed najaar. Colbrelli begon goed te rijden bij Bardiani, Teuns bij BMC en Mohoric bij Sava waar hij wereldkampioen U23 werd.

0
Rufusvb 9 augustus 2022 om 14:16

Moet direct denken aan het Banesto team van 1998… maar goed, ik hoop en ga er vanuit dat het verhaal van Mohoric gewoon klopt: wat overigens ook gewoon een legitieme uitleg is.

0
Vierkante Wielen 9 augustus 2022 om 11:16

Epstein Barr virus is vaker gezien na Covid besmetting(tijdens long covid) maar ook na vaccinatie. Meestal als een reactivatie van de cellen(dus reeds bestaand) doordat er na vaccinatie een disbalans in het immuun systeem kan ontstaan door het effect van het vaccin op de type 1 T-cellen. Hier zijn ook meerdere studies over te vinden.

Het is dus prima mogelijk dat hij beide virussen tegelijk of iets na elkaar heeft gehad. Epstein Barr is de veroorzaker van Pfeiffer en behoort tot de Herpesvirussen.

0
zietemgaan 9 augustus 2022 om 11:22

klopt, maar dat is naturlijk ook perfect voor een beter uitgewerkt smokescreen verhaal, al ben ik misschien wat cynisch over die ploeg

0
Vierkante Wielen 9 augustus 2022 om 11:27

Dat mag ook he Zietemgaan. Maar ben je dan ook zo cynisch en kritisch op ploegen die het nog veel beter doen? Bahrain wint geen grote ronden, geen rondjes van een week, pakt 1 klassieker door een dodemansafdaling.

Hoe kijk je dan tegen Ineos, UAE, Jumbo en Bora aan? Als je Bahrain niet vertrouwt dan moeten je de ogen toch wel uit zijn gevallen na prestaties van bovenstaande ploegen, niet waar?

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 11:31

Klopt, er lijkt ook een verband te zijn tussen Long Covid en Epstein Barr. Komt in ieder geval vaak voor bij mensen die ook ooit Pfeiffer hebben gehad.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 11:58

Ja, en Colbrelli, Teuns en Padun hadden dus ook af te rekenen met Epstein Barr na Covid. Even ernstig blijven toch. Het is toch al langer duidelijk dat Covid, al of niet in combinatie met andere aandoeningen, nu plots een ideaal rookgordijn is om de onverklaarbaar slechtere prestaties te verantwoorden. Alleen vergeten de betrokken renners (en de ploeg) te verklaren welk virus verantwoordelijk was voor hun ongeloofwaardige prestaties voor hun “terugval”.

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 12:03

@Marlin omdat dat nou eenmaal heel onduidelijk is om achteraf aan te tonen welk virus precies waar voor verantwoordelijk is. In het verleden waren renners ook altijd al minder na een virus infectie, alleen toen werd het specifieke virus niet met naam en toenaam genoemd.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 12:07

@Vierkante wielen
Ik durf zeker mijn beide handen niet in het vuur steken voor de door jou vermelde ploegen (en heel wat andere ploegen). Maar er is toch een wezenlijk verschil. De plotse evolutie van goede middenmotors tot toprenners bij Bahrein was toch wel heel opvallend. Net zoals de even opvallende terugval dit seizoen, vooral tijdens de Tour. Dan hebben we het nog niet over Colbrelli. Ik ben ervan overtuigd dat bij hem iets fout gelopen is bij een doorgedreven “medische handeling”.
Het is vooral de plotse opkomst van de Bahrein-renners, gevolgd door de plotse neergang van diezelfde Bahrein-renners die mij ervan overtuigen dat er schimmel aan de klink is. Waarbij kan vastgesteld worden dat de door sommigen verguisde acties van de rechtsinstanties, wel degelijk (indirect) tot resultaten geleid hebben.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 12:10

@de dikke dromedaris

Je hebt het volste recht om naïef te zijn. Die naïevelingen waren er twintig, dertig jaar ook bij de vleet.

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 10 augustus 2022 om 08:37

Dan ben ik maar naïef, ik kies er in ieder geval voor om gewoon lekker te blijven genieten van deze sport en niet bij elk artikel zuur te gaan lopen janken over vage mogelijke doping gevallen. ;-)

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 9 augustus 2022 om 12:45

Maar als het (mede) met die Covid-infectie te maken had, kun je die dan nog asymptomatisch noemen?

0
de wegkijkers 9 augustus 2022 om 13:51

Zou ook door de injectie kunnen komen daar zijn meer klachten van bekend ..

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 9 augustus 2022 om 14:24

Welke injectie bedoel je precies?

0
de wegkijkers 9 augustus 2022 om 13:50

Ik heb Mohoric 6,7 x zien proberen alleen de tacktiek was niet best hij zat vaak alleen .. in de tour wilde zelfs v aert meezitten dus de animo was groot . Er zijn covid boys die een maand later een rit winnen …..

0
williams 10 augustus 2022 om 07:34

Ach doping, het blijft ons verbazen en telkens zijn we verwonderd.Alhoewel het verleden ons zou moeten geleerd hebben om veel kritischer te zijn. Langs de andere kant wordt nog steeds een 3 keer betrapte renner een godenstatus toebedeeld.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone