Martin verkoos UAE Emirates boven Sky: “Ging om kopmanschap”

Martin verkoos UAE Emirates boven Sky: “Ging om kopmanschap”

Foto: Sirotti

zaterdag 7 oktober 2017 om 09:07

Het is UAE Emirates er alles aan gelegen om vanaf komend seizoen aan de stoelpoten van de gevestigde WorldTour-orde te zagen. De ploeg trok deze transferperiode met Daniel Martin en Alexander Kristoff al twee wereldtoppers aan, terwijl ook de overstap van Fabio Aru nagenoeg in kannen en kruiken is. Cyclingnews schetst in een reconstructie van de transfer van Martin hoe de Ier zelfs een aanbod van Sky naast zich neer legde ter faveure van een overstap naar de Emiraten.

BMC, Trek-Segafredo, Sky, BORA-hansgrohe, Dimension Data, UAE-Emirates en Katusha; Martin kon aan het begin van zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg niet klagen over een gebrek aan belangstelling. Na wikken en wegen bleven Sky en UAE Emirates over als serieuze opties. De definitieve keuze viel uiteindelijk op de ploeg uit het Midden-Oosten. Volgens zowel Martin als zijn manager Martijn Berkhout een beslissing gebaseerd op puur sportieve gronden.

“Daniel wil de absolute kopman zijn. UAE biedt hem de mogelijkheid om dit ook daadwerkelijk te zijn in de grote rondes. Bij Sky zou hij de rol hebben overgenomen van de vertrokken Landa: kopman in rittenkoersen van een week, maar een dienende rol in de Tour voor Froome. Hij zag dit niet zitten”, aldus Berkhout. Martin beaamt de woorden van zijn manager. “Ik wil een keer de kans hebben om een team te leiden. Het belangrijkste voor mij is om naar wedstrijden te trekken als absolute kopman. Ik heb nog nooit een ploeg tot mijn beschikking gehad die volledig in mijn dienst reed. Die kans krijg ik nu.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

Djoop 9 oktober 2017 om 21:45

Absoluut een van mijn favorieten, en deze beslissing bevestigd weer eens waarom. Tuurlijk heeft de man een aardige punch, maar geduld heeft ie allerminst en dat leidt vaak tot schitterende pogingen die stranden in schoonheid. Als hij nou wat meer het profiel zou volgen dat RV hem toedicht.. scheelt weer een verloren minuutje in het klassement :)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone