Martijn Tusveld: “Heb goede en open discussies gehad met Team DSM”
Martijn Tusveld - foto: Cor Vos
woensdag 24 november 2021 om 14:32

Martijn Tusveld: “Heb goede en open discussies gehad met Team DSM”

Martijn Tusveld hoopt in 2022 zijn ervaring in te zetten in dienst van Team DSM. WielerFlits wist dinsdag bekend te maken dat de Utrechter zijn contract met een jaar verlengd heeft. Ook heeft de Duitse WorldTour-ploeg bevestigd dat Tim Naberman (22) de overstap maakt van de eigen opleidingsploeg.

“Ik heb dit jaar heel goede en open discussies gehad met de ploeg, over mijn rol en hoe we samenwerken. Dus ik heb er vertrouwen in dat we op een goed moment zijn om door te gaan met elkaar. Iedereen in de ploeg weet wat zijn of haar rol is, dus alles werkt heel soepel. Binnen en buiten de wedstrijden”, aldus Tusveld. “Persoonlijk wil ik gewoon veel blijven koersen en mij ontwikkelen als een van de meest ervaren renners in het team. Op die manier kan ik jonge talenten helpen in hun ontwikkeling.”

Volgens Team DSM-coach Rudi Kemna is Tusveld, die afgelopen winter nog te horen kreeg dat hij eind 2021 mocht vertrekken, uitgegroeid tot een allrounder. “Ik denk dat Martijn zich sterk heeft laten zien in de Vuelta a España, en we blijven die stappen zetten. Hij heeft daarnaast een veerkrachtig karakter en geeft altijd alles”, vertelt Kemna. “We kijken ernaar uit om verder te werken met Martijn en hem verder te helpen als atleet en persoon.”

Tim Naberman
Ook de komst van Tim Naberman naar de WorldTour-ploeg is bevestigd. Hij kwam de afgelopen drie jaar uit voor de opleidingsploeg, en tekent nu voor twee jaar bij de profploeg. “Dit is een droom die uitkomt. Ik voel dat we eerlijk naar elkaar kunnen zijn en dat we eerlijk behandeld worden. Hierdoor voel ik mij thuis”, geeft hij aan.

“Aan het begin van het afgelopen seizoen hebben we de focus gelegd op de rol van koerskapitein, iets wat ik heel erg leuk vind en waar ik veel plezier uit haal. Mijn doel is om een renner te worden die belangrijk is op de moeilijke momenten, in en uit de koers. En dat wil ik blijven ontwikkelen de komende jaren, zodat ik een renner ben waarop ze kunnen rekenen”, vertelt hij.

Daarnaast presenteerde Team DSM woensdag sprinter Sam Welsford. De Australiër tekent voor twee seizoenen bij de WorldTour-formatie.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
24 november 2021 14:49
Fijn voor Martijn maar ik had het ook netjes gevonden als Rudi een reflectie had kunnen geven op zijn woorden eerder over dezelfde renner. Waarom is hem in de winter al verteld dat hij kon vertrekken aan het einde van het seizoen om dan nu een heel betoog over zijn meerwaarde af te steken.
    24 november 2021 18:04
    @murcia zoals al vele malen hier benoemd is meneer Kemna wars van enige zelfreflectie en al helemaal niet in staat om fouten toe te geven. Ik kan niets over de man als ploegleider zeggen daar ik geen enkele inzicht op zijn kwaliteiten heb. Als communicator en spreekbuis is hij echter faliekant door de mand gevallen en alleen al daarom is hij ongeschikt als people manager. Deze man zou wat mij betreft uit beeld of helemaal weg bij deze ploeg moeten willen ze schoon schip maken. Ik klaag meermaals over ‘ voetbalpraktijken met managers rondom renners en contracten ‘ maar in de voetbalfilosofie van de trainer de laan uitsturen bij de heer Kemna wel toegepast worden. Dat zou misschien wel eens verfrissend kunnen werken
24 november 2021 14:55
Het kan bijna niet anders dan dat we over een paar maanden een roddel lezen waarin precies het tegenovergestelde staat. Ik vind dat wel een traditie die we in stand moeten houden.
24 november 2021 15:06
Het is toch raar dat ze aan het begin van het jaar al hebben gezegd dat hij geen nieuw contract kreeg. Hij reed vorig jaar ook gewoon prima
24 november 2021 15:54
Ja een goed gesprek, maar arme Martijn voor een eenjarig contract; zoals bij DCQS.
24 november 2021 16:00
Tusveld heeft dit jaar gewoon als Tusveld gekoerst. Redelijk volgens verwachting en voor zijn doen prima. Dan is het toch héél vreemd dat hij eerst niet goed genoeg meer was of niet meer in de ploeg paste ofzo, en dan nu weer wel. Daar wordt verder niks meer over gezegd. Raar allemaal.
24 november 2021 16:22
Hij heeft stappen gemaakt qua cooperation, zo te horen.
24 november 2021 16:55
Het zegt toch al genoeg dat een 28-jarige knul met vijf jaar WT-ervaring en maar iets meer dan 250 koersdagen op het hoogste niveau, die eigenlijk al weggestuurd was, maar nu toch voor een jaartje mag blijven, als mentor moet gaan functioneren.
24 november 2021 19:11
Ik weet niet hoe het hem exact verteld is, maar 'Je mag gerust naar een ander team uitkijken' (zoals in het artikel op WF stond) betekent niet hetzelfde als 'Je moet weg'. Het lijkt me zelfs sociaal om renners waarvan contractverlenging onzeker is te zeggen dat als ze naar een ander team kunnen gaan die kans moeten aangrijpen. Het is niet inconsequent om dan alsnog te verlengen.
    25 november 2021 00:55
    En daarnaast is er niets mis met een gezonde dosis inconsequentie.

Reacties zijn gesloten.