Martijn Budding pakt brons bij beloften: “Maximaal haalbare”

Martijn Budding pakt brons bij beloften: “Maximaal haalbare”

foto: Léon van Bon (archief)

zaterdag 25 juni 2016 om 08:59

Rabobank-renner Martijn Budding mocht gisteren op de Brouwersdam de bronzen plak ophalen na het NK voor beloften. De 20-jarige renner moest het afleggen tegen SEG Racing Academy-ploegmaats Fabio Jakobsen en Tim Ariesen. “Derde plek was maximaal haalbare”, vertelde hij na afloop tegen WielerFlits.

“Ik zat op tijd bij Fabio in het wiel”, beschrijft Budding de finale. “Als ik beter was, dan was ik eroverheen gekomen. Dat was niet het geval. Hij wint hier sterk.” De Rabo-ploeg was goed vertegenwoordigd en maakte de koers hard. Toch kwam het tot een sprint. “Daarin moeten wij tevreden zijn met een derde plaats.”

Met het stoppen van Rabobank na dit seizoen, was dit de uitgelezen mogelijkheid om de schijnwerpers op zich te krijgen. “Natuurlijk wil ik mij in de kijker rijden bij de grote ploegen. Ik ambieer een stap naar de profs, de WorldTour. Dat lijkt mij heel mooi om volgend jaar te rijden, al zou een jaar investeren bij de beloften ook niet slecht zijn. Maar als een WorldTour-ploeg komt, zeg ik geen nee.”

Wil je niets missen van de het NK en nog veel meer?
Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

josi 25 juni 2016 om 09:09

Hij zal toch wel een profcontract krijgen aangeboden, lijkt me. Kan me niet voorstellen dat Roompot en/of TLJ niet in hem geïnteresseerd zijn.

assen 25 juni 2016 om 11:28

Precies. Als je een beperkt budget hebt, zou ik voor een deel investeren in relatief goedkope beloftevolle renners.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair