Mark Padun wint koninginnenrit in Adriatico Ionica Race

vrijdag 26 juli 2019 om 17:59
Mark Padun wint koninginnenrit in Adriatico Ionica Race

©Cor Vos

De Oekraïener Mark Padun heeft de tweede etappe in lijn in de Adriatica Ionica Race gewonnen. De 23-jarige renner van Bahrain Merida klopte in de finale van deze koninginnenrit Dayer Quintana en Ben Hermans in een sprintje bergop. Padun neemt de leiding over van Alvaro Hodeg. Remco Evenepoel eindigde als negende.

Vier cols in de tweede koershelft, waarvan twee van eerste categorie. Inclusief de finish op de Tre Cime di Lavaredo. Dat was wat het peloton in de Adriatica Ionica Race vandaag voor de wielen geschoven kreeg. De beslissing viel al op de eerste hindernis, waar een kopgroep wegreed met onder meer de Belgen Ben Hermans en Remco Evenepoel.

Aan de voet van de Tre Cime di Lavaredo waagde Evenepoel meteen zijn kans, maar het Deceuninck-Quick-Steptalent werd teruggepakt. In de beslissende fase slaagden Quintana, Hermans en Padun er wel in zich af te zonderen. In de sprint toonde de Oekraïener Padun zich de snelste. Padun wordt ook de nieuwe leider en telt dankzij de bonificaties aan de streep zes seconden voorsprong op Ben Hermans.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sagan=hulk 26 juli 2019 om 18:04

Padun is terug, leuke renner die altijd aanvallend koerst. Evenepoel stelt toch een klein beetje teleur.

Gelei 26 juli 2019 om 18:11

Wat was het wedstrijdverloop? Heeft mss moeten knechten voor Knox?

boenk 26 juli 2019 om 18:40

Evenepoel verloor gisteren anderhalve minuut op de grintwegen omdat zijn teammaats hem op achterstand reden in de eerste groep. Hij moest dus risico nemen om die tijd terug te nemen in het klassement. Viel aan op 8km van de meet (dus te vroeg), werd vervolgens op 7km terug gehaald en moest betalen voor zijn inspanning. Verloor desondanks slechts anderhalve minuut op de kopgroep, terwijl de laatste 5km de steilste stukken bevatten. Dit was zijn eerste bergrit bij de profs met meer dan één zware beklimming (ik tel de cat3 klim in Zwitserland niet mee). Gezien de omstandigheden valt dat dus best mee.

Martino87 26 juli 2019 om 19:09

@boenk jij weet echt van alles dat Evenepoel doet een wereldprestatie te maken…

boenk 26 juli 2019 om 19:58

Klopt, voor een 19 jarige is dat een wereldprestatie. Maar verder ook gewoon een correcte weergave.

Ik moet mijn info trouwens bijstellen. Hij viel aan op 8,7km van de meet, en wordt op 6,5km van de meet ingehaald en achtergelaten. Bekijk trouwens ook de tijdsverschillen eens: De twintigste over de meet, volgde op meer dan 12 minuten. De 25ste over de meet, de u misschien niet onbekende Kevin Rivera, volgde op een kwartier, en de 30ste over de meet volgde op 25 minuten. Dat geeft blijk dat het een harde koers was, en dan is dat voor een 19 jarige inderdaad een top prestatie.

Peter Lippens 26 juli 2019 om 19:08

klopt wat boenk zei, dus op zich niet zo slecht maar de verwachtingen bij sommige wielerfans zijn dan ook niet echt realistisch, gelukkig is Remco zelf wel een realist

KimJungPoels 26 juli 2019 om 19:10

Ach Evenepoel is nu gewoon al heel erg goed op heuvelachtige parcours en ook vrij behoorlijk op het vlakke. Als klimmer komt ie bij de profs voorlopig in ieder geval nog wat te kort. Is geen schande.

boenk 27 juli 2019 om 03:22

Komt in elk geval 13 minuten voor Kevin Rivera binnen :-)

Olly 26 juli 2019 om 19:45

Gelukkig komt hij nog wat te tekort, stel dat hij nu iedereen op een hoop rijdt. Dan is er de komende jaren geen gein meer te beleven in koersen waar hij start.

Headlines

Materiaalzone

Populair