Mark Cavendish wint Clásica de Almería

zondag 15 februari 2015 om 16:49

Mark Cavendish

Mark Cavendish heeft in Spanje de Clásica de Almería op zijn naam geschreven.
De renner van Etixx-Quick Step was na een wedstrijd van 183 kilometer de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. De Brit klopte de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar).

In Spanje kregen de renners net als gisteren een wedstrijd over een bergachtig parcours voorgeschoteld. Er waren drie beklimmingen in de route opgenomen. De slotfase was vlak. Er stonden geen Nederlanders aan de start.

In de openingsfase ontstond er een kopgroep van vijf renners. De Fransen Romain Bardet (AG2R La Mondiale) en Romain Sicard (Team Europcar), de Spanjaarden Miguel Ángel Benito (Caja Rural-Seguros RGA) en Unai Intziarte (Murias Taldea) en de Belg Arthur Vanoverberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise) vonden elkaar en reden weg uit het peloton. Zij reden een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar. Etixx-Quick-Step nam in dienst van topfavoriet Cavendish zijn verantwoordelijkheid in de achtervolging.

Bardet koos ervoor om tijdens de eerste beklimming van de dag solo in de aanval te gaan. De Fransman wist meer dan een minuut weg te rijden, maar zijn poging zou onsuccesvol blijken. Benito en Sicard wisten hem bij te halen, waarna met nog ongeveer veertig kilometer te gaan de vluchters door het peloton werden ingerekend.

In de finale bepaalden Movistar, Katusha en Astana het tempo aan kop van het peloton. De wedstrijd werd beslist in een sprint van een peloton met ongeveer 58 renners. Cavendish bleek over de snelste sprint te beschikken. Mark Renshaw maakte met een derde plaats het feest voor Etixx-Quick Step compleet.

flag-es Clásica de Almería 2015 (1.1)
Almería – Almería (183,3 km)

1. flag-gb Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) in 4u36m19s
2. flag-es Juan José Lobato (Movistar)
3. flag-au Mark Renshaw (Etixx-Quick Step)
4. flag-it Valerio Agnoli (Astana)
5. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)
6. flag-ru Alexander Porsev (Katuhsa)
7. flag-fr Lloyd Mondory (AG2R La Mondiale)
8. flag-si Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice)
9. flag-it Oscar Gatto (Androni Giocattoli)
10. flag-de Rüdiger Selig (Katusha)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone