Mario De Clercq vertrekt als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games

maandag 11 januari 2016 om 17:45
Mario De Clercq vertrekt als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games

Mario De Clercq vertrekt aan het einde van het crossseizoen als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games. Dat heeft de ploeg vandaag bekendgemaakt. De drievoudig oud-wereldkampioen moet plaatsmaken voor een nog onbekende opvolger.

“Mario was bijna tien jaar lang de ploegleider van ons team. In die periode heeft hij heel veel voor ons betekend. De tijd is echter aangebroken voor een nieuwe wind”, zegt teammanager Jurgen Mettepenningen. “Bovendien kwam een tijd terug ook de vraag van Mario om zijn rol in het team te herbekijken omwille van privéredenen.”

De ploeg ontkent dat de beslissing is genomen op basis van tegenvallende sportieve prestaties. Mettepenningen: “We behaalden deze winter al 21 podiumplaatsen in tv-crossen. Weinig teams doen beter. We presteren dus goed, al ontbreekt de kers op de taart in de vorm van enkele extra overwinningen.”

Wie De Clercq na 1 maart vervangt als ploegleider is nog niet duidelijk. “De zoektocht start nu. Binnen een tijdspanne van een dikke maand moeten we een vervanger aangeduid hebben. Het komt erop neer iemand te vinden die goed bij ons team past. Wie het wordt, maken we te gepasten tijde bekend. Mario werkte al een wegprogramma uit voor de komende lente en zomer. Zijn opvolger zal dat programma leiden als ploegleider.”

Als dank voor bewezen diensten zegt Mettepenningen een andere functie binnen de ploeg voor De Clercq. “Uit dankbaarheid voor alles wat Mario voor ons heeft betekend, wil ik er ook voor zorgen dat hij een plaatsje kan behouden in ons team, zij het niet meer als ploegleider. Wat precies zijn rol zal worden, moeten we de komende dagen en weken verder bekijken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

S-Works87 11 januari 2016 om 18:27

Jan Verstreaten?

Voorgeborchte 11 januari 2016 om 19:03

Zou hij misschien gewoon afgerekend worden op zijn tegenvallende prestaties en een andere functie krijgen zodat hij dit niet zo aan de pers zou communiceren?

Thijs E 11 januari 2016 om 19:21

Op afstand vind ik het karakter van De Clercq nou niet echt matchen met dat van Pauwels. ik denk dat Mario’s broek regelmatig spreekwoordelijk afzakt na de pré en postraceinterviews met zijn renners.

sooike 11 januari 2016 om 23:44

Wat een onzinverhaal. Natuurlijk heeft het te maken met het slechte seizoen. Ik ben benieuwd wat hij dan gaat doen binnen de ploeg. Nog even vriendjes en dan toch maar de deur open houden voor hem? Misschien iets voor jan Verstraten of Richard Groenendaal ?

Sebas 12 januari 2016 om 00:38

@ hierboven

Als dat het geval zou zijn, vind ik dat vreemd. Wie van de mannen binnen de equipe van De Clercq had die overwinningen moeten gaan binnenhalen dan? Er waren, in die tien jaar dat Mario ploegleider was, vrijwel altijd mannen beter dan Kevin en Klaas. Zij moesten het doen met de restjes die Nys, Stybar, Albert en tegenwoordig; Van Aert en MvdP voor ze overlieten. Achter de genoemde mannen zat/zit overigens nog een hele rits met concurrenten die het niveau van de Marlux-renners hebben.

Blijkbaar lag het ook niet binnen de mogelijkheden om een van de bovenstaande toppers binnen te halen; prima, maar dan moet je het met uitschieters doen. Na een samenwerking van 10 jaar kan ik het ‘frisse wind’ argument van Mettepenningen prima volgen, ipv het gebrek aan resultaten.

DeGroteMolen 12 januari 2016 om 00:49

Eis van Marlux bij het aanvaarden van het sponsorschap lijkt me voor de hand liggen hier.

S-Works87 12 januari 2016 om 07:54

Pauwels en Vantornout zie ik niet meer om de knikkers meedoen. Ik hoop dat Vanthourenhout en Vermeersch nog een stap kunnen zetten anders wordt het wel erg eentonig de komende jaren.

titanio82 13 januari 2016 om 05:46

Mario krijgt het er bij Pauwels niet ingeramd terwijl die wel het potentieel heeft om op het nivo van de huidige grote DRIE mee te draaien. Laat zich veel te vaak als een nieuweling wegzetten, zie Diegem als ultiem voorbeeld. Maar nieuwe ploegleider en straks wereldkampioen Van der Haar halen, en het lek is boven bij Marlux.

Headlines

Materiaalzone

Populair