Mario De Clercq: “NK wordt moeilijke klus voor Betsema”

Door , woensdag 9 januari 2019 om 17:45
Mario De Clercq: “NK wordt moeilijke klus voor Betsema”

©Photopress.be

Volgens drievoudig wereldkampioen Mario De Clercq, momenteel sportief coördinator bij Marlux-Bingoal, wordt het een aartsmoeilijke klus voor seizoensrevelatie Denise Betsema om de Nederlandse titel binnen te rijven. “Vos en Brand zijn de topfavorietes”, vertelt De Clercq aan WielerFlits.

Denise Betsema is ongetwijfeld de revelatie van het seizoen in het damesveldrijden. De Texelse wordt her en der dan ook genoemd als belangrijke outsider op de Nederlandse titel, volgend weekend in Huijbergen. Maar Mario De Clercq, notabene sportief coördinator van Betsema’s team, gaat niet akkoord.

“Dat NK bij de dames is eigenlijk een WK, maar dan zonder Sanne Cant”, vertelt De Clercq. “De kwaliteit van het deelnemersveld is bijzonder groot. En dan schat ik zowel Marianne Vos als Lucinda Brand nog een stukje hoger is.” De Clercq ziet twee redenen om zijn stelling te motiveren.

Gebrek aan ervaring
“Enerzijds hebben Lucinda en Marianne zoveel meer ervaring in belangrijke wedstrijden. Een zeer belangrijke factor op een nationaal kampioenschap. Daarnaast gaf Denise de voorbije weken toch wel wat tekenen dat ze net dat tikkeltje minder in vorm is. Ook niet onlogisch, want door de enorme progressie die ze dit seizoen heeft gemaakt, stond ze veel in de belangstelling en onderschat dat niet. Dat brengt ongetwijfeld wat extra vermoeidheid met zich mee. Het enige voordeel voor haar is dat het NK een zandcross wordt. Maar ik vrees dat dat niet zal volstaan.”

De Clercq vindt trouwens dat het wereldkampioenschap voor Betsema een minder moeilijke wedstrijd wordt dan het Nederlands kampioenschap. “Op een NK is het ieder voor zich. Op het WK staat een bijzonder sterk Nederlands blok aan de start. Daar kan Denise misschien wel haar voordeel uit halen. En tegen begin februari zal ze ongetwijfeld ook weer wat dichter bij haar topvorm aanleunen.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

dani 9 januari 2019 om 19:04

Als ik het goed lees, worden de wedstrijden van de mannen en vrouwen alleen in samenvatting uit gezonden.. Vooral de vrouwen cross zou ik graag zien…… Het EK shorttrack en het EK allround en sprint gaan blijkbaar voor.

Pol 9 januari 2019 om 19:19

@dani
Je weet toch dat er bij de NOS maar een sport belangrijk is, en dat is schaatsen en nog 10 keer schaatsen. Ze weten niet eens dat er een N.K.is, laat staan dat ze het uitzenden.Wij hebben wereldtoppers bij de mannen en dames en in alle categorieën horen wij bij de wereld TOP. Ik ben weer twee dagen in Huijbergen word weer genieten.

dani 9 januari 2019 om 19:56

Zeker Pol,maar ik had eigenlijk wel op een Live stream gerekend. misschien komt die nog

HSV 9 januari 2019 om 20:11

Daar zeg je wat.. Gaan we meemaken dat zelfs een stream teveel gevraagd is bij de NOS!? zou zomaar kunnen.. De meest vooringenomen info zender onderhand.

steoo 9 januari 2019 om 20:12

Iemand enig idee waar ik buiten de samenvatting op NOS het NK live kan bekijken.

rahimns 9 januari 2019 om 20:19

Niet… de NOS heeft sinds dit jaar de rechten en zend waarschijnlijk geen livestream uit. Ook Omroep Brabant niet en dus zal je het moeten doen met een samenvatting.

Brabander 9 januari 2019 om 20:36

Annemarie Worst wordt nog geeneens genoemd. Op zich 4 echte kanshebbers dus

Martin Bergstra 9 januari 2019 om 21:47

Ik denk dat de nos een stream heeft op de nos site
Doen ze vaker als er meer sporten zijn.

dani 9 januari 2019 om 23:07

Ja maar dat staat dat er vaak al bij…afwachten.

Martin Bergstra 9 januari 2019 om 21:58

Trouwens vaak zenden de lokale omroepen ook uit dus misschien omroep Brabant.

rahimns 9 januari 2019 om 22:07

Nee helaas die ook niet…

Martin Bergstra 9 januari 2019 om 22:15

Ik las het net.
Jammer maar bedankt voor de informatie.

Romāns Vainšteins 9 januari 2019 om 22:28

Eigenlijk wel lichtelijk schandalig dat ze dames niet iig even met een livestream meepakken. Is dit nu 2019 ?

Jan Nijkamp 9 januari 2019 om 23:02

Ik stel regelmatig een vraag aan de NOS over het niet uitzenden door hen van de Veldrijdwedstrijden en krijg natuurlijk daar een standaard antwoord op:

“Wij proberen zoveel mogelijk kijkers en luisteraars van dienst te zijn door zoveel mogelijk sporten aan bod te laten komen. Toch zult u begrijpen dat er vanwege het enorme aanbod en de beperkte zendtijd keuzes moeten worden gemaakt.
Bij het maken van die keuzes hanteren wij een aantal criteria. Zo kijken wij naar de belangstelling die er is voor een bepaalde sport en naar het spelniveau. NK’s, EK’s, WK’s, Olympische sporten of sporten die deel uitmaken van een (inter-)nationale competitie krijgen om die redenen veel aandacht. Daarnaast moeten we natuurlijk kiezen als grote sportevenementen gelijktijdig worden gehouden. Verder spelen de rechten en de daarmee verbonden kosten een rol.
De lijst met sporten waarvan wij verslag doen, staat niet vast. Steeds wordt door de redactie een afweging gemaakt op grond van de bovenvermelde criteria.
Wij hopen dat u begrip heeft voor de keuzes die zo tot stand komen.”

Wie weet als er meer mensen de vraag stellen dat zij er zelf meer belangstelling voor krijgen?

reacties@nos.nl

HSV 9 januari 2019 om 23:12

Pff. Precies waar ik al bang voor was. Nos

simplex 9 januari 2019 om 23:16

Je kunt er met z'n allen die vraag nog tig maal stellen, maar het antwoord van de NOS is helder, duidelijk en met zinvolle criteria en randvoorwaarden onderbouwd.
Vanaf dit seizoen denken veel wielerflitsers dat uitzendingen van veldrijden (Matthieu + de vele dames) ons zo tekort worden gedaan.
Lijkt ook wel zo vanuit het hier gegroeide en vaak als hier vaak enige aanwezige gevoel dat dit veel belangrijker zou moeten zijn dan bijv. de veel genoemde 10km schaatsen of heel en al dat gladde gedoe door de snelle bochten, maar wel op hoog niveau en mondiaal . Daarom krijgt een sport als shorttrack vanwege gestelde criteria ook steeds meer aandacht. En ook terecht!
Als we toch steeds dit een Vlaamse folklore sport noemen, wees dan blij met Sporza, decoders en streams.
Ik kan trouwens van alle nu door mij genoemde sporten meestal wel genieten.

Mwielerfan 10 januari 2019 om 01:03

Allround schaatsen is stukken kleiner dan veldrijden en ook niet Olympisch. Vreemd dat die dan geselecteerd wordt, dat is puur omdat kramer en wust ook Olympisch kampioen zijn en er historisch veel aandacht voor is. Prima maar doe dan niet alsof de genoemde criteria echt in acht genomen worden

kielabokki 10 januari 2019 om 09:17

Lange baan stelt mondiaal niets voor, net als veldrijden. Shorttrack al meer.

Dikke duim?

dani 9 januari 2019 om 23:16

Misschien dat de winnaar bij de heren en vrouwen ook eens de ander kant op kunnen kijken, als de Nos een interview met ze wil afnemen. Ze spelen daar altijd mooi weer, ook met hun reclame filmpjes waar ze ook de Giro tonen die ze helemaal niet uitzenden. En willen mee liften op het Suc6 van Max verstappen,waar ze hier voor amper aandacht voor hadden. Zal je weer zien, het laatste weekend van de Giro dat ze dat mens dione de graaf weer in vliegen om Tom als held binnen te halen. Nee klopt ik ben geen nos fan, veel te weinig passie en liefde voor de sport, bij dat stelletje nos sport mensjes.

assen 10 januari 2019 om 08:34

Op naar Huijbergen dan maar met zijn allen! :-)

@Dani
“veel te weinig passie en liefde voor de sport, bij dat stelletje NOS sport mensjes”
–> Ken je ze dan persoonlijk, Dani?
Ik kan je vertellen dat Dione een enorme sportfanaat is. Toen ik het genoegen had met de pers mee te lopen tijdens het EK schaatsen in Heerenveen lang geleden, zat Dione met schrijfblok op de knieen ALLE tussentijden van alle ritten te noteren. Daarvan was ik hevig onder de indruk, want zelfs ik [ ;-) ] doe dat niet.
Die kale De Jong (NIET van de NOS) daarentegen, die had geen enkel oog voor de “koers” en zat alleen maar te flauwekullen met een aantal van zijn maten.

dani 10 januari 2019 om 11:33

Mooi dat ze bezig is met haar schrijfblok. Vroeger deed iedereen dat. Maar goed ik ken haar niet persoonlijk. Dione werkt al ruim 20 jaar bij dat clubje en ik zie haar op alle vlakke weinig stappen maken. Ik vind haar geen groot sport kenner en qua vakvrouw (TV) is zo voor mij ook vrij matig. Ze houd ook van de wielersport zegt ze steeds. Nou dat weet ze dan goed verborgen te houden. Als je echt passie en liefde voor de sport hebt dan zie je en voel je dat bij iemand. Ze verrast me ook nooit met een goede vraag of opmerking of met haar kennis. En dat ze dan weg komt met haar basis kennis irriteert me mateloos. Neem Hans van Zetten bij het turnen, die man is turnen. het zit in zijn bloed. Herman van der Zandt houdt echt van de wielersport maar meneer mag niet de avondetappe presenteren omdat mevrouw Dione er al ruim 20 jaar zit. dat is de enige reden dat zei dat mag presenteren. Dan kijken ze niet naar kwaliteit,maar naar het aantal dienst jaren. Best gek voor een miljoenen bedrijf als de nos Maar goed als je programma,s maakt voor het grote publiek, ja dan kan je dat verwachten. Misschien verwacht ik ook wel te veel van die mensen, en vinden vele journalisten met hun feitjes en weetjes kennis meer dan genoeg. al beschikt Dione daar ook niet over. Ik kijk sport voor de passie en emoties en die zie ik veelte weinig terug bij de nos .

Pol 10 januari 2019 om 09:00

Nog eenmaal schaatsen stelt internationaal helemaal niets MEER voor.Kijk de na de tribune daar zit geen kip, alleen nog in Nederland zitten ze op de tribune.
Bij veldtijden altijd minimaal 10000 toeschouwers.

tendam 10 januari 2019 om 09:17

Hartstikke mooi joh! Geniet dan gewoon van het veldrijden ipv steeds te klagen over een andere sport.

Schaatsen wordt trouwens beter bekeken dan veldrijden. Dat is een feit, dat jij veldrijden leuker vindt is inmiddels wel duidelijk.

Pol 10 januari 2019 om 09:29

@tendam
Schaatsen word alleen nog in Nederland uitgezonden, in andere landen hebben ze nog nooit van schaatsen gehoord.

tendam 10 januari 2019 om 09:51

Veldrijden is nog veel lokaler, alleen populair in Vlaanderen en Noord-Brabant, dus wat is je punt?

EddyB1958 10 januari 2019 om 12:22

@tendam allemaal goed en wel, maar uitzendrechten kopen om het niet rechtstreeks uit te zenden …

HSV 10 januari 2019 om 10:03

tendam, zolang de nos het niet uitzendt krijgt ook de massa het niet te zien en blijft het een niche ondanks de NL toppers die daar rijden.

tendam 10 januari 2019 om 10:47

De NOS zendt enkele wereldbekers, het EK en het WK live uit. Dat is eigenlijk best veel, voor een nichesport.

Ik vind veldrijden ook leuk om te volgen (bij de dames tenminste, bij de heren is er eigenlijk geen reet aan) maar dat gezeur op de NOS is niet van deze tijd. Er is internet, een beetje zoeken en er is vaak wel een stream te vinden.

Pol 10 januari 2019 om 13:31

@tendam
Volgens mij ben jij sportjournalist bij de NOS, als je wat negatiefs over de NOS schrijft hak jij er meteen op los.

Romāns Vainšteins 10 januari 2019 om 17:20

Schaatsen is gewoon ons veldrijden, ze worden er wild van hier.

Tuurlijk zendt de NOS dat eerder uit maar breng dan tenminste een stream van de dameskoers.

Headlines

Materiaalzone

Populair