Marijn van den Berg na val in kansrijke positie: “De wonden vallen mee”
foto: Cor Vos
Nick Doup
dinsdag 29 augustus 2023 om 22:53

Marijn van den Berg na val in kansrijke positie: “De wonden vallen mee”

De schade valt mee bij Marijn van den Berg na zijn valpartij in de finale van de vierde etappe van de Vuelta a España 2023. De Nederlandse sprinter van EF Education-EasyPost nam te veel risico in een linkerbocht en kwam daardoor ten val. “Het gaat wel oké”, laat hij weten in een korte reactie aan WielerFlits.

“Ik voelde me echt goed”, aldus Van den Berg. In de finale van de etappe naar Tarragona had hij op 20 kilometer van de meet al de sprint in het peloton gewonnen bij de tussensprint. In de eindsprint positioneerde de sprinter van EF zich goed en draaide hij als eerste een snelle haakse bocht in, maar hij ging te hard en kon de bocht niet houden. Van den Berg schoof onderuit en zo was hij kansloos voor de ritzege.

Juan Sebastián Molano, die door de val van Van den Berg als eerste uit de bocht kwam, wist op de oplopende aankomst uiteindelijk tweede te worden. Alleen Kaden Groves kon hem nog voorbij. Marijn van den Berg bleef met een 143ste plaats en dus met lege handen achter. Ook in het puntenklassement liep hij averij op, omdat hij buiten de punten bleef. Zijn achterstand op Groves is nu 51 punten (75 om 24 punten).

“Ik ben superteleurgesteld”, schreef Van den Berg al op sociale media. Maar hoe is het fysiek met hem? “De wonden vallen mee. Hopelijk kan ik een beetje herstellen en dan ga ik er weer voor”, is hij strijdbaar voor woensdag, als in de etappe naar Burriana weer een sprinterskans wacht.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2023 23:01
Wat een stomme val. Hij had dit kunnen winnen, maar dit is een stukje ervaring en pech. Hopelijk morgen beter.
30 augustus 2023 00:11
Jammer. Was echt een mooie kans.
30 augustus 2023 08:11
@Jayster - in de verkenning staan er nog geen hekken die naar binnen gaan in die bocht.
30 augustus 2023 06:57
De hoogste snelheid was er al wel af denk ik door het aanremmen voor die bocht. Betwijfel ook of hij Groves gepakt had van de kop af, het was nog best een eind na die bocht. Maar tekent wel mooi z’n honger, hopelijk vandaag meer geluk!
30 augustus 2023 07:37
Dat is Vlaams, gebruiken ze wel eens voor ‘uiteindelijk/tengevolge’.

‘Eindstand zijn aanhoudende gejammer over 1 onderwerp werd de naamwisselende wielerforumnist wederom van het forum geknikkerd’

Is zomaar een voorbeeldzin die het precieze gebruik weergeeft.
30 augustus 2023 06:43
Hij heeft geluk gehad! Op hoge snelheid de hekken inschuiven, dat had heel anders kunnen aflopen.
30 augustus 2023 08:56
Ik vind het het best het vermelden waard dat die bocht naar mijn inziens heel raar liep, tenminste zo leek het? En vind het ook altijd wel interessant om te horen naar zijn reactie over het strijden voor z'n plekkie in de finale en z'n plan hierbij.
30 augustus 2023 09:56
was zonder val nog vroeger dan molano op kop gekomen, dus had groves nooit kunnen afhouden, maar was uiteraard wel op 't podium geëindigd en had zijn kansen op de puntentrui gaaf kunnen houden, die zijn nu wel weg
30 augustus 2023 07:59
Onbegrijpelijk dat hij/de ploegleiding de finale niet (goed) heeft verkend. Zoveel kansen komen er niet voor hem deze Vuelta. Ook deze Vuelta zijn er weer een paar voorbeelden geweest (zoals Evenepoel en Theuns) van renners die hebben geprofiteerd van hun huisvlijt (via Google Earth de aankomst goed bekijken).

Reacties zijn gesloten.