Marianne Vos zet zegereeks voort in Ruddervoorde

Marianne Vos zet zegereeks voort in Ruddervoorde

foto: PhotoPress.be

zondag 28 oktober 2018 om 14:29

Marianne Vos is dé veldrijdster van het moment. De Nederlandse van WaowDeals won ook de Superprestige-cross van Ruddervoorde. Het is alweer de vijfde zege van Vos dit veldritseizoen, en de derde overwinning op rij. Ze bleef haar landgenote Annemarie Worst en Kim Van de Steene voor.

De Superprestige-cross van Ruddervoorde – een echte klassieker op de veldritkalender – beloofde bijzonder spannend te worden. Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi – ploeggenoten bij Steylaerts-777 – begonnen aan de cross als gezamenlijke leiders in het klassement. De vraag was wie in Ruddervoorde de beste zaken kon doen.

Wereldkampioene Cant opnieuw slecht weg 
Het snelle parcours werd gekenmerkt door een groot aantal bochten, waardoor het constant draaien, keren en optrekken was. Sanne Cant was de winnares van de afgelopen twee edities. De wereldkampioene heeft dit jaar echter moeite met haar start. Ze was dan ook vandaag slecht weg.

Dit in tegenstelling tot de Luxemburgse Christine Majerus, die als een komeet het veld indook. Onze landgenotes waren echter goed bij de les: Worst, Marianne Vos en Maud Kaptheijns zaten aan het wiel van Majerus. Cant volgde samen met Kim Van de Steene – de winnares van Boom – al op een tiental seconden.

Alvarado neemt brutaal de leiding
Het tempo van Majerus was niet versmachtend, zo voelde ook Ceylin del Carmen Alvarado. De jonge Rotterdamse nam bij het ingaan van de tweede ronde dan ook brutaal de leiding. Haar tempo bleek een stuk hoger te liggen: alleen Vos, Worst en Ellen van Loy konden mee. Dit was het sein voor Cant om in gang te schieten.

De Belgische reed zichzelf naar een achtervolgend groepje, dat verder bestond uit Kaptheijns, Denise Betsema, Nikki Brammeier en Van de Steene. De Italiaanse Arzuffi was lange tijd nergens te bekennen, maar ze wist even later toch aan te sluiten bij de achtervolgers, waar Brammeier en Kaptheijns inmiddels geen onderdeel meer van uitmaakten.

Van de Steene etaleert zandkunsten 
Het verschil tussen vier koplopers (Worst, Vos, Alvarado en Van Loy) en de vier achtervolgers (Van de Steene, Betsema, Cant en Arzuffi) schommelde lange tijd rond de vijftien seconden. De omloop van Ruddervoorde kende één kritieke passage: een lastige zandklim. Het was hier dat Van de Steene, net als in Boom, haar zandkunsten etaleerde. Ze wist in één ruk het gat naar de koplopers te dichten.

Hierdoor gingen we met vijf koplopers de slotfase in, hét sein voor Vos om op een schuine kant voor het eerst ten aanval te trekken. Samen met Worst wist ze een gaatje te slaan op de rest, helemaal toen Van Loy ten val kwam en Alvarado ophield. De twee zaten echter snel weer op de fiets. Ze zagen Vos echter nooit meer terug.

Vos kiest haar moment uit 
De wereldbekerleidster reed namelijk zo hard door, dat ook Worst terrein moest prijsgeven. Bij het ingaan van de slotronde moest die laatste vijf seconden toegeven op Vos, terwijl een groepje met Van de Steene, Cant, Alvarado, Betsema en Arzuffi op dertien seconden volgde.

Vos wist uiteindelijk alleen maar verder weg te rijden, waardoor ze haar vijfde zege van het seizoen wist te boeken. Eerder won ze al de Wereldbekercrossen van Waterloo en Bern, de Brico Cross van Ronse én de Nacht van Woerden. Het is haar derde zege op rij. Worst eindigde uiteindelijk als tweede, voor Van de Steene. Worst verstevigt hiermee haar leiderspositie.

foto: PhotoPress.be

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 3, vrouwen: flag-be Ruddervoorde (C1)
1. flag-nl Marianne Vos (WaowDeals) in 42m47s
2. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 8s
3. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 13s
4. flag-nl Denise Betsema (AB Transport) op 14s
5. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Iko-Beobank) z.t.
6. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) op 21s
7. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 29s
8. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea Lions) op 51s
9. flag-nl Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) op 57s
10. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiita) op 1m00s

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 28 oktober 2018 om 14:37

Sterk gereden van Vos. Worst ook god maar zandklim was er teveel aan.

Cant zegt opeens dat ze geen zin heeft om te strijden voor een derde plek, in die slotronde (en dat terwijl ze altijd wel sterk eindschot heeft).. Jemig, als die in november haar traditionele vorm niet weet te behalen gaat het nog wat worden met die interviews… :)

0
rahimns 28 oktober 2018 om 14:41

Sterk gereden van Vos, op het juiste moment gas gegeven en pakt uiteindelijk op wielerintelligentie deze overwinning. Ook Worst weer goed in orde.

0
Brabander 28 oktober 2018 om 15:57

Kim Van De Steene ook weer 3e. Die zit er ook ineens goed tussen (en dat op 32-jarige leeftijd). Evenals Betsema, die weer een knappe prestatie neerzet

0
tendam 28 oktober 2018 om 16:24

Leuke wedstrijd, die Vd Steene heeft er wel een goede motor inliggen. Worst en Vis zijn de meest constante toppers.

0
Brabander 28 oktober 2018 om 17:32

Toch opmerkelijk dat dat bij Van De Steene er ineens uitkomt. Die kwam voorheen nooit verder dan de marge

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone