Marianne Vos: “Rio is krap, maar absoluut mogelijk”

Marianne Vos: “Rio is krap, maar absoluut mogelijk”

foto: Sirotti

woensdag 16 maart 2016 om 14:41

Marianne Vos maakte afgelopen zondag na maandenlange afwezigheid haar rentree in het vrouwenpeloton. In de Drentse Acht (1.2) werd ze tiende, maar de grote wedstrijden komen voor haar nog te vroeg. Ze rijdt bijvoorbeeld geen Ronde van Vlaanderen, vertelt Vos in WielerFlits Live #8.

Nog geen grote koersen
De Drentse Acht van Westerveld was een testcase voor de 28-jarige renster van Rabobank-Liv om te zien waar ze stond. “We gaan de komende tijd daarom verder op de manier waarop ik bezig was. Ik wilde in Drenthe kijken hoe het ging in de koers en hoe ik ervan herstel. Het gaat goed, maar het moet nog beter. Ik probeer nog een stap te zetten zodat ik straks echt weer in de wedstrijden mee kan. Deze week zit ik weer met de ploegleiding om de tafel om te bespreken wat de volgende stap gaat zijn. Maar het komt erop neer dat er de komende weken nog geen grote wedstrijden op de planning staan. In eerste instantie zal ik de Ronde van Vlaanderen bijvoorbeeld nog niet rijden, nee.”

Rio in het gedrang?
Drievoudig wereldkampioene Vos is op dit moment de regerend Olympisch kampioene op de weg. Tijdens de Spelen van 2012 in Londen veroverde ze namelijk goud, maar de vraag is of ze in augustus haar titel kan verdedigen in Rio de Janeiro. “Het komt al snel. Maar daar kan ik niks aan veranderen”, lacht ze. “Het enige wat ik kan doen, is naar mijn lichaam luisteren. Ik moet ervoor zorgen dat ik de juiste stappen zet. Iets daarin forceren gaat toch niet, dat heb ik in ieder geval geleerd het afgelopen jaar. Voor mij is het nu echt van dag tot dag bekijken om te zien welke wedstrijden er in het traject naar Rio passen, zodat ik door kan groeien naar het niveau waar ik naartoe wil. Uiteraard hoop ik dat dit snel gaat en dat Rio daarbinnen past. Dat is absoluut mogelijk, in mijn ogen. Maar het is natuurlijk krap.”

Marianne Vos in WielerFlits Live #8 over haar rentree en de planning voor de komende maanden

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sephiroth 16 maart 2016 om 16:14

Hopelijk red ze het maar anders kijk ik in iig er weer naar uit haar terug te zien op top niveau

0
robotour 16 maart 2016 om 20:38

Die gaat gewoon goud winnen in Rio.

0
aapdedino 17 maart 2016 om 10:58

Complimenten voor het interview Youri! Ook wel goed dat 1 persoon het interview doet en dat jullie niet met z’n drieën afwisselend vragen stellen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone