Marianne Vos keert terug in Koksijde

Marianne Vos keert terug in Koksijde

foto: Photopress.be

woensdag 14 november 2018 om 11:08

Marianne Vos geniet op dit moment van een welverdiende rustperiode. De 30-jarige renster van Waowdeals dook na haar wegseizoen meteen het veld in, waar ze haar pijlen richtte op het EK in Rosmalen. Daar veroverde de meervoudig wereldkampioen zilver, waarna zich eventjes terugtrok. In Koksijde maakt ze haar rentree.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Vos wilde zich voorafgaand aan de crosswinter aanvankelijk alleen richten op de kampioenschappen. Maar nadat ze twee van de eerste drie Wereldbekers (in Iowa en Bern) had gewonnen, twijfelde de Nederlandse of ze toch ook niet de Wereldbeker in Tábor moest rijden. Uiteindelijk besloot ze dat niet te doen en keert de Noord-Brabantse dus terug in de Wereldbeker van Koksijde op zondag 25 november. “Met het oog op het WK een slimme zet”, vindt KNWU-bondschoach Gerben de Knegt.

Vos ‘mag’ thuisblijven
Die beslissing hoeft Vos niet de kop te kosten. Haar marge in de tussenstand bedraagt namelijk 68 punten op nummer twee wereldkampioene Sanne Cant, 71 punten op nummer drie Kaitlin Keough en 87 punten op nummer vier Loes Sels. Een overwinning in de Wereldbeker is goed voor tachtig punten. De nummer twee krijgt er zeventig bijgeschreven en de nummer drie mag 65 punten toevoegen. In Vos’ slechtste geval moet ze in Koksijde dus twaalf punten goed maken op Cant, mits de Belgische wint in Tsjechië.

Dit artikel delen:

3 Reacties

HoofdIsVrij 14 november 2018 om 12:11

Het gaat een mooi NK worden met Vos, Worst, Betsema en Brand.

Als de Boer, de Jongh en Kaptheijns dan ook nog op niveau weten te komen en Alvarado het laatste stapje weet te zetten dan kan de Nederlandse dominantie compleet worden.

0
Brabander 14 november 2018 om 13:00

Zitten we daar dan op te wachten? Op een Nederlandse dominantie? Bij de mannen is het juist vaak dat het allemaal Vlamingen zijn (op een Vlaming met een Nederlands paspoort na dan).
Bij de dames vind ik juist het meer internationale een verademing. Ook met een Arzuffi, wat Britsen, wat Amerikaansen en een rits Vlaamsen die het ook echt niet slecht doen (hoewel op de 1 of andere manier het tegendeel vaak beweerd wordt).
Nederland steekt er wel bovenuit natuurlijk vooral ook met het oog op de aanwas

0
xistnc 14 november 2018 om 19:36

Op het NK? Ja, daar verwacht ik ook Nederlandse dominantie.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone