Mareczko wint slotetappe Tour of China II, Spanjaard Marque pakt eindzege

Mareczko wint slotetappe Tour of China II, Spanjaard Marque pakt eindzege

foto: Sirotti

zondag 23 september 2018 om 09:25

De slotetappe van de Tour of China II is gewonnen door Jakub Mareczko. De rappe Italiaan van Wilier Triestina-Selle Italia versloeg in de straten van Anshun Kaden Groves en Andriy Kulyk. De eindzege is voor Alejandro Marque. De Spanjaard wist zijn leiderstrui te behouden.

Voor de 24-jarige Mareczko is het zijn eerste zege sinds 15 april, toen hij de tiende etappe wist te winnen van de Ronde van Marokko. De sprinter – die volgend seizoen uitkomt voor de nieuwe CCC-ploeg – heeft nu negen seizoenszeges achter zijn naam staan, allemaal behaald op exotische bodem.

De strijd om de eindzege beloofde nog spannend te worden. Marque en de Rus Artem Ovechkin, winnaar van de tijdrit, stonden voor aanvang van de etappe namelijk in dezelfde tijd. De 36-jarige Spanjaard – die in 2013 nog een positieve plas afleverde en daardoor een transfer naar Movistar zag afketsen – wist echter stand te houden.

Al kwam Groves met zijn tweede plaats en bijbehorende bonificatieseconden nog dichtbij. De Australiër strandde uiteindelijk op één seconde van Marque.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Grobbel 23 september 2018 om 10:11

Slechts 1 keer winst in 13 ritten op Chinese bodem; dat heeft ie wel eens beter gedaan. Maar hij zal ook vast nog naar Taihu Lake en Hainan gaan…

0
Covadonga 23 september 2018 om 11:44

Nummer twee in dezelfde tijd en de nummer drie op een seconde. Dat is nog eens close.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone